Ahoj,
mám starý PC s kterým bych rád ještě nějakou dobu vyžil. Rád bych si zahrál např. warhammer 40000 dawn of war 2. Nejde mně o nějak převratnou grafiku atd, ale FPS 10 je celkem na nic
MB: GB GA-965P-DS3
CPU: C2D E6320
GK: ATI x1950 PRO
RAM: 2GB Kingston 533MHz
Zdroj: 450W, ale "předpotopní"
Nejdříve jsem zkoušel najít novou graf. kartu, ale k ní přibil zdroj + procesor + atd.
Děkuji za každou radu, jestli teda vůbec existuje nějaký východisko. Buget 5000 Kč.
Oživení starého PC Vyřešeno
Oživení starého PC
i5 4690 k, GA Z97 HD3 a 2x 4gb kingston Fury 1600 MHz Cl10; MSI R9 270 gaming 2g, Seasonic 500W
Re: Oživení starého PC
co to je predpotopni? xD udej znacku.
gk bych vzal HD5670, ram aspon 4gb celkem a cpu nakej lepsi
gk bych vzal HD5670, ram aspon 4gb celkem a cpu nakej lepsi
Just Fucking Google It!
Aha sry diakritika "předpotopní" = před potopou lidstva (světa)
Njn, ale to se do 5 tis nedostanu, ne?
Mně se nechce rozdělávat bedna, ale nějaká značka to asi nebude. Je tak starej, že při zapnutí vydává divný zvuky (ventilátor)
Njn, ale to se do 5 tis nedostanu, ne?
Mně se nechce rozdělávat bedna, ale nějaká značka to asi nebude. Je tak starej, že při zapnutí vydává divný zvuky (ventilátor)
i5 4690 k, GA Z97 HD3 a 2x 4gb kingston Fury 1600 MHz Cl10; MSI R9 270 gaming 2g, Seasonic 500W
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Upgrade starého Pc je vždy ošemetná záležitost. Je důležité dobře si promyslet, zda-li to má vůbec cenu. V tomto případě, pokud zde nejsou ambice na hraní nějakých nových titulů ve velké kvalitě, bych šel asi cestou koupě nové GK. C2D E6320 sice není nějaký trhač, ale pokud by se rozumně nataktoval (tyto procesory jdou vcelku ochotně), mohl by ještě celkem dobře sloužit. Ono totiž kupovat dnes nový CPU do socketu 775 jsou vyhozené peníze. RAM bych také neměnil, i když frekvence 533MHz je žalostně málo.
Nejslabším článkem je zde rozhodně GK a pokud chceš hrát dnešní hry, nevyhneš se koupi nové. Otázkou je za kolik, 5k je velká investice a bojím se, aby ji CPU dokázal vůbec živit daty. Spíše bych zakoupil 5770 či GTS450, ty se dají sehnat kolem 2,5k a zbytek peněz dal stranou. Časem k tomu přihazoval a pak si postavil komp zcela nový s tím, že tuto GK do něj budeš moci použít..
Nejslabším článkem je zde rozhodně GK a pokud chceš hrát dnešní hry, nevyhneš se koupi nové. Otázkou je za kolik, 5k je velká investice a bojím se, aby ji CPU dokázal vůbec živit daty. Spíše bych zakoupil 5770 či GTS450, ty se dají sehnat kolem 2,5k a zbytek peněz dal stranou. Časem k tomu přihazoval a pak si postavil komp zcela nový s tím, že tuto GK do něj budeš moci použít..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
starý PC? co mám potom já? 
kup radši lepší GK, pak ji hodíš do PC a bude pouze průměrná, ale když teď koupíš akorát do tý tvý sestavy tak až budeš kupovat novej PC tak už bude k ničemu a akorát s ní otevřeš popelnici a hodíš ji tam...

kup radši lepší GK, pak ji hodíš do PC a bude pouze průměrná, ale když teď koupíš akorát do tý tvý sestavy tak až budeš kupovat novej PC tak už bude k ničemu a akorát s ní otevřeš popelnici a hodíš ji tam...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
právě nad 5770 jsem přemýšlel, ale dočetl jsem se, že ji s takovým CPU neuživím. Dobrý procesory do 775 jsou drahý. Nejsem si jistej, že budu v brzké době moct udělat upgrade. Výdaje mám na pár let dopředu spečetěný.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
brzká doba? když koupíš teď nějakou z těch high-end tak za 2roky bude low-end ale stále dobrá, když teď koupíš nějakej střed bude prostě už k ničemu když bude kupovat novej pc
nemluvim vůbec o socketu 775, ale třeba 1775
nemluvim vůbec o socketu 775, ale třeba 1775

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemyslím si, že by 5770 měla být nad síly Tvého C2D. Ale pro klidné spaní můžeš klidně šáhnout po slaboučké 5670, i když doporučil bych ti spíše 5750, která podá o 50% vyšší výkon a stojí jen o cca 400,- více. Až budeš stavět, někdy v budoucnu nové Pc, aspoň tě nebude tolik mrzet její vyhození. Zbytek peněz si opravdu dej raději stranou, protože tady by si je moc nezúročil.. 
Pokud ale chceš utrácet, tak si pořiď kit 2x2GB na 800MHz, cenově se pohybují někde kolem 1,3k. CPU bych moc neřešil, nejlevnější co by u Tebe připadalo v úvahu je C2D E7500, což jsou minimálně 2,3k a to, vzhledem k budoucnosti i tomu, co máš v Pc, jsou vyhozené peníze. Pokud máš čas, mrkni se třeba na aukru, mohl by si tam na nějaký hezký a levný kousek narazit, což platí i o RAMkách.

Pokud ale chceš utrácet, tak si pořiď kit 2x2GB na 800MHz, cenově se pohybují někde kolem 1,3k. CPU bych moc neřešil, nejlevnější co by u Tebe připadalo v úvahu je C2D E7500, což jsou minimálně 2,3k a to, vzhledem k budoucnosti i tomu, co máš v Pc, jsou vyhozené peníze. Pokud máš čas, mrkni se třeba na aukru, mohl by si tam na nějaký hezký a levný kousek narazit, což platí i o RAMkách.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Za pět tisíc bych to udělal takhle :
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SP010XHJ01
Procesor má dvakrát vyšší frekvenci a velký přetaktovací potenciál.Desku máš na taktování velmi dobrou.Stačí nastavit FSB na 1066 a máš s procesoru Pentium DualCore E6800 s taktem dalece přes 3,0Ghz.Paměti ber taky rychlejší.Těch 800Mhz je oproti 533Mhz taky znát.Grafika Radeon 5770 je dobrá volba.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SP010XHJ01
Procesor má dvakrát vyšší frekvenci a velký přetaktovací potenciál.Desku máš na taktování velmi dobrou.Stačí nastavit FSB na 1066 a máš s procesoru Pentium DualCore E6800 s taktem dalece přes 3,0Ghz.Paměti ber taky rychlejší.Těch 800Mhz je oproti 533Mhz taky znát.Grafika Radeon 5770 je dobrá volba.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
požere ta deska ty 2GB paměti na 800Mhz? Myslím, že nejsou v podporovaných. Jak mám zkusit nataktovat ten procesor? Nikdy jsem to nedělal.
Díky
Díky
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, akorát kup 2x2GB. Kdyby si koupil jen 2GB na 800MHz a přidal je ke stávajícím, automaticky se podtaktují frekvenci pomalejších. K taktování si předem raději něco málo přečti, ať víš do čeho jdeš, přeci jen pokud něco zkoníš, půjde to na Tvé triko. Důležité je postupovat obezřetně a po každém zvýšení otestovat stabilitu + si hlídat teploty. Jinak nemáš moc co zkazit.. 
Osobně bych si odkazovaný Dual-Core E5700 nekupoval, sice má vyšší frekvenci a jde velice snadno taktovat, ale když už bych měl v Pc C2D, zkoušel bych si nejprve pohrát s ním, také půjde vysoko.
Peníze bych raději vrazil do pořádného zdroje - bůh ví, co tam máš, a kdyby se to náhodou rozhodlo rozloučit, byla by škoda, aby ti to vzalo i nové komponenty. Navíc u nové GK, ať už 5770 nebo 5750, nejde ani tak o wattáž, téměř nic totiž nežerou, jako o 12V větev, což často bývá kámen úrazu levných noname zdrojů.

Osobně bych si odkazovaný Dual-Core E5700 nekupoval, sice má vyšší frekvenci a jde velice snadno taktovat, ale když už bych měl v Pc C2D, zkoušel bych si nejprve pohrát s ním, také půjde vysoko.
Peníze bych raději vrazil do pořádného zdroje - bůh ví, co tam máš, a kdyby se to náhodou rozhodlo rozloučit, byla by škoda, aby ti to vzalo i nové komponenty. Navíc u nové GK, ať už 5770 nebo 5750, nejde ani tak o wattáž, téměř nic totiž nežerou, jako o 12V větev, což často bývá kámen úrazu levných noname zdrojů.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
I kdybys ten Pentium D.C netaktoval ,tak ti podá daleko vyšší výkon než máš teď s Core2Duo.To sice má 4MB cache,ale frekvenci pouze 1,86 Ghz což je dnes už málo.To 3,0Ghz už je jiná jízda.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4469
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42