Cs, možná jste četly o problému s obrazem na mym pc ale to mě ted nezajímá chci si koupit novej monitor hlavně z důvodu že má 2 řady vypadlých pixelu... sice nejsou moc vydět ale stejně je ten monitor asi 5 let starej a i kdyby byl ok tak bych ho vyměnil a navíc má moc velkou odezvu (8 ms). Našel jsem tenhle monitor a líbí se mi http://www.alza.cz/24-asus-vk246u-d164666.htm a ted chci slyšet váš názor a nejlíp i zkušenosti... ne že bych se v tom nevyznal ale nechci koupit nějakej šrot a ta cena se mi zdá podezřele nízká a můžete přidat i další návrhy na monitor. Dík
Edit:
A nebo tenhle acer http://www.alza.cz/24-acer-gd245hqbid-cerny-d186637.htm se mi líbí víc má podporu i pro 3D ale o ACERu se řiká že moc nevydrží tak nwm
Budu si kupovat novej MONITOR - Vaše zkušenosti nebo rady
Budu si kupovat novej MONITOR - Vaše zkušenosti nebo rady
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Budu si kupovat novej MONITOR - Vaše zkušenosti nebo rad
já poslední roky kupuju jen značku Samsung, jinou bych v dnešní době nekupoval. tím nechci říct, že Asus jsou špatné, jen mi prostě vyhovují
přes kalibrační sondu si ho zkalibruju podle potřeby a je to.

přes kalibrační sondu si ho zkalibruju podle potřeby a je to.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes beru už jen Benq nebo Samsung. Důvod je prostý - u Benq cena u Samsung kvalita a design. U obou potom záruka 0 vadných pixelů.
//sež si jistý, že chceš monitor s integrovanýma repro a kamerou?
//sež si jistý, že chceš monitor s integrovanýma repro a kamerou?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Repro v monitoru si zapojovat nemusim... ale spíš se mi líbí ten acer se 3D a má luxusní design, jinak samsung mam a vydržel asi 6 let, ještě se po nějakých podívám
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Kluci, oháníte se tu něčím tak zbytečným, jako je design. Co takhle zajít, nebo zavolat do nějakého obchodu a zeptat se, které monitory mají nejméně reklamací? To je totiž podle mého soudu mnohem důležitější údaj 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co takhle zajít, nebo zavolat do nějakého obchodu a zeptat se, které monitory mají nejméně reklamací?
Já bych osobně tohle nedělal. Jelikož takhle ti často poradí nějaký ležák - když se něco neprodává, tak to má i logicky míň reklamací, takže ti vyloženě lhát nebudou.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Pohlaví:
Asinejvětím rozdílem mezi těma dvěma je těch 120 Hz, pokud máš odpovídající grafickou kartu a využiješ to, pak bych do toho určitě šel. Záruka na něj je a osobně bych se u výrobku týhle ceny toho, že odejde těsně po záruce už zas tak nebál.
Divím se těm kladným referencím na Samsung. Mi zhruba měsíc po záruce zhasl a už se nerozsvítil. A co jsem četl na forech, tak se to stalo více lidem. Zajímavé, že těsně po záruce. :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To se Ti stane u jakýhokoliv jinýho taky - prostě špatnej kus. Pravděpodobně už si Samsung další nepořídíš, nicméně na kvalitě to nic nemění. Vytahoval jsem hlavně ty vadné pixely, protože když Ti má uprosřed obrazovky trvale svítit zelený bod, je to celkem nepříjemné.
To snad nee
Jestli na něj mám koukat 10h denně v práci nebo ho mám mít doma jako doplněk v obýváku, to Ti přijde zbytečné koukat na design?
Nejsem sice žádnej velkej estet, ale zrovna v tomhle zboží si hodně vybírám podle značky, technologie a vhledu (od každého stejně).
karlos píše:tak zbytečným, jako je design.
To snad nee

Jestli na něj mám koukat 10h denně v práci nebo ho mám mít doma jako doplněk v obýváku, to Ti přijde zbytečné koukat na design?
Nejsem sice žádnej velkej estet, ale zrovna v tomhle zboží si hodně vybírám podle značky, technologie a vhledu (od každého stejně).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel, nebo naštěstí pro mě nikdy počítač nebyl hračkou, nebo módním doplňkem, takže v obýváku nezaclání, ale má své místo v pracovně. Jinak si opravdu stojím za tím, že se radši budu dívat na hnusný a spolehlivý výrobek, než na krásně naleštěný kousek, ladící se vzorkem záclon u kterého bude každé zapnutí velkou neznámou... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
já už mám třetí Samsung a vadný bod neměl ani jeden. žádný se neporouchal (důvod výměny byl jen rozmar uživatele co se týče velikosti úhlopříčky)
a řekl bych, že design je velice podstatné kritérium při výběru. alespoň pro mě. přece si na stůl nedám nějakou opičárnu

a řekl bych, že design je velice podstatné kritérium při výběru. alespoň pro mě. přece si na stůl nedám nějakou opičárnu

"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
No tak já sem "hardcore" pařan a když mam vše herní (vlastnostma i designem) klávesnici, myš, no celá moje sestava je herní a v hernim designu tak monitor v hernim designu rozhodně musim mít, a když už novej monitor tak ať má i 3D, no kartu mam sice AMD ale filmy by ve 3D měly jít ne, a časem snad i AMD bude mít karty s podporou 3D...
Rozhodnutí je takový že kupuju ten ACER, koukal sem i na ostatní i samsungy ale nelíbil se mi jejich design
, takže ten ACER
Rozhodnutí je takový že kupuju ten ACER, koukal sem i na ostatní i samsungy ale nelíbil se mi jejich design

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 3652
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
06 dub 2025 11:58
-
-
- 2
- 1083
-
od Ondrej30
03 črc 2024 17:49
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4044
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
- 5
- 2352
-
od michal84