SATA 1 versus SATA 2

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Doktor 1
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Doktor 1 » 10 pro 2006 00:21

Ještě mě napadlo podívat se do diskusí na Czech Computeru. Najdi si tam tvuj typ, nebo podobný a podívej se na diskuse k němu. Třeba budeš mít štěstí. :wink:

V rzchlosti jsem tam nakokl a podobných problémů se tam řeší celkem dost.

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 10 pro 2006 11:10

Tak už jsem se navztekal až dost. Na CDčku k desce byla instal disketa na SATA Controler, tak jsem si ji nachystal, ale stejně se nic neděje. Bios ten hadr vidí, jen když všechny ostatní disky odpojím. Ale jen mi to oznámí a jinak s tím nemohu nic dělat. Instal CD woken mi oznámí, že nenašel žádný pevný disk. Myslím, že potřebuje formát, ale v biosu tahle volba není a do woken se s nim nedostanu. I teď je zapojený, ale není v ničm vidět. A přitom se komp zasekává a musím resetovat.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2006 16:49

Cituji: "Projede to přes načtení IDE disků na řadiči a právě v bodě načítání sata disků se zastaví. Vyskočí tam něco jako neznámé zařízení. Tedy tohle mi to neřekne, ale objeví se řádek: x,?,x,x a začne blikat kurzor. "
Zkus v momentě,když má načítat další disky po ide stisknou klávesu F6 (před tím vlož disketu s ovladačem SATA). Pokud je přesně "x,?,x,x", máš sata disk ve slotu sata2 a tak jej zkus dát do slotu sata1 na základní desce, možná že mu právě toto vadí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2006 17:13

Prolezl jsem fórum na ASUSTek Computer a je tam dost problémů práve s HD Seagate 160GB. U desek, které mají jen SATA1 a HD je SATA2 musí být správně nastaven jumper na HD na Sata1.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 10 pro 2006 17:39

No vyzkouším to, ale tento případ, který cituješ je v momentě, kdy mám spuštěný SATA Controler a který nedetekuje nic a zároveň spuštěné bootovaní ze SATA. Jenže na něm systém nemám. No a tady se to sekne. Jestliže OnBoard SATA Boot ROM vypnu, tak bios přes to přejde a načte systém z IDE disku, tak jak to má být.
Ale zkusit se má všechno.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2006 17:51

Pokud jej chceš jako další, tedy ne systémový, nastav v Biosu "On Board SATA Boot ROM" na "Disabled" a "Serial ATA Controler" nech na "Enabled". Pak by jej měl Bios načíst!

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 10 pro 2006 18:46

No to právě mám, ale neděje se vůbec nic. Disk prostě neexistuje! Nevidí ho ani systém, ani Správce disků a vlastně ani bios. Ten ho spatřil jen v jednom případě - všechno bylo odpojené, až na SATU, ale nebyl viděn v hardwarové konfiguraci, ale jen ve volbě na first boot devices. Tam sice šel navolit, ale nemělo to na nic žádný účinek, když je stejně prázdný. A i když jsem jej nechal jako First Boot, stejně se to zase seklo v tom výše citovaném bodě. Jo ten musím opravit - ten otazník je první a potom ty tři křížky. takže umístění je v pořádku. S tou F6 a disketou se také nic neděje. Nechce to po mně vůbec nic. Jen se sekne a konec.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2006 18:51

Na této stránce: http://www.seagate.com/support/disc/dri ... scwiz.html je :"DiscWizard Suite is your installation software kit for installing Seagate disc drives." Mrkni na to, zda to pomůže.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 10 pro 2006 19:03

Tak si to stahuju, ale co s tím? Eskymácky neumím! :shock:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2006 19:06

Nevím co myslíš tím "Eskymácky neumím!" Je tam více jazykových verzí.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 10 pro 2006 19:09

Tak umím česky, slovensky, trochu hanácky a moravsko-slovácky - to je asi tak vše. Bohužel tohle ve výběru není.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2006 20:25

Snad se tím prokoušeš. Já mám na Sata disku i systém a neměl jsem mimo správného nastavení v Biosu žádný problém, ale mám desku MSI s Intel chipsetem.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SATA disky idú všetky na SATA 2 nie na SATA 3
    od Laces » 10 dub 2025 10:13 » v Problémy s hardwarem
    6
    3389
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 19:50

Zpět na “Problémy s hardwarem”