Mám takový problém, koupil jsem si 60 Gb SSD disk na systém (reálně 55, 2 Gb) nainstaloval na něj systém Vista Ultimate + pár programů, které používám a vše běží bez potíží.Jen disk se nějak hrůzně plní, po instalaci bylo volné místo přes 35 Gb, teď jsem sice stáhl nějaké záplaty, ale teď už nic nestahuji a před čtyřmi dny bylo volné místo 20Gb, před dvěma dny 18 Gb a dnes jen 16 Gb.Přijdou mi to strašně velké objemy dat.Vypnul jsem nástroj obnovení systému, ale nepomohlo to ani o trochu
V registrech jsem nastavil defaultní cestu instalace programů na jiný disk, ale bohužel programy stále volí C:program files, přitom v registrech mám F:program files (to mi hlava nebere už vůbec a dost mě to štve), ale i když nic neinstaluji, disk se povážlivě plní.
Pomalu řeším koupě WIN 7, ale myslím že za rok to bude to samé, teď mají Visty na PC velikost 25,9 Gb a na noťasu mám WIN 7 a mají 10,3 Gb.Bohužel jinaknevím co s tím.
Plnící se SSD disk
- Palda112
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Plnící se SSD disk
A koukal jsi se která složka se ti plní?? S tim se můžou dít dost zajímavý věci jako např.:
http://www.lamer.cz/quote/4363
Nemusí to bejt problém jenom Vist..
http://www.lamer.cz/quote/4363
Nemusí to bejt problém jenom Vist..
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nevysvětlitelnějšího.
Existuje i jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo..
Existuje i jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Povol si zobrazování skrytých a systémových souborů a hned uvidíš, kde se zvyšuje velikost některých souborů a složek. Většina instalovaných programů umožňuje volbu kam program instalovat, jen si musíš při instalaci vybrat a ne jen odklepnout přednastavené. Jinak by mne zajímal ten zápis do registru - kam vložen a celý zápis.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem to udělal a ejhle, soubor pagefile.sys 9Gb stránkovací soubor, dal jsem nepoužívat stránkovací soubor a je to hned lepší, změny budu sledovat, uvidím co mi to zasírá
Jsme lehce pokročilý
takže vím že se to dá změnit, ale teď jsem instaloval hry Call of duty a bohužel tam to třeba nejde změnithned na začátku.Co se týká těch registrů, udělal jsem to přesně dle návodu. a měl bych to mít dobře, ale asi ne, když to neběží tak jak má, určitě to bude mezi mejma rukama a klávesnicí. 
Jsme lehce pokročilý

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak stránkovacímu souboru nastav pevnou hodnotu a ne ať si ji řídí systém sám. Tuším, že ideální velikost je 1,5x násobek fyzické paměti. Vypnutí stránkovacího souboru se nedoporučuje a může způsobit problémy. Nevím jak Vista, ale XP rozhodně SSD disku nevědčí, protože to swapování provádí pořád do stejného místa a tím markantně zkracuje životnost disku. Pokud máš SSD, tak W7 nebo Linux je pro tebe jasná volba
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No tak to je problém, protože mám 8GB ramek, tak to by bylo 12 gb, no max. to nějaký program předpokládám nerozdejchá.Ještě by snad mohlo jít nastavit, že se bude po každém zapnutí mazat.
Po sedmičkách se už poohlížím, ale problém je že nový PC nekupuji, student nejsem abych využil MSDNAA a tak bych potřeboval 6 tis. na NEW verzi, což se mi zrovna dávat nechce.
Po sedmičkách se už poohlížím, ale problém je že nový PC nekupuji, student nejsem abych využil MSDNAA a tak bych potřeboval 6 tis. na NEW verzi, což se mi zrovna dávat nechce.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to se potom té obrovské velikosti stránkovacího souboru nedivím
12 GB ze 60 GB SSD je opravdu hodně. Další možnost je pak přesunout stránkovací soubor na jiný disk
S tou životností to zase taková katastrofa nebude, ale prostě nebude se cítit dobře 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No to mě také napadlo, přesunout jej jinam, ale zatím mám honičku ze samotným registry, viz. výše, kde mi to nejde adresovat, tam kam chci.Až se zase vrátím ke stříhání videa, tak možná budu stránkovací soubor potřebovat.
Ale asi to zmenšování volného prostoru na disku nebude tím stránkovacím souborem, ten byl asi plus minus stejný, ale za dva tři dny budu chytřejší, teď spíše řeším to že mi neběží to naadresování instalací na jinej disk
Ale asi to zmenšování volného prostoru na disku nebude tím stránkovacím souborem, ten byl asi plus minus stejný, ale za dva tři dny budu chytřejší, teď spíše řeším to že mi neběží to naadresování instalací na jinej disk

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak máš v tom zápisu chybu. Musíš dodržovat velikost písmen!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Velikost písmen?, chápu to dobře tak, že malá a velká?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Chápeš to dobře!
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No za velké C jsem tam dal velké F, tak zkusím dát malé f, ale jen jsem přepsal velké za velké
Tak jsem tam zkusil dát malé f a bohužel nic, tak velikosti písmen to asi nebude

Tak jsem tam zkusil dát malé f a bohužel nic, tak velikosti písmen to asi nebude

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2088
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 kvě 2025 07:27