Zdrávím, mám Notebook HP Compaq Presario CQ60-113 EO. Do teď fungoval v pohodě, vystřédal jsem na něm xp, visty i sedmičky, když se něco pos**lo, zformatoval jsem oddíl s systémem a zase notebook používal. Před nedávnem jsem v něm měl sedmičky a xp, oddíl kde byly xp jsem zformátoval a nainstaloval na něj Ubuntu 10.10. Ubuntu jelo v pohodě, wifi fungovala při prvním nabootování čistého systému. Jenže když jsem vybral v bootloaderu win7, během načítání se většinou resetoval notebook a windows naběhli až tak na pátý pokus. Zformátoval jsem oddíly s win7 a ubuntu, vytvořil znova, nainstaloval a stejný problém - win7 se resetovali a navíc v Ubuntu už nefungovala wifi (píše device not ready), zajímavé také je když už win7 naběhli, byla vypnutá wifi, Dříve se po stratu hned zapla a připojila na dostupnou síť. Kvůli neustálému restartování windows jsem nainstaloval fedoru a win7, windowsy už se spustí pokaždé, ve Fedoře ale nejede wifi přesto že sem vyměnil wifi kartu z jiného notebooku a teď mám stejnou jako kámoš kterému na ubuntu wifi jede hned od prvního spuštění ubuntu. Další problém se objevil v komunikaci win7 s zařízením s windows mobile. Když připojím telefon při instalaci ovladačů dojde k chybě. Dříve se mi to nestávalo a to používám stále stejný systém se stejnými ovladačemi (na grafiku, chipset a pod.) jako dřív.
Něco jsou na první pohled jen drobnosti ale některé věci mají zásadní vliv při používání notebooku. Zajímá mě jestli když jsem všechny oddíly na hdd smazal, nastvil je znovu a jinak a nainstaloval na ně OS, mohlo v pc ještě něco zůstat (nějaké nastavení v nějaké části hdd nebo jinde) Není přeci možné, aby na stejném stroji, se stejným OS (instalovano z jednoho DVD), se stejnýma ovladačema (už roky je mám ve složce a neinstaluju jiné) fungoval pc jinak než dřív.(bios jsem resetoval)
Je potřeba ještě udělat něco jiného, abych notebook kompletně vrátit do výrobního nastavení, než format hdd?
To že mi na čistém ubuntu jela wifi a později na stejné verzi čistého ubuntu už ne mi hlava nebere. Přitom jsem vyzkoušel dvě karty které mají být přímo podporovány bez nějakého dalšího nastavení, instalace ovladačů a pod.
Dík za pomoc
Notebook se chová divně
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook se chová divně
Zajímá mě jestli když jsem všechny oddíly na hdd smazal, nastvil je znovu a jinak a nainstaloval na ně OS, mohlo v pc ještě něco zůstat (nějaké nastavení v nějaké části hdd nebo jinde)
Ne
To že se chyba objevuje u všech OS, ukazuje na nějakou HW závadu. (může se jednat o závadu základní desky, např. přímo nějakou chybu sběrnice, ke které je adaptér připojen)
Mrkni se do složky Windows\Minidump, zda tam nemáš nějaké soubory.
Předpokládám, že jsi koukal na nastavení BIOSu, zda je tam možnost odstavit WiFi adaptér a že ho máš zapnutý.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek