potize s PC
potize s PC
ahoj, sestavil jsem si pocitac, nainstaloval do nej xp, chvilku bezel a pak nejaky program potraboval restart, tak jsem to proved a od te doby uz vubec nenabeh:( prohledl jsem bios a on vubec neroznal, ze je v compu hdd. hdd jsem prendal do jineho compa a tam ho to taky nenaslo.dal jsem ho zpet, vse odpojil, anuloval zakladovku(baterii) a vse pripojil a nic se nedelo. vyndal jsem hdd, koupil novej a bez problemu nainstaloval xp, chvilku bezel a pak opet nejaky program potreboval restart a comp opet nenabeh, ale diky tomu, ze monitor nedostava signal bedny. myslel jsem si, ze odesel, ale kdyz jsem ho pripojil na jinej comp, tak v pohode facha. uz jsem z toho bezradnej a nevim co mam delat??? poradi nekdo prosim?:((
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sepiš komponenty a jejich stáří, je možné že máš vadný zdroj který poškozuje součásky...
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 25 lis 2006 16:48, celkem upraveno 1 x.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mimo jiné píšeš : "pak nejaky program potraboval restart" a s novým HD opět "chvilku bezel a pak opet nejaky program potreboval restart a comp opet nenabeh". Zajímalo by mne zda to nebyl stejný program v obou případech. Jinak popiš komponenty Tvého PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
je to amd athlon 1,66 2400+, zakl.d. asus A7NBX-VM, ram ddr 333 single, 512mb. nejdriv jsem instaloval avast po kterem klekl hdd a potom delal upgrade xp a nenabehl monitor, prvni hdd WD 80Gb a druhy co tam mam ted SEAGATE 80Gb 7200, zdroj 300W. je to muj puvodni pocitac, ktery jsem chtel dat otci na jeho minimalni potreby, tak jsem z toho vyndal nejake veci, ktere si chci zachovat. puvodne tam bylo o 1xram 512, 333 vice a byla tam grafika ati saphire radeon x700Pro 256mb a vse slapalo bez jakehokoli problemu. moc tem vecem nerozumim, jsem spis takovy domaci kutil a slozil jsem teprve 5compu. soucastky krome noveho HD jsou priblizne rok stare. poradte prosim:(
Zkus si vzpomenout, který program potřeboval restart!
Protože, jestli se to bude opakovat a ty budeš pořád odklikávat hlášky, že nějaký program něco chce a ty ani nebudeš vědět jaký program a co vlastně chce, tak tvoje PC nebude mít dlouhou životnost nebo se ti strašně předraží s pokračujícími nákupy nových komponent. V tom lepším případě se ti "jen" zaviruje a ty přijdeš o nějaké data nebo někdo získá tvůj přístup třeba na bankovní účet.
Tím tě nechci nějak strašit nebo odrazovat, ale chci, aby sis uvědomil, že v dnešní době musíš vědět, co povoluješ nebo zakazuješ na PC, aby ses nedostal do velkých malérů. A pokud nevíš, co po tobě nějaký program chce, tak se raději zeptej tady na fóru nebo kamaráda.
Klíče od auta taky nepůjčíš kdekomu na ulici, ale jen tomu, koho dobře znáš a víš, že ti auto vrátí a v pořádku.
Protože, jestli se to bude opakovat a ty budeš pořád odklikávat hlášky, že nějaký program něco chce a ty ani nebudeš vědět jaký program a co vlastně chce, tak tvoje PC nebude mít dlouhou životnost nebo se ti strašně předraží s pokračujícími nákupy nových komponent. V tom lepším případě se ti "jen" zaviruje a ty přijdeš o nějaké data nebo někdo získá tvůj přístup třeba na bankovní účet.
Tím tě nechci nějak strašit nebo odrazovat, ale chci, aby sis uvědomil, že v dnešní době musíš vědět, co povoluješ nebo zakazuješ na PC, aby ses nedostal do velkých malérů. A pokud nevíš, co po tobě nějaký program chce, tak se raději zeptej tady na fóru nebo kamaráda.
Klíče od auta taky nepůjčíš kdekomu na ulici, ale jen tomu, koho dobře znáš a víš, že ti auto vrátí a v pořádku.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Zpět na “Problémy s hardwarem”