Nastavení routeru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tamata79
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nastavení routeru

Příspěvekod tamata79 » 04 dub 2011 20:32

Ahoj Pánové,
Mám problém s routrem, nevím asi jak ho přesně nastavit. nastavenej že se připojí ho mám ale prý se ještě někde nastavuje jak otevřít nějaké porty??
Jde mi o to, že při hraní nějaké hry, se mi to odpojí a musím se znovu přihlásit. To mi dělá vždy po neurčité době, už nevím co s tím, dokonce jsem psal i na EA jestli neco není s hrama, podle toho co mi odpověděli, tak je chyba prostě někde v nastavení toho routru.
Když ho odpojím, tak všechno šlape jak má.
Tohle mi napsali na podpoře EA:

2) problém je ve Vašem PC nebo ve Vašem připojení. Příčin může být velká spousta:
- nějaké bezpečnostní programy ve Vašem PC blokují hru (anvivirus, antispyware, firewall). Pokud takové programy používáte, zkuste je pro otestování před spuštěním hry deaktivovat nebo i odinstalovat.
- pokud používáte router, je třeba v něm otevřit určité porty, pokud to hra vyžaduje. Seznam portů, které je nutné otevřít, se obvykle nachází v manuály hry. Eventuelně v routeru uveďte IP adresu Vašeho počítače do DMZ, díky tomu nebude router žádným způsobem Vaše připojení blokovat. Možnost DMZ nabízí většina kvalitnějších routerů (více info v manuálu routeru).
- pokud používáte router a ten v sobě má firewall, zkuste firewall deaktivovat (v nastavení routeru)
- pokud na PC používáte nějaké programy, které by mohli zasahovat do síťové konfigurace, zkuste je odinstalovat (anonymizéry, hamachi, VPN, apod.)
- pokud jste napojen na internet z lokální sítě, může být problém způsoben nastavením dané sítě.
- pokud je mezi zařízením, pomocí kterého jste připojen k internetu a Vaším počítačem bezdrátové spojení, nahraďte jej na zkoušku kabelem.
- problém může být v určitých aplikacích/procesech, které běží v systému při spouštění hry. Udělejte prosím následující:
Stiskněte kombinaci klávesy Windows s klávesou R (klávesa windows + R). Do příkazového řádku napište msconfig a potvrďte Enterem. Spustí se Vám nástroj pro konfiguraci systému.
Jděte do záložky PO SPUŠTĚNÍ a zde zvolte zakázat vše. Potvrďte OK/použít a restartuje počítač. Zkuste spustit hru nyní. Pokavaď toto nepomůže, spusťte opět nástroj pro konfiguraci systému, jděte do záložky SLUŽBY, zaškrtněte políčko Skrýt všechny služby Microsoft, a poté Zakázat vše. Opět restartujte PC a zkuste spustit hru nyní. Pokavaď ani jedno nepomůže, vraťte provedené změny nazpět (postup je stejný, akorát v obou záložkách zvolte Povolit vše, místo Zakázat vše.)
- aktualizujte ovladač Vaší síťové karty. Pokud je Vaše síťová karta integrovaná na základní desce (většinou bývá), nejnovější ovladač naleznete na stránkách výrobce základní desky.
- pokud používáte router, deaktivujte (disable) v něm položku UPNP (universal plug and play). Pokud již je vyplá, zkuste ji naopak zapnout.
- pokud nic z vyše uvedeného nepomůže, doporučuji kontaktovat Vašeho providera internetového připojení a situaci prošetřit s ním (ztrátovost packetů, vysoká odezva, neveřejná IP adresa, apod). To už jste ale udělal.. Navíc, pokud by byl problém u Vašeho připojení, pak by Vám teoreticky mělo zlobit i BF BC 2, což nezlobí, jak říkáte.

To co mi napsali tak jsem vyskoušel a pořád to zlobí. Akorát nejspíš tohle jsem asi nepochopil :
- pokud používáte router, je třeba v něm otevřit určité porty, pokud to hra vyžaduje. Seznam portů, které je nutné otevřít, se obvykle nachází v manuály hry. Eventuelně v routeru uveďte IP adresu Vašeho počítače do DMZ, díky tomu nebude router žádným způsobem Vaše připojení blokovat. Možnost DMZ nabízí většina kvalitnějších routerů (více info v manuálu routeru).
Něco jsem tam zkusil zadávat ale furt to blbne.

Máte někdo pro mě nějakou radu???

Opakuju, že když ten router odpojím tak vše šlape jak má!!
Jedná se o router : Getnet Wireless 54M Broadband Roter GR-124W

Jo, a ty hry blbnou všechny, asi to byla náhoda že mi ten Bad Company tu chvili šel.
Kdyby jste něco potřebovali vědět, tak samozřejmě doplním. Já si ale myslím že to důleitý jsem napsal.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod Uziv00 » 04 dub 2011 21:41

Předpokládám, že na routeru máš spuštěno DHCP. Pak někde v parametrech LAN najdeš rozsah adres DHCP (např. 192.168.1.100 - 200). Pokud je to takhle, nech být, pokud ne, nastav. Dále spusť na PC cmd (start, spustit, cmd) a zde zadej příkaz "ipconfig /all" - bez uvozovek. Zde si opiš nastavení sítě karty - hlavně DNS a Gateway - GW by v tomto případě mohlo být 192.168.1.1. Pak nastav na síťové kartě pevnou IP adresu - např. 192.168.1.10 (mimo rozsah DHCP). V nastavení routeru přejdi do nastavení Firewall, zde najdi položku DMZ, povol - Enable DMZ a do kolonky IP address zadej IP adresu PC - v příkladu 192.168.1.10. Tím by to mělo být vyřešeno.

tamata79
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod tamata79 » 05 dub 2011 18:46

Děkuju, děkuju, děkuju :D

Udělal jsem v podstatě jenom tohle:. Pak nastav na síťové kartě pevnou IP adresu - např. 192.168.1.10 (mimo rozsah DHCP). V nastavení routeru přejdi do nastavení Firewall, zde najdi položku DMZ, povol - Enable DMZ a do kolonky IP address zadej IP adresu PC - v příkladu 192.168.1.10.
A fachá to :D :D . Ted jsem hrál asi půl hodiny v kuse a ani jednou to nevypadlo, takže to bude ok.
Děkuju. :inlove:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1734
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    2906
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • Putty na win - nastaveni pisma
    od L.L » 22 lis 2024 21:59 » v Programy ke stažení
    2
    3309
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    23 lis 2024 07:50
  • Nejde mi resetovat pc do vyrobnych nastaveni
    od Ondrej30 » 27 čer 2024 18:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    1996
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 čer 2024 07:16
  • Unreal Commander - nastavení panelů
    od foto1977 » 03 úno 2025 23:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    4038
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:59

Zpět na “Problémy s hardwarem”