Dokázal jsem mu poradit s výběrem, ale např u grafických karet a základních desek je tolik údajů, že se v tom ztrácím a proto bych chtěl lidi zde, kteří tomu rozumí, aby se mi pokusili vysvětlit nějaké pojmy v pár větách, co ty hodnoty ovlivňují a na jaké hodnoty bych se spíš měl zaměřit (jedná se o různé frekvence u GK atd.)
1. Grafická karta (do hodnoty 4500,-)
http://www.czechcomputer.cz/product_com ... 68&artno3=
Když se podíváte na tyto dvě karty porovnané, dá se říct, která je lepší? Potřeboval bych vysvětlit co znamenají hodnoty (néže vypsané). Na co se zaměřit, kde je GK využívá a jak moc. Např. jestli je důležitější mít velkou frekvenci u Clocku a Pixel shaderu nebo hlavně rychlost graf. čipu a např. šířkapamětově sběrnice.
Rychlost grafického čipu
Pixel Shader Engines
Vertex Shaders
ROPs
TMUs
Shader Clock [MHz]
Velikost grafické paměti [MB]
Rychlost grafických pamětí (efektivně) [MHz]
Šířka paměťové sběrnice [bit]
Propustnost pamětí [GB/s]
2.
Podpora OpenGL (jaký by byl přesně problém mít třeba jen verzi 3.2 oproti 4.0) ???
Procesor jsem vybral intel i5 2500. Pokud víte o lepší/výhodnější GK na czechcomputer.cz , která se vleze do hodnoty 4500,- určitě ji nahoďte sem, sdělte svůj názor proč zrovna tuhle kartu.. (k procesoru i5 2500)
3.
Základní deska
Nějakou kvalitní desku do 3000,- ? Pro intel I5 2500.. Je potřeba mít stejného výrobce desky jako grafické karty? Desku prosím zkuste nahodit, která se vám zdá dobrá. Desek je strašně moc a v nich se moc neorientuji. Snad jen aby měla 4sloty na ramky sata 3 (to už má snad dnes každá

4.
Paměti RAM - co je důležitější časování nebo frekvence? Těch frekvencí je celá řada od 1066MHz až po nevím kolik (je mi jasné, že deska co podporuje vyšší frekvence bude stát mnohem víc). Takže jaké RAM paměti zvolit a které frekvence bude dostačující.. U pár desek od GB jsem viděl max 2133Mhz to si myslím, že už je dostatečné, ale raději se zeptám.
Za pomoc rady a vysvětlení děkuji. Pokud se vyznáte i jen v 1 bodě ze 4 určitě sem napište svůj poznatek. Díky všem.