Zdravim,
mam dotaz - nevite prosím někdo jak zachytit BSOD, když nestihne naběhnout samotný OS?
Problém: Po zapnutí PC se objeví nabídka, jak chci spustit OS (NR, NR se sítí, PZK či obvyklým způsobem). Pokud zvolím OZ tak se objeví logo Win XP - OS se začně načítat... po chvíli však problikne BSOD a PC se restartuje (problikne = cca 1s). Tím pádem nevím, jaký chybový kód se zobrazí....
NR, NR se sítí, PZK či obvyklým způsobem - z těchto voleb nefunguje nic, PC se pořád restartuje. MB+Zdroj jsou měsíc nové. RAM jsem zkoušel jednotlivě, výsledek žádný. Disk jsem pod live Ubuntu rozjel, ve Složce Windows\Minidump není nic:-(
Co zkusit dále? Opravu OS pomocí instl. CD?
Jedná se o Win XP Home...
Díky za tipy
Jak zachytit BSOD? Vyřešeno
Re: Jak zachytit BSOD?
prave ze nedostanu... Nouzovy rezim vubec nejede, porad se restartuje.
HW by mel byt OK, protoze s jinym diskem jede vsechno v poradku...
HW by mel byt OK, protoze s jinym diskem jede vsechno v poradku...
psal ze se ani pc nezapne.. jedine videokameru a natocit s tim ze to pak stopnes.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Já si nevšiml že se nedostane do systému.
Pak nevím co řešíš, když víš, že je to diskem.HW by mel byt OK, protoze s jinym diskem jede vsechno v poradku...
no, me spíše šlo o to, jestli jen přehrát OS nebo nový disk.... (dle chybového kódu...).
Tak jsem tedy vyzkoušel natočit start na kameru... zabralo to, chybová hláška je : UNMOUTABLE_BOOT_VOLUME (alespoň tak to lze přečíst...).
Jdu hledat, co to může být;-)
Tak jsem tedy vyzkoušel natočit start na kameru... zabralo to, chybová hláška je : UNMOUTABLE_BOOT_VOLUME (alespoň tak to lze přečíst...).
-
- Pohlaví:
jj, disk ale frčí přes SATA...
Jediná DVD mechanika jede přes IDE (PC dělá problémy i při odpojené mechanice). Takže asi zkusím konzolu pro zotavení...
Jen dotaz - mám raději zálohovat HDD než použiji konzoli? Obyvkle disky zálohuji, ale aktuálně se mi 90GB zálohovat nechce... Stalo se vám již někomu, že po použití konzoli spadl celý OS a byla nutná reinstalace?
Jediná DVD mechanika jede přes IDE (PC dělá problémy i při odpojené mechanice). Takže asi zkusím konzolu pro zotavení...
Jen dotaz - mám raději zálohovat HDD než použiji konzoli? Obyvkle disky zálohuji, ale aktuálně se mi 90GB zálohovat nechce... Stalo se vám již někomu, že po použití konzoli spadl celý OS a byla nutná reinstalace?
-
- Pohlaví:
Osobně jsem nikdy konzoli nepoužil. S tím zálohováním bych to tipnul tak 50/50, ale nevím.
Já právě taky ne... Tak se ptám.
90GB je na nějakou tu hodinku... Někdo píše, že je její použití bez problémů, někdě píšou, že raději zálohovat...
Jak říkáš je to 50/50 ... Asi uvolím nějdřívě zálohu a pak konzolu:-(
90GB je na nějakou tu hodinku... Někdo píše, že je její použití bez problémů, někdě píšou, že raději zálohovat...
Jak říkáš je to 50/50 ... Asi uvolím nějdřívě zálohu a pak konzolu:-(
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě spusť konzolu pro zotavení, pomocí fixboot oprav VBR svazku a pak spusť chkdsk /r.
Zálohovat nic nemusíš. S velkou pravděpodobností má momentálně svazek poškozenou strukturu souborového systému a nic z něj normálním způsobem nevytáhneš. Maximálně to dodrbeš ještě víc.
Jinak je docela základ vědět, že po stisku F8 při startu OS, je v nabídce spuštění volba "Automaticky nerestartovat počítač v případě havárie".
Pak zůstane BSOD viset a můžeš si obsah v klidu přečíst.
Zálohovat nic nemusíš. S velkou pravděpodobností má momentálně svazek poškozenou strukturu souborového systému a nic z něj normálním způsobem nevytáhneš. Maximálně to dodrbeš ještě víc.
zabi píše:no, me spíše šlo o to, jestli jen přehrát OS nebo nový disk.... (dle chybového kódu...).
Jinak je docela základ vědět, že po stisku F8 při startu OS, je v nabídce spuštění volba "Automaticky nerestartovat počítač v případě havárie".
Pak zůstane BSOD viset a můžeš si obsah v klidu přečíst.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ne, že bych ti nevěřil, ale pro jistotu jsem si udělal zálohu disku (trvalo to cca 2,5 hod...). Nicméně jsem pak provedl fixboot...
Dostal jsem odpověď: "Spouštěcí sektor je poškozen"... tak jsem tedy nechal zapsat nový spouštěcí sektor.
Provedení chkdsk /r jsem nestihl, to proběhne až dnes...
Nicméně začínám uvažovat o celkové reinstalu (pro jistotu). Nevím, jaká je pravděpodobnost opakování chyby...
Dostal jsem odpověď: "Spouštěcí sektor je poškozen"... tak jsem tedy nechal zapsat nový spouštěcí sektor.
Provedení chkdsk /r jsem nestihl, to proběhne až dnes...
Nicméně začínám uvažovat o celkové reinstalu (pro jistotu). Nevím, jaká je pravděpodobnost opakování chyby...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 7725
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 12:37