Jak zachytit BSOD? Vyřešeno
Re: Jak zachytit BSOD?
Nebylo by místo reinstalu jednodušší naklonovat disk (partition)? Jestli počítač kolabuje jen vinou vadného disku, považuji naklonování za nezměrnou úsporu času.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
To by měl umět dnes vydaný /zdarma/ Paragon Partition Manager 11 viewtopic.php?f=58&t=58792&start=240
Nová instalacve je zbytečná, podobná chyba se může vyskytnout i poté.
Nová instalacve je zbytečná, podobná chyba se může vyskytnout i poté.
Právě se rozmýšlím, jestli koupit celý nový disk nebo ne... Chyba by měla být teoreticky při startu OS, takže softwarová... Pokud Použiji naklonování disku - nebude se chyba více opakovat než při nové instalaci? Při klonu se přeci přenese celý SW i s eventuelními chybami...
Ono PC beží celý den a je na něm spuštěna víceméně jedna aplikace, popř. se přepíná mezi profily a používá se internet...
Ono PC beží celý den a je na něm spuštěna víceméně jedna aplikace, popř. se přepíná mezi profily a používá se internet...
-
- Pohlaví:
To je otázka pro věšteckou kouli. Pokud je to SW chyba, pak by se pravděpodobně opakovat mohla, ale mohla to způsobit nějaká momentální chyba disku anebo je disk poškozený.
Osobně bych nejprve zkontroloval disk a to nejlépe utilitou od výrobce. Kupovat v tuto chvíli disk mi přijde předčasné a možná zbytečné.
Co je to za disk?
Osobně bych nejprve zkontroloval disk a to nejlépe utilitou od výrobce. Kupovat v tuto chvíli disk mi přijde předčasné a možná zbytečné.
Co je to za disk?
Hm hm, taky si říkám... Uvidím jak dopadne CHKDSK kontrola....
Jejda, teď ho nemám u sebe. Budu to vědět až odpoledne... Tuším, že to WD Seagate 250GB (ale nejsem si 100%-tně jist...).
Možná bych ho v tuto chvíli dal softwarově "dohromady" a pokud by se začaly objevovat problémy se spouštěním/ukončováním OS tak bych sáhl po novém HDD a celkovém reinstalu..
Jejda, teď ho nemám u sebe. Budu to vědět až odpoledne... Tuším, že to WD Seagate 250GB (ale nejsem si 100%-tně jist...).
Možná bych ho v tuto chvíli dal softwarově "dohromady" a pokud by se začaly objevovat problémy se spouštěním/ukončováním OS tak bych sáhl po novém HDD a celkovém reinstalu..
Re: Jak zachytit BSOD? Vyřešeno
Takze disk je teda nakonec WD...
No,spustil jsem PC, nechal jsem provést CHKDSK (objevil se jeden vadny cluster, XP provedly opravu). Spustil jsem PC a nic.
Po startu se objeví logo XP, ze nabiha OS. A tim to skonci. po 5 minutach se stale nic nedeje. nejde spustit ani Nouzovy rezim ci posledni znama funkcni konfigurace:-(
Co dale? Zkusit opet nejaky nastroj z konzole?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Bře 2011 18:20) ---
Je nekde na disku ulozen key k aktualni verzi OS? Na PC neni nalepeny stitek, takze neznam original key:-( Normalne bych pouzil program, ale tady je mi program malo platny:-( Lze to nejak vytahnout ze souboru na disku???
Diky za info
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Bře 2011 19:34) ---
Takže program na zjištěni key již mám, to je pořešeno:-)
Nicméně problém bude v HDD. Dnes jsem provedl znovu fixboot + chkdsk /r. kontrola disku trvala neuměrně dlouho. Poté, co byla zkontrolováno 75% se hodnota vrátila na 50%. Ale dále se nehýbala. Zkusil jsem tedy znovu přistoupit na disk přes live CD Ubuntu a nic, resp. "Cannot mount volume". Pokud disk připojím přes USB redukci tak se chce stále jen formátovat, přístup je zamítnut.
Teď když je disk vklidu (nepřistupuji na něj), tak v něm potichu "rachtá"... Takže vina je na disku. Koupím nový...
No,spustil jsem PC, nechal jsem provést CHKDSK (objevil se jeden vadny cluster, XP provedly opravu). Spustil jsem PC a nic.
Po startu se objeví logo XP, ze nabiha OS. A tim to skonci. po 5 minutach se stale nic nedeje. nejde spustit ani Nouzovy rezim ci posledni znama funkcni konfigurace:-(

Co dale? Zkusit opet nejaky nastroj z konzole?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Bře 2011 18:20) ---
Je nekde na disku ulozen key k aktualni verzi OS? Na PC neni nalepeny stitek, takze neznam original key:-( Normalne bych pouzil program, ale tady je mi program malo platny:-( Lze to nejak vytahnout ze souboru na disku???
Diky za info
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Bře 2011 19:34) ---
Takže program na zjištěni key již mám, to je pořešeno:-)
Nicméně problém bude v HDD. Dnes jsem provedl znovu fixboot + chkdsk /r. kontrola disku trvala neuměrně dlouho. Poté, co byla zkontrolováno 75% se hodnota vrátila na 50%. Ale dále se nehýbala. Zkusil jsem tedy znovu přistoupit na disk přes live CD Ubuntu a nic, resp. "Cannot mount volume". Pokud disk připojím přes USB redukci tak se chce stále jen formátovat, přístup je zamítnut.
Teď když je disk vklidu (nepřistupuji na něj), tak v něm potichu "rachtá"... Takže vina je na disku. Koupím nový...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 7723
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 12:37