nejede televize TESLA, jen cvaká
nejede televize TESLA, jen cvaká
Dobrý den. Mám doma starou CRT televizy značky Tesla. Minulý týden sem ji nemohl zapnout. Po stisknutí hlavního vypínače začne jen divně cvakat, připomímá to spíš pískání. Po vypnutí se prodleva mezi cvakáním prodloužuje a po pár vteřinách přestane. Nevíte prosím, co by s tím mohlo být? Díky za každou odpověď
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nejede televize TESLA, jen cvaká
Vypadá to na chybu spínaného zdroje, který se stará o napájení TV přijímače.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
měl sem to rozdělané, žádné okouřené součástky ani cesty tam nejsou, je možné, že vyschnul nějaký elektrolit?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Velmi pravděpodobné...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Má to holka za sebou
Oživovací pokusy bych již nedoporučoval, protože se cena opravy může velmi reálně přiblížit ceně nové LCD. Sám jsem podobnou výměnu provedl před jeden a půl rokem, kdy jsem vykopal z ložnice CRT-Tesla, nahradil jí CRT-Sony z obýváku a na její místo postavil LCD Sharp Aquos. Pozitiva převažují, především fakt, kolik místa jsem tím v obýváku získal.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
To je sice názor,ale celkem zcestný.Oprava TV(pokavad to nebude pořád dráždit)může vyjít na pár Kč.Taky samozřejmě nemusí.Já jsem v poslední době opravoval dvě OVP,kde chyběl pouze cín.
//Zcela zcestné a trestuhodné je, doporučovat laikovi svépomocnou opravu něčeho tak nebezpečného, jako je CRT televize. Jediné správné doporučení je, svěřit opravu odborníkovi.
//Karlos
//Zcela zcestné a trestuhodné je, doporučovat laikovi svépomocnou opravu něčeho tak nebezpečného, jako je CRT televize. Jediné správné doporučení je, svěřit opravu odborníkovi.
//Karlos
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud tomu nerozumíš (a vypadá to, že ne, když se ptáš), tak být tebou tak se v té televizi sám nehrabu. Jelikož na některých součástkách zůstává i po vytažení z napájení napětí 230V a na některých ještě podstatně vyšší, co tě praští, i když na drát přímo nesáhneš.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Přeji mnoho štěstí při hledání a laické opravě "od oka". Hlavně opatrně v oblasti vysokého napětí. 20kV umí slušně zatahat za srdíčko... Elektrika je dobrý sluha, ale špatná milenka. Osobně bych opravu svěřil odborníkovi, nebo koupil novou.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3147
-
od MariTopHigh
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 10:22