Zdravím,
potřebovala bych pomoct najít ovladače k zákl. desce. Dnes jsem přeinstalovala celý operační systém (měla jsem xp). Zkusila jsem win vista home premium 32x - ale nemohu najít ovladače.
Mám desku Gigabyte technology model 81915PL-G, více informací o ni na obrázku.
Dívala jsem se na stránkách gigabyte.com ale nemohu se v tom zorientovat a nevím kde tam hledat.
Také nevím jestli jsem sem napsala všechny informace které jsou k vyhledání potřeba. Děkuji za každou pomoc.
Míša
pomoc s hledáním ovladačů Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: pomoc s hledáním ovladačů
Pokud hledáš na jejich stánkách 81915PL-G, tak to nic nemohlo najít. Deska je 8i915PL-G. To když zadáš do pole Search, tak Ti rovnou vyhodí 2 tyto desky s revizemi 1 a 2 (je jedno kterou zvolíš) a na stránce té desky máš přímo tlačítko Downloads, kde si podle OS vybereš driver. Jsou tam i pro Vista 32bit.
//musíš to najít sama, protože neumí linky na konkrétní produkt
Můžeš použít link kolegy - nahoře na stránkách najdeš pole pro hledání, a je to. 
A napíšu i postup pro hledání přes menu:)
menu Products > Motherboard> vlevo vybereš socket 775 > v tabulce vybereš (Intel) 915PL > a dole pod tabulkou ti vyskočí odkaz na 8I915PL-G, zkus revizi 2. Přiznávám, ukryli ten odkaz na desku šikovně - nevědět o tom, tam se u 915PL uklikám a nic by se nedělo
//musíš to najít sama, protože neumí linky na konkrétní produkt

A napíšu i postup pro hledání přes menu:)
menu Products > Motherboard> vlevo vybereš socket 775 > v tabulce vybereš (Intel) 915PL > a dole pod tabulkou ti vyskočí odkaz na 8I915PL-G, zkus revizi 2. Přiznávám, ukryli ten odkaz na desku šikovně - nevědět o tom, tam se u 915PL uklikám a nic by se nedělo

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Moc děkuji, to jsem si vůbec nevšimla že bych se přehlédla v čísle místo v písmenku.
Ovladače jsem tam hodila, zatím nevidím žádný protest. Už mám jen jeden problém. Takhle jsem přeinstalovávala PC asi před 3 rokama a povedlo se mi to, ale nic si nepamatuji.
Potřebuju teď rozjet internet.
Píše mi to pořád že není nainstalovaný síťový adaptér - nevím co s tím. CD co mám od routeru jsem už nainstalovala - ale to nebude to co to potřebuje. Je tam u toho takový žlutý trojúhelníček s vykřičníkem.
Ve správci zařízení je psáno síťový adaptér ethernet - nevím zda se to ještě nějak dělí na nějaké modely.
Takže to splaším prosím kde ?
Děkuji
Ovladače jsem tam hodila, zatím nevidím žádný protest. Už mám jen jeden problém. Takhle jsem přeinstalovávala PC asi před 3 rokama a povedlo se mi to, ale nic si nepamatuji.
Potřebuju teď rozjet internet.
Píše mi to pořád že není nainstalovaný síťový adaptér - nevím co s tím. CD co mám od routeru jsem už nainstalovala - ale to nebude to co to potřebuje. Je tam u toho takový žlutý trojúhelníček s vykřičníkem.
Ve správci zařízení je psáno síťový adaptér ethernet - nevím zda se to ještě nějak dělí na nějaké modely.
Takže to splaším prosím kde ?
Děkuji
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tam, kde jsi stáhla ty ovladače musíš ještě najít ethernet/lan/chipset ovladač a ten nainstalovat.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: pomoc s hledáním ovladačů Vyřešeno
Děkuji, problém vyřešen :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem - 2
- 2992