Zdravím,
potřebuji pomoct s nastavení WDS repeater mezi PANWA2204A (AP1) a Tenda W311R+ (AP2).
Situace je taková, že do AP1 je připojen internet a poskytuje ho pro počítače v LAN i WIFI.
AP2 by měl přebírat internet od AP1 a sám ho také poskytovat pro LAN i WIFI.
Poraďte mi prosím s nastavením.
Díky moc
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Dub 2011 20:45) ---
takže jsem udělal jakýsi pokrok.
Nastavení AP1: 192.168.1.1
mód: AP+WDS
WDS enabled, nastavena MAC AP2
kanál nastaven 12
DHCP ja zapnuto
ve souhrnu mi to vypisuje Associated clients: 2 (já + AP2)
takže by to mělo být ok
Nastavení AP2: 192.168.1.253
WDS v režimu repeater
nastavena MAC AP1
kanál nastaven 12
DHCP je vypnuté
Když se pokouším připojit k AP2 přes WIFI, tak mi to na chvíli napíše Připojení k internetu a tak po 10 vteřinách, že není dostupné.
Když si najdu podrobnosti připojení k AP2, bránu tam mám AP1 i AP2.
WDS - ZCOMAX x TENDA
Re: WDS - ZCOMAX x TENDA
Ocenil bych i odpověď, že tyto výrobci se vzájemně ve WDS nepodporují...
To tu opravdu nikdo neví, jak je nastavit..? Nebo alespoň nějaký obecný pravidla...
To tu opravdu nikdo neví, jak je nastavit..? Nebo alespoň nějaký obecný pravidla...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
WDS je velmi málo rozšířené (pro snížení propustnosti sítě s každým prvkem) a proto asi nikdo nenapsal. Odkážu tě na WDS příručku Tendy - http://www.tenda.cz/sites/Upload/wds_navod/wds.pdf
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
tam už jsem taky byl...
bohužel u zcomaxu nejdou nastavit žádné módy WDS.
Je tam jen samotná záložka nastavení WDS se seznamem MAC adres a nastavením zabezpečení...
bohužel u zcomaxu nejdou nastavit žádné módy WDS.
Je tam jen samotná záložka nastavení WDS se seznamem MAC adres a nastavením zabezpečení...