To samozřejmě byl, však ten B-2 je také Northrop. Ten se svými experimenty začal mnohem dříve, ale když si srovnáš nákresy Ho-IX a samokřídel se kterými si v té době hráli Američané, zjistíš že byli za Němci minimálně deset let pozadu. A velká inspirace Hortenem je u B-2 patrná na první pohled, prostě je to první "neviditelné" samokřídlo.
Viz Domitea a poznámka o dřevěné konstrukci, ale s ní to bylo složitější. Letoun měl kostru z ocelových trubek, a potah ze dvou vrstev překližky, mezi kterými byla vrstva dřevěného uhlí. Pro tehdejší radary by tahle "grafitová kůže" mohla být nepřekonatelná překážka, ale to už se s jistotou nedozvíme.
Já jsem tu Horten zmínil kvůli té "odtajněné" zprávě o UFO, protože to co tenkrát v roce 1946 údajně viděl pilot malého letadla, které nedosahovalo ani pětinové rychlosti tohohle stroje, přesně odpovídá profilu Hortenu v letu, zvlášť že ten "létající talíř" viděl na několikakilometrovou vzdálenost, a jen velmi krátce, než mu vysokou rychlostí zmizel.
Američané v pětačtyřicátém dva rozestavěné Ho-IX ukořistili, jeden z nich byl v dost pokročilém stádiu stavby, a údajně je nikdy nedokončili. Ale protože Němci (prý) experimentovali jen s prvním bezmotorovým kusem, tak to video celkem jasně dokazuje že minimálně jeden motorový se musel do vzduchu dostat. Podle komentáře má jít o poválečný test v USA.
Jedna věc by mě ale fakt zajímala, a to jestli při konstrukci Horteni také použili elektronické počítače Konrada Zuseho, na kterých se počítala i raketa V-2, nebo si vystačili s klasickými postupy té doby
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z3Mimochodem, raketový Me-163 byl z větší části také dřevěný, přitom dosahoval rychlosti přes 1000 km/h, a sovětské stíhačky byly doslova upečené z překližky, díky čemuž zejména Lavočkiny prosluly vysokou odolností i proti 20 mm německým kanonům...