Oživení starého PC Vyřešeno
Re: Oživení starého PC
Se mně to nezdálo, tak jsem změřil teplotu při originálním taktu a ta je 68-69°C na jádrech. To je docela dost, ale taktem jsem ji nějak extra nezvýšil. Zkusím vyčistit chladič a nanést znovu pastu. Máte nějakej návrh?
i5 4690 k, GA Z97 HD3 a 2x 4gb kingston Fury 1600 MHz Cl10; MSI R9 270 gaming 2g, Seasonic 500W
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nový chladič by to spravil.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Tak to by se jeden po...
Chladič od procesoru byl zapojenej v NB_FAN
a byl tam nějakej pátek (třeba 3 roky) 
Teď mám při 2331 Mhz "jen" 44°C. Když pustím CPU benchmark (torture test), tak se dostanu i na 63°C.
Takže se pomalu vracím k původní otázce, jak PC trošku "vytunit" :-) (za 5K)
add1 Seasonic 500W Energy knight 935 kč
add2 Gelid solution tranquillo 659 kč
add3 Kingston 4GB (2x2GB) 800Mhz CL5 1166 kč
add4 Sapphire radeon 5770 Vapor-x 2795 kč
S tím chladičem na CPU bych se mohl dostat s teplotou níž, ne? O kolik asi? (teď mám boxovej chladič)
Děkuji předem za vaši pomoc.
PS: rád bych šel na FSB 400, tj. CPU 2800Mhz.
Chladič od procesoru byl zapojenej v NB_FAN

Teď mám při 2331 Mhz "jen" 44°C. Když pustím CPU benchmark (torture test), tak se dostanu i na 63°C.
Takže se pomalu vracím k původní otázce, jak PC trošku "vytunit" :-) (za 5K)
add1 Seasonic 500W Energy knight 935 kč
add2 Gelid solution tranquillo 659 kč
add3 Kingston 4GB (2x2GB) 800Mhz CL5 1166 kč
add4 Sapphire radeon 5770 Vapor-x 2795 kč
S tím chladičem na CPU bych se mohl dostat s teplotou níž, ne? O kolik asi? (teď mám boxovej chladič)
Děkuji předem za vaši pomoc.
PS: rád bych šel na FSB 400, tj. CPU 2800Mhz.
i5 4690 k, GA Z97 HD3 a 2x 4gb kingston Fury 1600 MHz Cl10; MSI R9 270 gaming 2g, Seasonic 500W
ja mam gelid tranquillo na phenomu x4 840 a teploty mam +-20idle +-30burn (sam se tomu divim)
Just Fucking Google It!
Oživení starého PC
Prosím o zhodnocení vyberu komponent s ohledem na výkon E6230 (pred i po taktovani). Děkuji mockrát. Porad váhám zda objednat.
jak jsem napsal, tak jsem koupil. Chladič mně tam, ale nejde. Doufám, že ho vezmou zpátky. Nevíte někdo jakej chladič k mojí desce určitě půjde? Děkuji
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zboží můžeš do 14 dní bez udání důvodu vrátit - nepoužité a v původním balení..
Ale jak myslíš, že ti tam ten chladič nejde?

Ale jak myslíš, že ti tam ten chladič nejde?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Oživení starého PC
Jsou tam takový nozky který mají směrovat na díry v desce, aby se chladič ukotvil v protikusu zespodu desky. Když jsem se snažil chladič postavit na procesor, tak tam zavazel ten drátek kterej drží procesor. Vyzkoušel jsem hodně různých pozic, je to škoda, tak krásnej radiátor by se mne líbil.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak zavazel? Můžeš to vyfotit?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Také z toho nejsem příliš moudrý, foto či polopatičtější vysvětlení by snad pomohlo.. 

Už jsem ho zabalil do krabice a vrátil tam starý box. Chladič se opíral v místě těch nožek na kterých stojí na desce. Jako by byla patice na procesor trošku vyšší a širší.
Nevíte jakej chladič si mám koupit? Ten kterej určitě sedne na GA-965P-DS3. děkuji
Nevíte jakej chladič si mám koupit? Ten kterej určitě sedne na GA-965P-DS3. děkuji
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zvláštní, že ti tam ta nožička překáží. Koukal jsem i přímo na Tvou MB, stejně jako na uchycení chladiče (viz. přiložené obrázky) a stále mi přijde, že by tam měl jít. Čímž samozřejmě nechci říct, že tomu tak není. Jistě víš, jak správně uchytit chladič (v tom případě ale nevím, jak si zkoušel různé polohy, když správná je jen jedna) a tedy, pokud píšeš, že to nejde, tak ti budu věřit..
Vezmi tedy CM Hyper 212+, ten má uchycení řešené trochu jinak (viz. níže), čili by se tam neměl vyskytnout tento problém a myslím, že není o nic horší než nynější Tranquillo.

Vezmi tedy CM Hyper 212+, ten má uchycení řešené trochu jinak (viz. níže), čili by se tam neměl vyskytnout tento problém a myslím, že není o nic horší než nynější Tranquillo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4469
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 11:42