Poraďte notebook do 20 000 Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kotik
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poraďte notebook do 20 000 Kč

Příspěvekod Kotik » 17 dub 2011 12:13

Gurmán píše:Výdrž 8 hodin s takovou grafikou, to by ho ani přepínání mezi integrovanou nezachránilo, co je tam pro Boha za baterku
Promiň, ale když napíšeš 8 hodin s takovouhle grafikou, tak to vyzní, že myslíš tu 6650, to za tím už není určující, ale to opět řešíme úplně něco jiného.
A pokud vidím dobře, tak ten od Vaia je celý z plastu nebo ne? Nejsem si jistý. Ntb od Aceru má víko z hliníku a na to jak je tenounké (jako celý ntb), je velice pevné. Celkově ntb mi nepřipadá nějaký šunt, přenáším ho celkem často a drží! A jestli ti záleží i trochu na designu, tak Acer vzhledově vypadá také hodně dobře. Toť vše, ale koukám, že ty máš stejně nějakou averzi vůči Acerům, tak asi není, co řešit. V této cenové kategorii bych řekl, že je Acer nejvhodnější.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Reklama
Gurmán
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Gurmán » 17 dub 2011 12:26

Díky moc za odpovědi a omlouvám se za zmatky, takže valně by jste brali asi acer ?

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 17 dub 2011 18:07

Pokud můžu tak napíšu svůj názor:

Pokud bych si JÁ kupoval notebook, tak jedině na školu a jedině od Applu. Proč? Notebook je z hliníku, takže je pevný, lépe slícovaný, tišší, lehčí a líp chladí. Jede na něm OS X, což je pro notebook naprosto dostačující. Je totiž nejenom pěkný, ale také takřka bezvadně optimalizovaný. Základní programy, které potřebuješ na něm jedou a když ne, tak existuje spousta alternativ. Displej má velmi jemné rozlišení. Výkon je dostatečný na všechno a i když máš v základním provedení k dispozici pouze 2GB RAM, jsem zastáncem toho názoru, že na notebook to stačí. Možná že ne na windows 7, ale na Mac OS X určitě. A s rezervou. A je rozhodně rychlejší než notebooky v stejné ceně, protože má SSD disk. Tudíž žádný hluk a nemůže se toho tolik rozbít. Ale u Apple se ti stejně skoro nikdy nic nepokazí, protože je vyroben úplně jinak než ostatní. Předávání výrobku od Applu v oficiálním obchodě je něco jako ceremoniál a prodejce ti bude vždycky k dispozici, máš plnou a rychlou podporu. To jinde nenajdeš :wink:

Ale zpet k tématu, aby to nevypadalo, že dělám reklamu. A jak je to s ostatními značkami? Můžou být sebelepší, ale jsou z plastu. Mají normální disky. Nevydrží tak dlouho. Nejsou tak lehké. Běží na nich Windows 7, který není tak dobře optimalizovaný a potřebuje větší výkon.

Není to tedy tak, že by se Acery kazily a Sony ne. Kazí se všechno, protože je to všechno v jádru stejné. Avšak některé značky (Acer, Sony, Dell, Lenovo) mají lepší servis a podle toho bych taky vybíral, protože pokazit se ti může i Sony za 120 litrů :wink: Acera se tedy neboj, v této ceně ti nabídne vše, co od notebooku očekáváš a kvalitou zaostávat nebude, jelikož nemá za čím.

Gurmán
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Gurmán » 17 dub 2011 18:42

Ahoj Alerx8, nechci tu rozpoutat válku mezi mac ox a windows 7 a hádat se s tebou do krve, co je lepší. Někdo má rád okna a jiný zase jablíčka. Mac ox je ve většině ohledech rychlejší tišší, níroky na hardware nižší, ale notebook vybírám kamarádovy a pochybuju že zná programy typu wine, aby si mohl zahrát programy určené pro windows a nebo jiné programy, aby si mohl zahrát hry pro Mac zadarmo (víš jak to myslím). A navíc Maci se přehřívajou, Steve Jobs je magor=(génius) a málo programů je určeno pro Mac. Já mám rád windows :inlove: a když už jiný operační systém, tak Ubuntu. :lol: :evil: P.s.- né nadarmo má přes 70 % lidí windows a Mac jen 8 %. :idea:

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 17 dub 2011 22:21

Jasně, já jsem čekal, že mi to všichni budou vyvracet, ale já se toho nevzdám :)
Na normálním pc bych OS X nestrpěl, kompatibilita s některými programy je hrozivá. Ale na notebooku, který mám do školy, na net a filmy (to je pouze příklad), proč ne?

Já se jen snažil říct, abys tak moc nehleděl na značku, páč všechny až na Apple jsou skoro stejné. Vždycky za své peníze dostaneš plastový "krám" s životností do pěti let.

Chceš říct tajemství? Acer má nejvíce reklamací notebooků proto, že....chvíle napětí.... jich prodá několikrát více než ostatní výrobci, takže té kvality se neboj (resp. boj, ale to je tak u většiny notebooků) Výrobci se totiž soustředí na výkon a na kvalitu serou. Jak jinak si taky vysvětlit, že z několika desítek notebooků, co jsem zkoušel, jedinému macbookovi se neprohýbala klávesnice a víko a jako jediné to bylo pořádně slícované? Kvalita notebooků je na ubohé úrovni...

zdenakrapek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod zdenakrapek » 18 dub 2011 10:00

bez rozmysleni SONY VAIO :smile:

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 18 dub 2011 21:18

Můžu se zeptat proč?

zdenakrapek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod zdenakrapek » 19 dub 2011 19:21

kdyz notebook tak sony, je to muj nazor, ty si kup acera nebo co preferujes

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 19 dub 2011 19:35

Proč? Já chci slyšet nějaké důvody :wink:

zdenakrapek
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod zdenakrapek » 22 dub 2011 09:49

Duvod?...pro me je to hlavne ve znacce. Sony je 100x lepsi nez nejaky acer, ja preferuji Sony, ty neco jineho tak to tu porad nerozvadej :evil:

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 22 dub 2011 09:54

By mě zajímalo, proč je "Sony 100x lepší ve značce než nějaký Acer." Tak nám konečně řekni PROČ? Neoháněj se nějakým svým názorem, obecnými kecy. Mluv konkrétně! Koukám, že ty máš jenom Sony a nic jiného. Zkus nám najít nějaký ntb od Sony, který za cenu Acera nabídne to samé. A že je Acer šmejd není pravda.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

ellhonza
nováček
Stav:

Příspěvekod ellhonza » 22 dub 2011 09:58

acer je nahovno lepsi je asus

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek