Zdravím,
mám přesně rok starý pc HP Elite Microtower 7100. Všechny vlastnosti a tak dále jsou k nalezení zde, na stránkách Alzy. Hardwaru se vůbec nevěnuji, takže ani nevím, jaké komponenty se dají přikoupit nebo vyměnit, aby to fungovalo. Rád bych posílil výkon grafické karty, nevím, co přesně znamená, když má počítač rozšířující sloty 1x PCI Express x16 / 3x PCI Express x1 - funguje to jako druhá grafická karta v pc? Kdybych měl nějakou šanci u výkonnější grafické karty, jakou přikoupit? Jinak mi na tom jede 64 bitový operační systém, vyplatí se přikoupit nějaké další paměti? Pomůže to? Kdyby alespoň nějaké větší procento programů jelo na těch x64 než x86:( Děkuji za rady, K.
Rok starý pc, návrhy na vylepšení (nejlépe grafiku)
Re: Rok starý pc, návrhy na vylepšení (nejlépe grafiku)
Kolik hodláš investovat ? Nikde jsem nezahlídl značku zdroje, tudíž by to musela být grafika i se zdrojem.
A ohledně RAM pamětí není potřeba. 4GB je dneska ideální.
A ohledně RAM pamětí není potřeba. 4GB je dneska ideální.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Nemám vůbec představu, aby to bylo o kus výkonnější než grafická katra, která tu je. Aby to dokázalo rozjet na vyšší detaily i novější hry, když mám velké rozlišení obrazovky. Takže netroufám si odhadnout cenu, zatím je to jen orientačně, nespěchá to, že bych teď něco kupoval. Bylo by to rozšíření grafické karty nebo odpojení té staré? Jak to tedy funguje?
// pc je ještě v záruce, takže se ho nechystám otevírat, ani nevím, jak bych zjistil značku zdroje atp... kdybych to chtěl nechat vylepšit, funguje to tak, že bych pc donesl do obchodu a tam by to nainstalovali (pc by mělo ještě rok záruku a komponent o rok více?)
// pc je ještě v záruce, takže se ho nechystám otevírat, ani nevím, jak bych zjistil značku zdroje atp... kdybych to chtěl nechat vylepšit, funguje to tak, že bych pc donesl do obchodu a tam by to nainstalovali (pc by mělo ještě rok záruku a komponent o rok více?)
Šlo by do volného slotu vinstalovat kupříkladu http://www.alza.cz/asus-eah6970-2di2s-2gd5-d202658.htm ?
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
No to by sice šlo, ale pokud vím, tak v SLI/crossu můžou jet jen stejný grafiky. Tudíž by to bylo kus za kus..
A co se týče zdroje.... mohl by bejt uvedenej na faktuře:)
A co se týče zdroje.... mohl by bejt uvedenej na faktuře:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Mě moc mrzí že jsem na HW trouba. Pomůžu jakkoliv, když třeba zamrzne pc ;D jak zabezpečit pc.. jak cracknout a nestáhnout přitom koně
(poslední dobou se mi nedaří, asi bych potřeboval potom sám pomoct, ale to napíšu až budu mít čas do jiné sekce, zatím si nestěžuju.. moc..
) ale když mě někdo zavolá, že mám rozebrat pc, od toho dávám ruce pryč. Na starém pc jsme kdysi dokupovali druhý HDD. Bylo by v tomto počítači ještě jendo místo na druhý disk? Je tu 457GB, z toho to je skoro 90% zaplněné, dnes člověk potřebuje minimálně terabajt, aby mu pc šlapal, jak měl. Samozřejmě mám exterňák TB a teď už je také plnej ;-D

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4253
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
-
- 2
- 10849
-
od atari