Ahoj
Chtěl bych se jen orientačně zeptat, jestli po tom neštěstí v Japonsku bude mít následek na cenu počítačů tady u nás. Případně, jestli do budoucna cena bude růst.
Růst cen PC/NTB ? Vyřešeno
Re: Růst cen PC/NTB ?
Podle mě určitě. Už Ipad2 je toho důkazem.
-
- Pohlaví:
Re: Růst cen PC/NTB ? Vyřešeno
jsem teď definitivně rozhodnutý koupit nějaký menší notebook ( 12" - 13" ). Co myslíte koupit co nejrychleji nebo nějakou dobu počkat ?
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
nejen PC ale i třeba autodíly půjdou nahoru
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
PC půjdou nahoru určitě, protože 40% čipů pochází právě z Japonska (alespoň tak jsem to dozvěděl). Japonsko nebyl zasažené celé, ale na výrobu to vliv bude (má) vliv.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Jestli už máš nějaký vybraný, tak neváhej a jdi do toho. Já sice doufám že s tím zdražováním to tak horké nebude, ale některé věci asi budou hůř dostupné. Někde jsem zahlédl že v Japonsku se vyrábí 20% světové produkce elektroniky, jenže to platí pro celé Japonsko, takže rozdíl snad nebude větší než pár drobných procent. A Japonci jsou jak mravenci, během pár měsíců se dokážou postavit na nohy a rozjet novou výrobu.
P.S. Japonskou ekonomiku prý zachrání vývoz čočky, bude se teď po Fukušimě používat místo baterek do hodinek
P.S. Japonskou ekonomiku prý zachrání vývoz čočky, bude se teď po Fukušimě používat místo baterek do hodinek

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
Právě, že žádný vybraný ještě nemám. Nějak uspíším a vyberu si ho ... Díky
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”