Zdravím všechny:)
Mám velmi zázračný problém
Sestavil sem známé nové PC - je v něm komplet vše nové! Kromě HDD, DVD mechaniky a zdroje (použil jsem tyto součásti z jejího starého PC - staré od 2007 )
Vše běželo fajn, začlo zlobit vypínání samo od sebe a problémy se zapínáním - že lehce naběhl a než se začl bootovat začal se vypínat
Vzal jsem si ho a nešel už ani zapnout ale kontrolka na desce svítila. Myslel jsem si že to bylo zdrojem - divně lehce pískal a když už naběhl, chroustal a větrák přerušovaně reagoval.
Vyměnil jsem zdroj, doma zkoušel jentak na ploše nechat běžet tak čtyři hodiny a nic - vše ok
Dal jsem jí to a opět spadl při komunikaci Skype a nejde ani zapnout
Prosím Vás moc o radu - už si vážně nevím rady. Sestavil jsem asi 30 PC a vše ok ale tohle?
Prosím o program který umí nahrávat v pozadí windows teploty Desky, CPU, GPU, HDD aniž bych musel sledovat sám. Nějaký který monituruje a pak když se náhodou vypne tak abych mohl někde otevřít soubor s výpisem co se dělo než PC spadl
A prosím o zodpovězení na otázku zda si někdo myslí že je to HDD? ja myslím že ne protože by hlásil špatné sektory při spouštění windows nebo by hazel chybi při bootování... Či jestli proste připojené HDD či DVD může narušovat statiku elektřiny v PC a tím že se vypíná. Děkuji
neobvyklé samovolné vypínání!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: neobvyklé samovolné vypínání!
Co jsi tam dal za zdroj?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Napíši rovnou vše
Deska: ASUS P5G41T-M LX
Ram: 2GB DDR3
DISK: WD 250gb
CPU: Pentium Dual-Core 3,0GHz
Zdroj: Zde v linku dnes koupen
Deska: ASUS P5G41T-M LX
Ram: 2GB DDR3
DISK: WD 250gb
CPU: Pentium Dual-Core 3,0GHz
Zdroj: Zde v linku dnes koupen
Kód: Vybrat vše
http://www.suntech.cz/produkt/16924/Eurocase-zdroj-350W-8cm-fan.htm
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to jsi asi vyhodil zbytečně 362 Kč.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To mi tady nikdo prosim nepomuze? PC Help? Proc sem jako zbytecne vyhodil?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Protože potřebuješ silnější...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A taky kvalitnější zdroj.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Ale i zdroj to být nemusí.Já na Eurocase 200 W uživím to co mám napsané níže.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak tomu věřím - jelikož tam nic nemáš. 

Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
No ale já teměř taky nic tam nemám! Dyk je to kancl PC bez grafiky s jedinm diskem a jednou mechanikou - prece staci snad ne? Ci nevite jak zjisti spotřebu PC? Dyk tohle co mam nemuze sežrat více nez 150 W a zdroj je 350 W s tím že může mít ztráty tak max na 250 W
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Dub 2011 00:05) ---
btw: doma ho zkousim zatěžovat a nedělá mi to nic ! V pořádku... Dal sem zatížení přes AIDA 32 - maximalni stres CPU, HDD, RAM a v pohode... jo a prosim nevite jěště jak ve WINDOWSECH 7 zrpovoznit přední část na Jack zvuk a mikrofon? Vim ze je spravně zapojen do desky protože v ASUS EXPRES BOOTOVACIM SYSTEMU funguje....ale ve WIN ne .a to mam nejnovejsi drivery Realtek a jeste ctecku karet - nefunguje vubec ale je zapojena správně....obcas se nacte v poho a nekdy ne....hlavne co mi na ni vadi je to ze po zapnuti PC a snaze bootvat WIndows 7 a nic nedela - jen cerna obrazovka a blika bila carka - tabulatorek....nic...a kdyz to odpojim tak v pohode
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Dub 2011 00:05) ---
btw: doma ho zkousim zatěžovat a nedělá mi to nic ! V pořádku... Dal sem zatížení přes AIDA 32 - maximalni stres CPU, HDD, RAM a v pohode... jo a prosim nevite jěště jak ve WINDOWSECH 7 zrpovoznit přední část na Jack zvuk a mikrofon? Vim ze je spravně zapojen do desky protože v ASUS EXPRES BOOTOVACIM SYSTEMU funguje....ale ve WIN ne .a to mam nejnovejsi drivery Realtek a jeste ctecku karet - nefunguje vubec ale je zapojena správně....obcas se nacte v poho a nekdy ne....hlavne co mi na ni vadi je to ze po zapnuti PC a snaze bootvat WIndows 7 a nic nedela - jen cerna obrazovka a blika bila carka - tabulatorek....nic...a kdyz to odpojim tak v pohode
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
U Eurocase nikdy nevíš... Deklarovanejch může mít 350 a ale reálně klidně 120W... Pokud jsi to kupoval přes E-shop, tak to můžeš do 14 dnů vrátit bez udání důvodu.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17942
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44