Zdravím,
rád bych se podělil o své zkušenosti ohledně nového Service Packu 1 pro W7.
Aktualizátor ve Windows mi ho nabídnul ke stažení a jelikož se moc nezajímám o to, co v něm stahuji, tak jsem všechno odklikal a čekal jsem asi 10 minut aktualizace a pak normální (a podle chvástání Microsoftu svižnější) práci bez komplikací.
Jaké bylo mé překvapení, když po 10 minutách a restartu teprve startoval aktualizační proces... Za dalších 10 minut už bylo jedno procento... A tak to šlo dál a dál. Neměl jsem na to nervy a tak jsem na půl hoďky odešel a pak se zase vrátil. Odměnou mi bylo 14%. Připadalo mi to opravdu nenormální a tak jsem probrouzdával internet a hledal, co s tím. Našel jsem pár lidí, kterým vyskočilo známé černé okýnko o tom, že Windows nejsou legální, lidi kteří po této "skvělé" aktualizaci museli přeinstalovat systém...
Bylo mi oravdu šoufl a chtěl jsem aktualizátor vypnout, ale bylo tady riziko, že poškodím windows a tak jsem to nechal a znova odešel. Po 1 a půl hodině nakonec přišla spása a windows se restartovaly. Už jsem si myslel, že to mám z krku, ale rozjel se poslední krok procesu. Po 5 minutách hotovo (opravdu bleskové...) a už jsem se dostal do systému.
Nezpozoroval jsem žádné změny a znovu pc restartoval. Změřil jsem, že boot mi trvá o pár sekund déle. No a žádné jiné změny jsem nezpozoroval.
Když jsem pak znovu brouzdal po internetu, zjistil jsem, že SP1 je jen souhrnem všech dosud vydaných záplat od Mrkvosoftu. Co to znamená? Pokud stahujete aktualizace pravidelně, tak SP1 vůbec nepotřebujete, jelikož nepřináší nic nového.
Takže asi 2 hodiny všech možných obav a restartů a výsledek? Žádný. Aspoň ale oceňuji, že na mě nevylítla černá obrazovka (celkem jsem se divil, když už Mrkvosoft zmršil, co se dalo)
SP1 je tedy zbytečný, proto vám radím, aby jste ho nestahovali. Pokud však máte volné 2 hodiny času a nevíte co dělat, je to opravdu úžasné zpestření dne...
Rada pro uživatele Windows 7:Neinstalujte SP1
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rada pro uživatele Windows 7:Neinstalujte SP1
Mám pravidělně aktualizováno. SP1 jsem nainstaloval počátkem týdne a žádný podobný problém jsem nezaznamenal - další aktualizace byla ihned poté Windows Defender.
V minulosti (XP) se mi několikrát stalo, že systém po aktualizaci na SP3 přestal reagovat - vždy jsem to přisuzoval tomu, že nebyl systém úplně košér a aktualizace SP byla hřebíčkem do pomyslné rakve.
Takže příspěvek přidávám jen jako uklidnění, že není pravidlem, že by Windows 7 SP1 měl způsobit komplikace. Podobné problémy se prostě stávají a nemělo by to znamenat, že nebudeme SP instalovat
V minulosti (XP) se mi několikrát stalo, že systém po aktualizaci na SP3 přestal reagovat - vždy jsem to přisuzoval tomu, že nebyl systém úplně košér a aktualizace SP byla hřebíčkem do pomyslné rakve.
Takže příspěvek přidávám jen jako uklidnění, že není pravidlem, že by Windows 7 SP1 měl způsobit komplikace. Podobné problémy se prostě stávají a nemělo by to znamenat, že nebudeme SP instalovat

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, to máš pravdu. Já bych sem ani nepsal, kdybych neviděl tolik rozzuřených lidí, které potkaly problémy. Pokud vím, tak tohle u Windows XP nebylo. V tom případě bych vinu nesvaloval na Microsoft, ale na sebe (přeci jenom mé windowsy jsou hodně přeplácané, mám spoustu programů... ) Ale tady bych to viděl na typické uspěchání vydání, jak to v poslední době v oboru pc technologií vidíme téměř denně. Asi to není moc dobře optimalizované právě na můj hardware. Celé windows 7 jsou na tom s aktualizacemi a i instalací celkem špatně. Stačí se podívat jen na články na internetu, podle kterých může trvat přeinstalovávání XP sedmičkami i celý den a už jsme doma 
Kdyby SP1 přinášel něco důležitého, tak tu instalaci pochopím, ale když se stejného efektu dá docílit instalací normálních malých aktualizací, což netrvá ani 10 minut i s restartem, tak nevidím důvod, proč SP1 instalovat.

Kdyby SP1 přinášel něco důležitého, tak tu instalaci pochopím, ale když se stejného efektu dá docílit instalací normálních malých aktualizací, což netrvá ani 10 minut i s restartem, tak nevidím důvod, proč SP1 instalovat.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vím taky o pár lidech, komu SP1 umrtvilo PC 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Pohlaví:
Jak už bylo psáno, chyba se někdy vloudí a i když má 50 uživatelů problém, ještě to neznamená že SP je špatný.
Ale otázka, resp. rada zněla neinstalovat. To ale záleží na situaci v jaké fázi chceme SP instalovat. Jak už bylo řečeno SP je souhrn všech do té doby vydaných aktualizací a proto je primárně určen pro ty, kteří instaluji čistý systém, aby následně nemuseli stahovat hromadu aktualizací. V tomto případě je dobré SP nainstalovat.
Pokud ale máme systém plně aktualizovaný, pak ho logicky instalovat nemusíme. IMHO je možná tady příčina problému, protože se přepisují systémové soubory. Z toho důvodu to zřejmě může trvat dlouho a při přepisu mohou vzniknout chyby, ostatně stačí jedna.
SP by se měl instalovat na čistý systém - tolik můj názor.
Ale otázka, resp. rada zněla neinstalovat. To ale záleží na situaci v jaké fázi chceme SP instalovat. Jak už bylo řečeno SP je souhrn všech do té doby vydaných aktualizací a proto je primárně určen pro ty, kteří instaluji čistý systém, aby následně nemuseli stahovat hromadu aktualizací. V tomto případě je dobré SP nainstalovat.
Pokud ale máme systém plně aktualizovaný, pak ho logicky instalovat nemusíme. IMHO je možná tady příčina problému, protože se přepisují systémové soubory. Z toho důvodu to zřejmě může trvat dlouho a při přepisu mohou vzniknout chyby, ostatně stačí jedna.
SP by se měl instalovat na čistý systém - tolik můj názor.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To snad víme všichni že SP patří nejlépe na čistý systém a na již zaběhlém může akorát přidělat problémy... Jen poupravím tvrzení, že SP1 je jen souhrnem předešlých aktualizací. Přináší i funkce zlepšující virtualizaci. To možná běžný uživatel nevyužije, ale je třeba uvádět věci na pravou míru
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Asi se při aktualizaci tluče to, že se SP1 snaží přepsat systémové soubory, co už tam ve stejné verzi jsou.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ach jo... Náhodou já si myslím, že nad W7 prostě není ...
Vzpomínáte na W95 ?? Product-key bych si možná vzpoměl ještě teď, jelikož reinstal byl vždy minimálně jednou za dva týdny. Tady je vidět, že Vám to nebude nikdy dost dobrý. Kupte si jabko nebo sosněte tučňáka když se Vám to nelíbí ...
Vzpomínáte na W95 ?? Product-key bych si možná vzpoměl ještě teď, jelikož reinstal byl vždy minimálně jednou za dva týdny. Tady je vidět, že Vám to nebude nikdy dost dobrý. Kupte si jabko nebo sosněte tučňáka když se Vám to nelíbí ...

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Naprosto sdílím názor Branscombe.
Proč to nespokojenci vůbec instalujete, když vám ten operační systém nevoní?
Máte na výběr ze spousty operačních systémů a nic vám nebrání přejít na jiný.
Jinak netvrdím, že MS nikdy nic nepodělal, neznám ale žádný dokonalý operační systém.
Navíc ze zkušenosti vím, že tak v osmi případech z deseti si operační systém domrší sám uživalel a pak to ještě svádí na MS.
Dále taky bývá velmi často problém v softwaru třetích stran. Eviduji velmi málo případů, kdy např. BSOD způsobovala nějaká komponenta od MS.
Mě například v pohodě vydržela instalace Windows XP déle jak 5 let. Reinstaloval jsem jen kvůli významější změně hardwaru.
Nechápu třeba uživatele, kteří reinstalují každý měsíc.
Proč to nespokojenci vůbec instalujete, když vám ten operační systém nevoní?
Máte na výběr ze spousty operačních systémů a nic vám nebrání přejít na jiný.
Jinak netvrdím, že MS nikdy nic nepodělal, neznám ale žádný dokonalý operační systém.
Navíc ze zkušenosti vím, že tak v osmi případech z deseti si operační systém domrší sám uživalel a pak to ještě svádí na MS.
Dále taky bývá velmi často problém v softwaru třetích stran. Eviduji velmi málo případů, kdy např. BSOD způsobovala nějaká komponenta od MS.
Mě například v pohodě vydržela instalace Windows XP déle jak 5 let. Reinstaloval jsem jen kvůli významější změně hardwaru.
Nechápu třeba uživatele, kteří reinstalují každý měsíc.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já na to nenadávám, ale když už si to poctivě zaplatím, tak chci, aby to fungovalo. Na PC mám všeho všudy jen naprostý základ (ovladače, Adobe Reader, MS Office, Firefox, apod.) a stejně mi to shodilo všechno a instalace uvízla v nekonečné smyčce
Jabko i Ubuntu mám taky a tam se takové problémy nedějí
To samé Windows Phone 7. První aktualizace a 10 % telefonů mrtvých
Jde to s nimi od desíti k pěti. Kéž by se do čela MS vrátil Gates. Ten měl alespoň nějakou vizi. Teď do toho taky mluví, ale hlavní hlas má neschopný Ballmer, který jen kecá, chová se jak blázen a MS táhne dole 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Souhlasím s memphistem. OS X na pc jsem neměl, ale když porovnám iOS a Windows Phone 7, tak je to rozdíl několika tříd a s mým iPodem jsem za tu dobu, co ho mám neměl ještě žádný vážný problém, ne jak mají s windows phone...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nezavrhuji Windows ani ten mobilní. WP7 se mi líbí.
Tak samozřejmě, že s OSX/iOS se to nedá srovnávat, protože ten je ušit na míru pro vybraný HW, tam by v podstatě problémy nemusely nastat. Největší problém Windows je multiplatformnost. Zoptimalizovat něco, aby to chodilo správně na starém šrotu i na nové mašině je celkem velký problém. Ty kvanta HW, tuny ovladačů, hrůza
Tak samozřejmě, že s OSX/iOS se to nedá srovnávat, protože ten je ušit na míru pro vybraný HW, tam by v podstatě problémy nemusely nastat. Největší problém Windows je multiplatformnost. Zoptimalizovat něco, aby to chodilo správně na starém šrotu i na nové mašině je celkem velký problém. Ty kvanta HW, tuny ovladačů, hrůza

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8114
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30