Rady k výběru střední školy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Rady k výběru střední školy

Příspěvekod AleRx8 » 19 úno 2011 22:30

Ahoj,
nedávný příspěvek HAFcoola mě dostal do takové "školní nálady" a teď hledám co a jak. :lol:

Takže jsem momentálně v osmé třídě, na pololetí jsem zkásnul šest dvojek. Můj průměr je tedy relativně dobrý, s učivem nemám moc problémů. Rád bych někam, kde by se skloubila má vášeň k autům, počítačům a designu. Umím totiž celkem obstojně s počítačem (hardware i software), odmalička jsem vysazen na auta takže vím, co k čemu je, jak to funguje a další věci okolo a celkem dobře i kreslím. Můj dětský sen (autodesigner nebo automobilový konstruktér) je poněkud nereálný, ale rád bych aspoň něco podobného. Jenomže bydlím na jihu Moravy, kousek od hranic se Slovenskem a nejvzdálenější město, které připadá v úvahu je Brno. Tak trochu hledám školy už 2 roky, ale nenašel jsem nic, co by přesně odpovídalo mým požadavkům.
Proto prosím o radu, jaký obor v tomto kraji by byl pro mě dobrý, eventuálně jakým školám se vyhnout a které jsou naopak dobré.

Co jsem hledal, tak se mi celkem líbilo http://www.ssudbrno.cz obor průmyslový design a http://www.iss-copbrno.cz obor strojírenství. Tak, co mi k tomu řeknete? :lol: Díky za jakékoliv názory

Reklama
AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Rady k výběru střední školy

Příspěvekod AleRx8 » 28 bře 2011 18:36

Co říkáte na http://www.iss-copbrno.cz/files/studium ... 11/PSP.pdf ? Nechodíte někdo do toho Brna na Olomouckou? Zajímal by mě váš názor ;-)

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 28 bře 2011 19:20

Já jsem teď třeťák v oboru IT. Předtím než jsem vybral školu bylo pro mě také velké dilema. Velice mě bavili počítače (C# dělám už od osmičky), ale mám jednu lásku - letadla a vůbec létající stroje (draci), ale o autech vím taky dost. Nakonec jsem šel na místní průmyslovku, učit se IT a je to obecně o počítačích (programování, Office, oprava PC - takže skoro nic) , žádné rubání v CADu (na to jsem se těšil). Dále mám pár kámošů v sousedním oboru strojírenství, ale mají plno matiky, zato cadu na rozdávání :lol: . Takže nakonec se učím IT a ve volných chvílích se jako samouk učím AutoCAD. Toť můj názor a moc neporadím,jsem z východu čech.

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 28 bře 2011 20:00

Díky :)

Jak tak vidím, tak jsme na tom skoro stejně :) Sice létání moc nemusím, ale na CAD se taky těším. Matice se asi bohužel nevyhnu, ale každý obor má svá úskalí. První jsem chtěl jít taky na IT, ale tam poslední dobou chodí tolik lidí, že je to strašně neperspektivní. Takže jsem chtěl něco s počítačema, ale taky projektování a mechaniku a toto se mi celkem líbí. Jinak jaká je náročnost IT a Strojírenství? Doufám, že budu mít nějaký náskok, když o pc už něco vím :wink:

A nutně bych potřeboval, aby byly přijímačky nepovinné i příští rok, jelikož na to strojírenství jde (ještě tento rok) jít s průměrem do 1,90 bez přijímaček, což by pro mě byla výhoda :-D

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 28 bře 2011 20:05

Já studuji SPŠS v Olomouci obor podpora počítačového konstruování. http://www.spssol.cz/
Také jsem se rozhodoval zda na něco čistě IT, ale protože mě baví i strojařina tak jsem zvolil toto. Máme spoustu technických předmětů a i hodně kreslení v AutoCadu Inventoru. Také každý rok škola aktualizuje verzi tohoto softwaru, takže jsem rád, že dělám pořád v aktuálních verzích...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 28 bře 2011 20:39

Hm, to vypadá výborně :) Taky jsem se na to díval, ale Olomouc je ode mě daleko :( Ale všechno strojírenství je podobné, tak jak se ti tam líbí? Je to náročné? :)

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 28 bře 2011 21:25

Jo jo líbí se mi tam náročné to ani moc není stačí se jen trošku učit a spoustu věcí člověk zná z praxe. Samozřejmě občas bereme něco co mě opravdu nebaví, ale to je tak všude. Je zajímavé jak se jednotlivé předměty prolínají. Třeba v předmětu Stavba a provoz strojů jsme brali spoustu výpočtů k ozubeným kolům, které mě moc nebavili a nemohl jsem tomu přijít na chuť asi o měsíc později jsme začli modelovat v AutoCadu převodovku a tam jsem musel všechny kola spočítat právě pomocí výpočtů z toho předmětu, a to je potom něco když si to celý spočítáš zjistíš, že je to v pořádku a pak si to vymodeluješ a vydíš to co jsi navrhl. :inlove: teď jsem ve 3. ročníku a máme jít na dva týdny na praxi do firem tak jsem zvědav jestli to bude stát za to :D
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 28 bře 2011 21:35

No, to zní dobře :-D Tak se pak pochlub, jak jsi dopadl na praxi :wink:

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 28 bře 2011 21:59

Už jsem na jedné byl a byly to dva týdny spravování PC :D a v květnu zase :x

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 28 bře 2011 22:01

Tak já jsem si to domluvil v http://www.honeywell.com/sites/cz/ tak jsem zvědav...

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 28 bře 2011 22:07

A zrovna na u nás letišti sídli TL Ultralight :lol:

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 28 bře 2011 22:08

Já jsem se rozhodnul pro strojárnu. IT obory v tý době téměř nebyly. Dneska mám už přes 20 let praxe v oboru konstrukce vysílačů (elektrických zařízení, ne stožárů) a stále mě to baví. V rámci vyplnění volných kapacit jsem navrhoval lecos. Od LED reklamních panelů, simulátror katapultu stíhačky, po kovový dílenský nábytek. Asi 7 let jsem kreslil výkresy na klasickým A0 prkně a pak jsem přešel na 3D soft a na něm dělám až do dneška. Radši jsem si vybral obor a práci, co mě baví, než abych dělal něco, co nese hodně peněz, ale chození do práce by bylo pro mě utrpením.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový notebook do školy
    od cmuch » 01 zář 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2630
    od cmuch Zobrazit poslední příspěvek
    04 zář 2024 18:25
  • Výběr notebooku do školy+hobby gaming do 25 000
    od Trody » 19 říj 2024 14:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1651
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 říj 2024 16:17
  • 2
    2097
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 08:49
  • Grafický tablet - pomoc při výběru
    od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2191
    od cisadesign Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 13:35
  • Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
    od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    6277
    od Overlord Zobrazit poslední příspěvek
    14 bře 2025 11:54

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”