Důležitost Firewallu

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Trolik
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Důležitost Firewallu

Příspěvekod Trolik » 16 pro 2006 15:53

Ahoj,chtěl bych poradit.
V PC mám nainstalovanej antivir (NOD32) a firewall (Kerio Personal Firewall). Přemýšlím teď nad tím, jestli je ten firewall tak důležitej, nebo jestli bych ho mohl v klidu odstranit a jednou za nějakou dobu si jen PC projet nějakýma čističema. Problém je totiž v tom, že na PC nechodím jenom já a ostatní človíčkové když jim vyskočí okno s upozorněním od KPF, tak stejně odklepnou "ano" ať je to co to je... :-(
Chtěl bych radu ohledně toho, jestli je firewall natolik důležitý, nebo by stačilo mít zaplej ten windowsáckej. :idea:

Reklama
Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 16 pro 2006 16:08

pokud na pc pracuje více uživatelů, kteří stejně povolej přístup kdejakému hackerovi, tak ten firewall je na nic, to ho klidně odinstaluj, já taky používám jen windowsáckej a noda a spybot s&d... zatím jsem neměl žádnej prolém... vždycky je největší chyba mezi klávesnicí a židlí... :smile:

Trolik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trolik » 16 pro 2006 16:12

No právě, kdybych tam chodil jenom já, tak vím co a jak, ale takhle to asi vážně nemá cenu :x

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 16 pro 2006 16:28

naopak ten firewall pořádně nakonfiguruj aby tam nic nenaskakovalo a je to..wokenní firewall je naprosto na ho*no jelikož hlídá jenom příchozí spojení..takže na keriu nakonfiguruj jenom porty a aplikace které chceš aby šli a zbytek zakaž..firewall je nejdůležitější součástí bezpečnosti PC....bez antiviru se obejdeš..bez antispyware většinou taky ale bez FW je to za pár hodin v pytli...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 16 pro 2006 16:38

no možná jo, ale já se starám o 3 pc a jeden čas jsem používal kerio firewall, ale i bez něj to bylo stále stejný, žádné problémy nebyly, pc šlapou... asi mám štěstí, že se ke mně ještě nikdo nechtěl dostat, možná to bude tím, že mám velkou odezvu ping a po každém připojení k netu se mi měni ip, občas se mi spojení s internetem samo přeruší kvůli špatnému signálu a pravidelně stahuju aktualizace z windows update... ale pokud v pc nemáte nic důležitýho, tak mi firewall přijde jako zbytečnost, která otravuje občasnejma hláškama a zpomaluje pc...

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 16 pro 2006 16:52

no mě zase přijde jako zbytečnost antivir.....na nabídky na viagru nereaguju a maily od lidí co neznám neotvírám...ale firewall PC nebrzdí...nebo jsem to aspoň nikdy neviděl..ideální je mít HW firewall třeba na routeru ale i to kerio je celkem ok....

btw. jak víš že se k tobě nikdo nedostane když nemáš nic co by to zjišťovalo?

já osobně používám FW+Firefox a už 3 roky sem žádnou svini neměl..a to neaktualizuju wokna:)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 16 pro 2006 17:00

to jo hw firewall to je něco jinýho, antivir používám protože když něco hledám, tak musím vcházet i na dost pochybné stránky, to mám spuštěnou i rezidentní ochranu od spybot a samozřejmě přes firefox...

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Důležitost Firewallu

Příspěvekod krtenek » 16 pro 2006 17:11

Trolik píše:Přemýšlím teď nad tím, jestli je ten firewall tak důležitej, nebo jestli bych ho mohl v klidu odstranit a jednou za nějakou dobu si jen PC projet nějakýma čističema. Problém je totiž v tom, že na PC nechodím jenom já a ostatní človíčkové když jim vyskočí okno s upozorněním od KPF, tak stejně odklepnou "ano" ať je to co to je...
Nech ho tam. Projeď (spusť) všechny aplikace, který lezou na internet nebo by mohly chtít a nastav je, zbytek třeba přidej ručně a nastav podle svého uvážení. Pokud někdo kliká při dotazu neustále na "ano", tak má prostě smůlu, že zrovna nějaká aplikace má na net zákaz a on něco nebude moct udělat. Zkus to těm lidem případně i vysvětlit a uvidíš.

Trolik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Trolik » 17 pro 2006 13:02

Děkuju moc za všechny rady.
Kerio si v PC určitě nechám, jen si ho nastavím přesně jak jste říkali: "bez vyskakování těch oken", prostě to natvrdo nastavim :boxer: (Vůbec mě netrklo, že bych to takhle mohl udělat).
Ještě jednou moc díky všem :number1:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”