Ahoj pc-helpáři :)
Dnes bych tu měl takový nápad - projekt. Již delší dobu o tom přemýšlím, když nemám po večerech co dělat. Dnes sem se rozhodl , že s touto mojí myšlenkou začnu trošku pracovat... a o co vůbec jde?
Je to jednoduché, chtěl bych se pokusit udělat z jednoho stolního PC (nejde mi o hardwarovou konfiguraci) takovej mini PC , rozměry by měli být (výška 7cm,šířka 26cm ,délka 23cm) je to opravdu malá krabička, podle toho jsem taky vybíral základní desku, která má integrovanou síť. kartu, grafickou i zvukovou kartu. Pomaličku se mi rýsuje i nápad jak schovat zdroj. Kdo by měl případně nějáký nápad jak a co udělat tak prosím pište...
Přes víkend na tom chci začít pracovat takže přidám i fotky :)
Stavím miniPC (7 × 26 × 23 cm). Máte nějaké rady, tipy?*
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stavím miniPC (7 × 26 × 23 cm). Máte nějaké rady, tipy?*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 dub 2011 19:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Projekt“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Projekt“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Projekt“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Projekt“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
-
- Pohlaví:
Re: Projekt
Takže ty chceš klasické pc nacpat do malinkaté krabičky a zachovat přitom výkon ?
Re: Projekt
To vypadá hezky, tak jsem pro inspiraci odkapotoval jeden z mojí sbírky:
Kancelářský Sirex z roku 1990, rozměry nepatrně větší: 36x28x8 cm, procesor 286 na 12 MHz. Ta podlouhlá krabice vzadu je zdroj, pasivně chlazený, takže v celém počítači není jediný ventilátor. Tišší už ani být nemůže
Bohužel má grafiku Hercules a já nemám správný monitor, takže netuším jestli je to funkční. Zajímavé je to červené tlačítko Reset zezadu, a zásuvka na připojení klávesnice na přední straně.
Před časem jsem vymýšlel něco podobného, chtěl jsem použít desku Mini-ITX s rozměrem 17x17 cm, a vestavět celý počítač do dřevěné kostky 20x20x20 cm. Napadlo mě dokonce namaskovat to jako starý kafemlýnek
No, možná časem...
Kancelářský Sirex z roku 1990, rozměry nepatrně větší: 36x28x8 cm, procesor 286 na 12 MHz. Ta podlouhlá krabice vzadu je zdroj, pasivně chlazený, takže v celém počítači není jediný ventilátor. Tišší už ani být nemůže

Bohužel má grafiku Hercules a já nemám správný monitor, takže netuším jestli je to funkční. Zajímavé je to červené tlačítko Reset zezadu, a zásuvka na připojení klávesnice na přední straně.
Před časem jsem vymýšlel něco podobného, chtěl jsem použít desku Mini-ITX s rozměrem 17x17 cm, a vestavět celý počítač do dřevěné kostky 20x20x20 cm. Napadlo mě dokonce namaskovat to jako starý kafemlýnek

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Re: Stavím miniPC (7 × 26 × 23 cm). Máte nějaké rady, tipy?*
kup si htpc 
me nez nakej mini pc by se spis libilo treba tohle http://www.gizmowatch.com/entry/a-class ... itchen-pc/ nebo tohle:
coz ma maly rozmery, vypada to pekne ale je u toho nevyhoda - prach.
koukni na google obrazky tam toho je

me nez nakej mini pc by se spis libilo treba tohle http://www.gizmowatch.com/entry/a-class ... itchen-pc/ nebo tohle:
coz ma maly rozmery, vypada to pekne ale je u toho nevyhoda - prach.
koukni na google obrazky tam toho je

Just Fucking Google It!
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Stavím miniPC (7 × 26 × 23 cm). Máte nějaké rady, tipy?*
Spíše bych uvažoval nad mechanikou a disky. Disk bych možná dal SATA z notebooku ... ten je maličký malo hřeje. Mechanika by šla taky vymyslet. Jinak dobrá nápad.
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní PC prosím o názory/tipy/rady
od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1398
-