Díky za názor Karle, ale já jsem asi konzervativec co se týče taktování a podobných věcí, takže se spíš chci spoléhat na to, co procesor papírově dokáže a co bude navíc, bude příjemné překvapení

Ale hlavně myslím, že ten intel je lepší investice do budoucna a pokud se mi procesor nepokazí, tak může vydržet hodně let a bude výkonnostně stačit. Díval jsem se na hodně testů a ta i5 všechno válcuje s přehledem. Ano v herních testech se procesory téměř neliší a vím, že můj požadavek byl aby pc bylo hlavně na hraní, ale trochu jsem to přehodnotil a myslím, že investice do i5 je na místě.
SSD dokoupím až budou prachy a grafiku si myslím, že mám vybranou lepší, je za menší peníze a má asi o 10% lepší výkon + podporuje PhysX. S komponenty jsem v podstatě rozhodnutý, takže bych raději už jenom znal odpovědi na ty moje poslední otázky, s novými sestavami už si asi radši nechci motat hlavu
Je to sranda, že na začátku jsem byl rozhodnutý, že si koupím AMD a ATI a teď mám vybraný Intel a Nvidii

i5 2500 + Gelid / MSI P67A-C45 (B3) / Kingston HyperX 4x2GB DDR3 (1600 Mhz) / MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC /Seasonic M12II-520W / Samsung SpinPoint F3 1 TB