Mohu prokázat podezření z pozměnění mých příspěvků adminem?*

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

Lesenar
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Mohu prokázat podezření z pozměnění mých příspěvků adminem?*

Příspěvekod Lesenar » 16 dub 2011 12:09

Dobrý den,

stala se mi nemilá věc. Velice služně jsem diskutoval na diskuzním fóru o umění v jednom časopisu.
Nabyl jsem dojmu, že administrátor fóra pozměnil některé své diskuzní příspěvky ve svůj prospěch.

Mám možnost získat nějaký důkaz, který by nemohl administrátor (zručný IT technik) zmanipulovat?
Existuje něco jako protokol o změnách v diskuzních příspěvcích, který by nebylo možno upravit?
O co bych měl daného administrátora požádat, abych měl jistotu, zda ke změnám v diskuzi došlo, nebo se naopak stoprocentně ujistil, že nikoliv?

Děkuji za případnou radu.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 16 dub 2011 12:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Diskuzní fórum“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Diskuzní fórum“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Diskuzní fórum

Příspěvekod memphisto » 16 dub 2011 12:15

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

Konkrétní změny, jako například tehdy a tehdy pozněnil slovo kráva za vůl, asi zalogované nebudou, ale co by mohlo, tak kdy daný uživatel prováděl nějaké operace (úprava, odeslat příspěvek, apod.)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mohu prokázat podezření z pozměnění mých příspěvků admin

Příspěvekod guest » 16 dub 2011 12:25

Jestliže administrátor fóra pozměnil některé své diskuzní příspěvky ve svůj prospěch pak nemá cenu ho o něco žádat.
Ale píšeš pozměnil některé své a mělo tam být asi tvé.
Pokud chceš mít kontrolu, případně možnost prokázat že si to napsal tak a tak, pak si dělej screeny.

//Snad jsem tě pochopil//

Edit: Nyní jsem si pozorněji přečetl tvůj nadpis :smile: ano můžeš, právě těmi screeny.
Přílohy
screen.JPG

Lesenar
nováček
Stav:

Příspěvekod Lesenar » 16 dub 2011 12:28

Děkuji za vaše rady.

Ne skutečně administrátor pozměnil svůj příspěvek, na který jsem reagoval.
To znamená, že řekl něco nevhodného, já na to reagoval a po pár hodinách administrátor ze svého příspěvku něco vymazal a dopsal do něj pár slov.

P.S.
Pokud jsem si tzv. sreen neudělal tehdy?

guest

Příspěvekod guest » 16 dub 2011 12:30

To ovšem není žádná katastrofa, každý z nás něco napíše blbě, špatně se vyjádří apod. a pak, má-li tu možnost to opraví - tedy změní. Admin má tu možnost vždy.

Lesenar
nováček
Stav:

Příspěvekod Lesenar » 16 dub 2011 12:34

Je to vysoce neetické jednání, když už jste na nějaký příspěvek reagoval, a později dojde k změny věci, na kterou jste právě odpovídal. Pokud navíc k té změně dojde, aniž by o tom admin někoho informoval.

guest

Příspěvekod guest » 16 dub 2011 12:40

Za jistých okolností ano, ale záleží na souvislostech. Je něco jiného oravyt "chyby" anebo pozměnit te¨xt tak, aby to dávalo jiný smysl. JInak myslím, že otázka byla zodpovězena.:-)

Lesenar
nováček
Stav:

Příspěvekod Lesenar » 16 dub 2011 12:43

Šlo samozřejmě u úpravu obsahu. Rozhodně se nechci s nikým dohadovat, zda udělal gr. chybu. Sám je dělám na běžícím pásu. :)

Avšak, pokud se ještě někdo zamyslí nad daným problémem z technického hlediska, budu moc rád.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 16 dub 2011 12:43

Můžeš zkusit Google cache
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 16 dub 2011 12:47

Z technického hlediska je zřejmě jenom ten screen a to se týká i tvých příspěvků /pokud by je admin upravil/. Všechny jiné záznamy, zálohy ad. lze lehce upravit, u screnu to sice jde také, ale už je to velmi pracné.

Lesenar
nováček
Stav:

Příspěvekod Lesenar » 16 dub 2011 12:53

Nerozumím těm "sreenům", nejsem zběhlý v počítačích.
Nerozumím ani "google cache", jak by mi mohl sreen pomoci? Jak by mi mohl pomoci google cache?

guest

Příspěvekod guest » 16 dub 2011 12:57

Screen: Po napsání příspěvku stiskneš PrintScreen. Potom si otevřeš Malování, v něm ten screen ořízneš na potřebnou velikost a uložíš jako jpeg. Toť vše. Výsledek vidíš níže na obrázku. Toto se dá velmi těžko upravit tak, aby se to nepoznalo.
Přílohy
Screen2.JPG

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Komunikace na internetu”