Ahoj.
Vcera se mi vecer zniceho nic vypl pocitac a po opetovnem zapnuti bezel 5 vterin, ani nepipl bios a zase se vypl. Tak jsem ho rozebral a pri startu se netoci vetrak u procesoru. Celkove to pekne salalo. Tak jsem se celkem bal jestli jsem to nespalil, ale ne. Nechal jsem to vychladnout, znovu jsem to spustil a bez problému vše naběhlo. Tak jsem si prolezl bios jestli tam nebude něco hlasit (teplotni cidla apod.). Nic. Tak jsem sundal vetrak i chladic (pevne spojeny cidlem, takze nejdou sundat zvlast) a zkousel jsem na 12V zdroji vetrak. Asi to uz ma chudak fakt za sebou. No jo, ale kdyz jsem se do toho chtel pustit dneska, tak se chova uplne stejne jako vcera, spustim, roztoci se vetraky, zavrci disky a mechaniky, ale pipnuti signalizace kontroly hardwaru nic. Zase se to vypne. Tak co s tím? Včera to večer ještě naběhl a v noci tiše zesnul?
Mam starsi desku ASUS A7N266-VM, bios od Awardu (verzi nevim), procesor AMD Athlon (socket 462).
Díky D.
Problem se spustenim Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Problem se spustenim
Asi ten procák dostal zabrat. Chtělo by to nejprve zprovoznit ten chladič na nezapomenout na pastu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pořídit nový chladič není problém, už jsem pár věcí dával dohormady. Očekával bych ale že se to alespoň spustí a do toho biosu se dostanu (takže budu vědět že je hw v pořádku a stačí jen ten větrák). Nebo procesor nějak zjistí že nemá chlazení, tak vypne pc?
-
- Pohlaví:
To asi zjistí jedině tak, že by se přehříval, ale netuším jestli to může běžet bez chladiče - jak rychle stoupne teplota?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, jak rychle se zahřeje nezjistím, protože se ani zahřát nestihne
. Zkusil jsem z pc vše vytahat, nechal jsem 1 ram, procesor, monitor připojen přes integrovanou kartu. Ale dělá to pořád to samé. Zapnu, chvíle napětí, zvak vypne se.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spouštět PC bez funkčního ventilátoru na chladiči procesoru je blbost. Nejprve vyměň vadný ventilátor, pokud již není pozdě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
tak nevím, proč by to měla být blbost, nicméně nejdřív začni s výměnou chladiče, pak procesor, deska atd.
podle mě bude problém v procesoru nebo desce, když ani nepípne. co diody na desce? máš tam nějaké? podle toho bys mohl poznat...
podle mě bude problém v procesoru nebo desce, když ani nepípne. co diody na desce? máš tam nějaké? podle toho bys mohl poznat...
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem pořídil nový chladič a vše zase pěkně běží. No... spadl mi kámen ze srdce :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 37
- 9349
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 říj 2024 11:07