Dobrý den,
moc rád bych poprosil návštěvníky fóra o ohodnocení a případné rady k novému počítači, určenému hlavně pro hraní, ale také pro práci. Odkaz na počítač je zde. Zde ještě doplňuji několik informací:
1) počítač bych chtěl využít na nejnovější hry (pro příklad třeba známé GTA 4), a rád bych, aby šel s dobou i třeba za 3 - 4 roky
2) počítač také využiji k práci, ale tu by bez problému určitě zvládl i slabší počítač
3) pokud máte případné návrhy k jiným součástkám PC, určitě je napište, ale neměli by přesáhnout dosavadní cenu
4) zejména bych se rád zeptal na základní desku, jestli je v pořádku a nebude zpomalovat počítač
5) také bych se chtěl zeptat, zda není lepší koupit šestijádrový procesor s taktováním 3.2 GHZ (čtyřjádro v košíku má 3.5 GHZ), které je asi o 600 Kč dražší (AMD Phenom II X6)
Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Prosba o ohodnocení PC
Re: Prosba o ohodnocení PC
podle me dobry ale vzal bych monitor od naky znamejsi znacky s fullHD a mozna lepsi chladic na cpu
Just Fucking Google It!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Osobně bych to v této ceně a účelu stavěl na Intel CPU a GTX560. Monitor iayma vůbec neodpovídá celé sestavě - kvalitou, navíc má int. repro??. Samsung s FullHD by vypadal lépe:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B23C13WH
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B23C13WH
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Možná bych dal monitor http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B2OF12DM
A jestli můžeš, tak bych asi vzal to 6jádro
Jinak dobrá sestava.
A jestli můžeš, tak bych asi vzal to 6jádro

Jinak dobrá sestava.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Dobra sestava, chladic je vyborny, sam ho mam a nemuzu si stezovat. Jen ten monitor vem jiny napr. Samsug: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B23C101P
Díky za rychlou odpověď, ale monitor bych asi neřešil, není to sice od známé značky, ale jsou na něj velmi dobré recenze a navíc - má velmi věrné barvy. Nejdříve jsem si chtěl monitor 22 s Full HD koupit také, ale zjistil jsem, že bude velmi malé písmo. Prý je lepší 24 s Full HD a nebo 22 1680x1050 (a 24 bych si asi nekoupil, mám radši menší a kompaktní věci). Máte ještě nějaká jiná doporučení (např: na procesor, chl. procesoru a základní desku), nebo je vše v pořádku?
-------------------------
Co třeba říkáte na základní desku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Bře 2011 14:56) ---
A myslíš, že by 22 monitor s Full HD neměl vadit (kvůli menšímu písmu)?
-------------------------
Co třeba říkáte na základní desku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Bře 2011 14:56) ---
zdenakrapek píše:Dobra sestava, chladic je vyborny, sam ho mam a nemuzu si stezovat. Jen ten monitor vem jiny napr. Samsug: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B23C101P
A myslíš, že by 22 monitor s Full HD neměl vadit (kvůli menšímu písmu)?
koukal sem na porovnani chladicu 202+ a gelid tranquillo a ta 202+ je hodne pozadu, navic 202+ ma pekne blby uchyceni ale zase ma vyhodu ze na amd de namontovat vetrakem do strany. takze pokud bys chtel kupovat ten gelid tak by asi byla lepsi case se zdrojem dole a s dirou na vetrak nahore
Just Fucking Google It!
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co se týče chladiče, tak ten je naprosto cajk.. nevidím důvod měnit.
Jak už říkal d1amond, stavěl bych spíš na intelu a GF než AMD a ATI, ale toť věc názoru.
A nakonec poslední věc - jak z toho budeš odvaádět horkej vzduch? Nevidím u bedny že by byl zadní větrák 120mm přibalenej... tak ještě ten bych příhodil:)
petaq: Case se zdrojem dole ? A proč proboha? Tak ten větrák na chladiči otočí a pošle to ke zdroji .....
edit: Ještě mě napadlo k tomu zdroji dolu... bude to docela slušnej vysavač na prach :)
Jak už říkal d1amond, stavěl bych spíš na intelu a GF než AMD a ATI, ale toť věc názoru.
A nakonec poslední věc - jak z toho budeš odvaádět horkej vzduch? Nevidím u bedny že by byl zadní větrák 120mm přibalenej... tak ještě ten bych příhodil:)
petaq: Case se zdrojem dole ? A proč proboha? Tak ten větrák na chladiči otočí a pošle to ke zdroji .....
edit: Ještě mě napadlo k tomu zdroji dolu... bude to docela slušnej vysavač na prach :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
no ale kvuli chlazeni by to bylo lepsi nez kdyby horkej vzduch od topiciho 6ti jadra lital do zdroje
Just Fucking Google It!
Myslíš, že je tam zadní větrák potřeba? Na adrese http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 54500014XN je herní ALFA sestava, a u ní také zadní větrák nevidím.
EDIT: Asi jsi se přehlédl, zadní ventilátor tam je, 1x120 mm.
Takže jinak snad vše v pořádku? Myslíte, že je dobrá základní deska? Je dobrá paměť Kingston 2x4 GB? A co ten procesor? Lepší čtyřjádro s taktem 3.5 GHZ a nebo o 600 Kč dražší šestijádro s taktem 3.2 GHZ?
EDIT: Asi jsi se přehlédl, zadní ventilátor tam je, 1x120 mm.
Takže jinak snad vše v pořádku? Myslíte, že je dobrá základní deska? Je dobrá paměť Kingston 2x4 GB? A co ten procesor? Lepší čtyřjádro s taktem 3.5 GHZ a nebo o 600 Kč dražší šestijádro s taktem 3.2 GHZ?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jak jsem psal, Intel bude výkonější ve střední třídě víc (i5-2500), než AMD na špičce (X6) - ale každý ať si staví jak uzná za vhodné. 8GB pamětí je na dnešní poměry zbytečnost, ušetřené peníze by se vhodněji využily na již zmíněné změny.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Aha, dobře... a dáš mi odkaz přímo na nějaký dobrý 2x2 GB Kingston? Díky.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”