Dobrý den,
mám v Accessu 2007 řádek do kterého chci zadávat pomocí tlačítka aktuální čas. Problém je v tom, že pokud zvolím jednoduchý Nazev = Now() vrati mi to toto: 24.3.2011 9:00:00 jak v tabulce tak v tom daném řádku mám nastavený formát na Krátký čas tzn 00:00;0;_
Pokud nastavím Nazev.Inputmask = "00:00;0;_" tak mi to zapíše stejně tuto hodnotu.
Jde o to, že já ve všech vzorcích počítám pouze s tímto formátem a pokud se tam připíše i aktuální datum pak to dělá neplechu.
Nevíte někdo jak ve vba zapsat čas "Now()" v tomto formátu 10:00???
Formát času (Access+VBA) Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Formát času (Access+VBA) Vyřešeno
"V případě hrubé nedbalosti hlavního počítače vedoucí k ohrožení posádky jsou všechny lodě Jupiterské důlní společnosti povinny mít záložní počítač, který nahradí počítač hlavní." Červený trpaslík.
Re: Formát času (Access+VBA)
To by měl řešit FORMAT tuším. Už jsem s Access několik let nedělal. Dle mých poznámek z dob minulých: Format(Now, "d.m.yyyy") = 1.1.2011 např. zkonzultuj možnosti FORMAT...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrý den,
zkoušel jsem Format(Now(), hh.nn.ss) s jinou syntaxí bez () za now ale pořád to hází chybu object required nebo špatná syntaxe. Nevíte co s tím?
zkoušel jsem Format(Now(), hh.nn.ss) s jinou syntaxí bez () za now ale pořád to hází chybu object required nebo špatná syntaxe. Nevíte co s tím?
"V případě hrubé nedbalosti hlavního počítače vedoucí k ohrožení posádky jsou všechny lodě Jupiterské důlní společnosti povinny mít záložní počítač, který nahradí počítač hlavní." Červený trpaslík.
Tak jsem narychlo otevřel Access 2007 a mě to funguje, ale musíš dodržet předepsanout syntaxi...
konkrétně ta maska je přece v uvozovkách...
toto mi funguje a vyhazuje mi to aktuální čas ve formátu jako 17.20.05:
MsgBox (Format(Now, "hh.nn.ss"))
konkrétně ta maska je přece v uvozovkách...
toto mi funguje a vyhazuje mi to aktuální čas ve formátu jako 17.20.05:
MsgBox (Format(Now, "hh.nn.ss"))
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem se pak ťukl do hlavy s těma uvozovkama. Děkuji již to funguje.