Soud s The Pirate Bay, ACTA, SOPA, PIPA, etc.

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jak to vidíte?

Zavřít je až zčernají, jsou to darebáci a patří za mříže!
10
3%
Jsou to hrdinové! Svobodu hrdinům! Free Internet!
214
72%
Je mi to putna, tyhle zavřou najdou se další...
72
24%

Celkem hlasů: 296

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Soud s The Pirate Bay začíná

Příspěvekod El Diablo » 09 dub 2011 23:24

Internetová revoluce: konec nenasytných magnátů

Hudební průmysl se zmítá v křečích. Tržby klesají a vydavatelé krachují. Ve světě, kde můžete cokoliv stáhnout zadarmo, za hudbu nikdo neplatí a přestává vznikat nová.

Jediný způsob, jak hudbu zachránit, je blokovat připojení k internetu, odstřihávat a trestat? Takhle nějak zní argumentace autorských organizací: vydavatelům klesají tržby, což ohrožuje samotný hudební průmysl – nikdo za hudbu neplatí, takže do ní nikdo nemá chuť investovat, ve výsledku nevznikají nová alba a doplatíme na to my sami. K vyvrácení tohoto mýtu stačí dva grafy. K pochopení, co se bude dít dál, ještě jeden navíc.

http://www.zive.cz/clanky/internetova-r ... fault.aspx
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 09 dub 2011 23:45

Zrovna u nás hudební trh trpí díky lidem, so spravujou labely. Přečtěte si rozhovor se zakladatelem i-legalne.cz v Respektu nebo Reflexu (zítra doplním číslo). Jako aktivní muzikant jsem si to párkrát osahal. V zahraničí fungují i-tunes a hudební trh jakštakš drží nad propastí prodělečnosti. U nás se popravdě uživí jen rychlohvězdy typu superstar nebo zombie, za kterými ale vždy stojí schopný manager s konexemi. Všichni ostatní to dělají z nadšenectví a nelze vinu svalovat na piráty. Lidé, co v ČR mají možnost přímo podporovat muzikanty a i na tom vydělat, to prostě z neznámých důvodů (podle mě managerská impotence) nedělají, i když by stačilo si vzít inspiraci za hranicemi a podporovat projekty typu i-legalne.

edit: A to, že se hudbou uživí jen málokdo i v zahraničí považuju za přirozenej výběr. Podívejte se na bandzone.cz, kolik tam je kapel. Za to, aby se tím živili, jich možná stojí tak 50. Kapel, který se u nás uživí tím, že budou hrát z uměleckých pohnutek (tzn. inspirace, ne poptávka), je mnohem míň. Na sebe si vydělá člověk tak zábavovkou a tím, že bude hrát jahody mražený a to je s odpuštěním na blití.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 dub 2011 18:56

Lidé, co v ČR mají možnost přímo podporovat muzikanty a i na tom vydělat, to prostě z neznámých důvodů (podle mě managerská impotence) nedělají ...

Jaký postup by měli zvolit?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 dub 2011 19:08

hipiry:
Zcela na okraj – ty Jahody mražený jsem si musel pustit, Schelingera mám rád a tohle je dobrá písnička – on byl Schelinger divná kombinace výborného hardrocku a naprosto dementních textů – když vezmeš třeba takový Sen („Hej hej, Marťani tady jsou, z Marsu dárky nesou“) – muzika naprosto úžasná, text naprosto odstrašující.
Nemluvím samozřejmě o tom živit se hraním Jahod na zábavách.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

hipiry

Příspěvekod hipiry » 10 dub 2011 19:26

mmmartin: Měli by reagovat na trendy, co ovládají trh globálně. Třeba právě podporou projektů, jako bylo i-legalne. Podporovat talenty třeba formou soutěží o účast na festivalu apod. Tohle se sice občas děje, ale že by to někoho kdovíjak motivovalo (kromě soutěže oúčast na Masters of Rock) jsem nezaznamenal. U nás jsou obecně producenti a labely strašně konzervativní, sami jdou do kytek a táhnou s sebou lokální trh. Třeba rigidním trváním na CD jako na hlavním prodejním médiu (terď mluvím konkrétně o Sony records, ale praxe je dost podobná i u ostatních).
Dalším způsob, jakm se ta konzervativita projevuje je podpora "nestárnoucích hvězd" typu Vondráčková , Bílá apod.- nic proti nim nemám (víceméně), ale aby tyhle hvězdy tvořily téměř celej českej hudební trh (ten velkej, o kterým se obecně ví, dostane se do TV apod.) určitě není v pořádku. I když v tomhle případě si za to částečně může národ sám, když to žere.
v USA není vůbec vzácný, že když kapela něco hraje (nebo interpret), všimne si ho manager a prostě ho vytáhne nahoru. U hudební managment téměř neexistuje a ti manageři, kteří něco dokážou a mají konexe, se staraj o svoje Bílý a Vondráčkový, protože jim to dobře nese a nemaj důvod se poohlížet po originalitě a talentu.

Myloš: Nic proti tý hudbě nemám, spíš mi zábava+jahody přijde jako klišé;) Šlo mi o to, že se takhle (v lepším případě po plesech) mnohdy živí muzikanti, i když je ta hudba nebaví a nezajímá, aby přežili se svojí opravdovou kapelou. Je smutný, že je to jediná možnost, jak se hudbou u nás uživit.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 dub 2011 19:32

hipiry:
To samozřejmě, taky jsem psal, že nemluvím o živení se hraním Jahod na zábavách. Taková představa mi nahání kůži z husy.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 dub 2011 21:27

I když v tomhle případě si za to částečně může národ sám, když to žere.

To jsou zlatá slova - bohužel.
... že když kapela něco hraje (nebo interpret), všimne si ho manager a prostě ho vytáhne nahoru.

To něco, co ta kapela hraje, ovšem musí ve většině případů obsahovat příslib, že vložená investice se vrátí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

hipiry

Příspěvekod hipiry » 10 dub 2011 21:34

To je pravda, ale jde o to, že v ČR jsou interpreti a kapely, který maj takovej potenciál, choděj na ně lidi a maj úspěch. Jen prostě nemaj čas/peníze/nervy/kontakty domluvit si třeba turné po zahraničí a to je bez kontaktů a někoho, kdo bude obstarávat organizaci prostě neuskutečnitelný.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 11 dub 2011 07:18

Myloši, texty Schellingerovi psal Ringo Čech, takže pak se jistě nedivíš jejich drobné ulítlosti :lol:

Karlovi a Heleně to již nezpívá, jak to zpívalo. Slyšel jsem je naživo oba a dost silně mi to připomnělo zpěváky na vesnických tancovačkách po devíti pivech. Už by jim někdo z jejich blízkého okolí měl říci "Karle (Heleno,...) už ti to nezpívá, uděláme poslední koncert a zabalíme to...", jenže to oni neudělají, protože by si vypustili rybník a to kapři nikdy neudělají, tak je dál masírují, jak jsou dobří a že ten malý kiks ani nebyl slyšet...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 11 dub 2011 07:36

„Drobné“ ulítlosti? Spíš je ale zajímavá Schelingerova osobnost – že měl odvahu něco takového zpívat. Byl něco jako „český Zappa“? Nebo ty šílené texty opravdu myslel vážně? Nebo? Jenže to už se dneska asi nikdo nedozví.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 11 dub 2011 07:57

karlos píše:Myloši, texty Schellingerovi psal Ringo Čech, takže pak se jistě nedivíš jejich drobné ulítlosti :lol:

Asi tak Miloši, pokud bys měl řešit některý ty texty tak se uřechtáš :lol: , jak to kdo myslel to by nám mohl říci František sám, ještě žije mám ho taky rád, ikdyž na chuť jsem oběma přišel malinko pozděj. :lol:

Slyšel jsem i jeho pár názorů a v ledačems má pravdu, rád bych se s Františkem setkal a pokecal (kamarádi mi kdysi říkali jako jemu R...o), asi si napíšu do pořadu "Modrý z neba"

PS: Před xx lety jsem byl v Luhačovicích (někde tam na kopci byla nějaká vinárna ( - taneček - živá kapela - klasika - super), kluci co hráli byli po "akci" takže fistule jim nedolétaly tak vysoko :D , ale přišel tam Jiří Zmožek - pánové smekám smekám smekám, profiííííííkkkkk, žádný namistrovaný blbec nenechal se nijak přemlouvat stoupl za klávesy a jel >>>>> naživo a SUPER ! (na tohle jen tak nezapomenu)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 11 dub 2011 08:18

1) Je otázka, jestli by FRČ nemystifikoval
2) Ad Zmožek – problém některých „prominentních popíkářů“ je, že jsou to původně třeba opravdu talentovaní muzikanti, akorát že se dali na „byznys“ a z toho, jak mrzačili vkus mnoha generacím, nabyli někteří muzikanti mylného dojmu, že jsou to šumlíři a netalentovaní neumětelové. Třeba o M. Davidovi se prý velice trefně vyjádřil „jedovatý dědek“ Rejžek, totiž že je to snad nejpromrhanější talent na české hudební scéně (pokud máte někdo odkaz na přesnou citaci, budu za něj rád).

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”