Ventilátor (nevím ale který) při zátěži strašně hučí.*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pixy1
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ventilátor (nevím ale který) při zátěži strašně hučí.*

Příspěvekod pixy1 » 12 dub 2011 19:52

potřeboval bych poradit co s ventilátorem - normálně skoro nehučí, ale jakmile zapnu nějakou hru, hned začne strašně hučet a ani se pc nestihne zahřát. nevim jestli mi hučí ventilátor u zdroje nebo grafiky, nepoznal sem to, dělá to skoro stejný zvuk. speedfan mi nepomohl. napadlo mě třeba koupit víc ventilátorů ale nevim jestli to pomůže když se ten pc ani nestihne zahřát a začne hučet. a ještě heatpipe na grafice je strašně horká ikdyž mam zaplej maximálně jenom internetovej prohlížeč - je problém v grafické kartě nebo heatpipe? díky všem (omlouvám se jestli jsem to zařadil špatně)
Naposledy upravil(a) Myloš dne 12 dub 2011 23:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Ventilátor“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Ventilátor“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Ventilátor

Příspěvekod Pic » 12 dub 2011 21:57

Podle mne to je ventilátor GK a sám říkáš, že je karta horká.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

pixy1
nováček
Stav:

Re: Ventilátor (nevím ale který) při zátěži strašně hučí.*

Příspěvekod pixy1 » 13 dub 2011 07:34

a to, že je horká (fakt horká) bez jakékoliv větší zátěže je normální? mám ati radeon hd 3870..

//edit - ten ventilátor hučí buď u cpu nebo zdroje, nepřečetl sem si to po sobě.. na grafice je jenom ta horká heatpipe (kdyžtak se omlouvám jestli budu psát blbosti, tak moc se v tom nevyznám :D)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 13 dub 2011 07:44

Ono tohle se bude těžko zjišťovat... Na procíku za běhu větrák nemůžeš zastavit a ve zdroji taky ne.... co zkusit jinej zdroj ?:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

pixy1
nováček
Stav:

Příspěvekod pixy1 » 13 dub 2011 08:30

a teĎ sem si všiml u her je občas taková divná grafika.. a po chvilce hraní se teplota grafiky zvýší až na 120°.. jak se dá zjistit jestli je problém v grafice nebo heatpipe?

už mam po záruce, ale asi bych ten pc nejradši někam poslal ať pořádně zjistěj co s tim je a pak bych věděl..

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 13 dub 2011 10:31

120 stupňů na grafice? jaký prográmek ti to ukazuje? jakou máš grafiku? se divim, že ti ještě neodešla... vypadá to, že na té grafice je špatně nasazený chladič, chladič na grafice máš originální nebo ti tam někdo dával jiný?
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

pixy1
nováček
Stav:

Příspěvekod pixy1 » 13 dub 2011 12:34

mám ati radeon hd 3870, ukazuje mi to ovladač (catalyst control center) všechno tam mam originální..

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 13 dub 2011 13:19

aha, tak ta grafika ani žádnej větrák nemá, ja chlazená pouze pasivně, tak to by pak ta teplota odpovídala, máš tedy špatně chlazený vnitřnosti pc :), jen se ještě zeptám, když už není v záruce, to ti ten pc začal dělat až teď? až teď sis toho všiml po dvou letech používání? nebo si tu grafiku vyměnil za jinou, která byla v pc původně? ventilátor na cpu a ve zdroji nestačí aby ti to uchladil, rozhodně přikoupit další dva nejlépe, jeden nechat nainstalovat dopředu na nasávání vzduchu z okolí do skříně před hdd a druhej větrák dozadu na odfoukávání teplýho vzduchu

a nemusíš se bát, že by se ti zvýšil hluk z pc při koupi dalších ventilátorů(ale musejí být kvalitní, nízkootáčívé, nejlépe čím větší bys tam narval, tím líp), protože skříň by byla dobře chlazená a větrák na cpu a ve zdroji by pak mohl běžet na nižších otáčkách...
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

pixy1
nováček
Stav:

Příspěvekod pixy1 » 13 dub 2011 13:52

přemýšlel jsem, že bych koupil na tu grafiku toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55612
a ještě jeden větrák dozadu, další se mi jinam asi nevejde (nevim jistě), kdyžtak ještě nějakou chladící pastu.
začal mi to dělat až nedávno.. grafiku mám pořád stejnou. a taky nechápu proč mi ten větrák na cpu začne tak hučet i s normální teplotou těsně po zapnutí hry např., takže skoro bez zátěže, to bych podle mě musel nějak nastavit maximální otáčky, a nebo se sám přizpůsobí po koupi dalších chladičů no.

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 13 dub 2011 14:01

pokud to začalo dělat až teď, tak to je vážně divné, se tam muselo něco pokazit...

možná bude problém na zákl. desce, zřejmě odešlo čidlo na měření teploty cpu... teplotu cpu taky nějak sleduješ? neukazuje blbosti? třeba 99 stupňů, 10 stupňů....

ale každopádně těch 120 na grafice je dost, já když tomu dám kotel, mám sotva 70 po dlohodobý zátěži...

pixy1
nováček
Stav:

Příspěvekod pixy1 » 13 dub 2011 14:05

myslim že na speedfanu mi něco ukazovalo stálou teplotu těsně po zapnutí, při zátěži, prostě pořád - asi 85°, ale nevim jistě co to bylo (teď jsem na ntb tak nemůžu říct) takže by se hodilo spíš to někam odvézt nebo tam rovnou koupit ty chladiče?

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 13 dub 2011 14:15

tak jestli ti to předtím nedělalo a dělá až teď, tak je někde problém a nový větráky bych zatím nekupoval... nejlepší by bylo, aby se ti na to mrkl nějaký známý co se vyzná, možná to bude jen nějaká prkotina

možná se bude jednat pouze o softwarový problém nebo bude stačit jen odsát prach, útáhnout chladiče, ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Při vysoké zátěži GPU se vypínají monitory.
    od Galli » 05 zář 2024 19:09 » v Problémy s hardwarem
    10
    3842
    od Galli Zobrazit poslední příspěvek
    06 zář 2024 13:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”