Ebay a poplatky

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

pukasinek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Ebay a poplatky

Příspěvekod pukasinek » 24 dub 2011 20:44

Ahoj,chtěl bych se tu zeptat jak je to aktuálně s poplatky na portálu eBay?Příklad: Našel jsem si zboží za 1 euro a chtěl bych ho koupit,kolik budu platit na poplatcích?Díky moc za rady.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Ebay a poplatky

Příspěvekod memphisto » 24 dub 2011 21:01

Ty, jako kupující, zaplatíš jen zboží+poštovné. Poplatky za prodej platí pak prodejce. Podobné stylu Aukra. Jiné je to ovšem pokud nakupuješ třeba na ebay.com. Tam, pokud cena zboží přesáhne určitou hranici, tak platíš ještě CLO, apod. Takhle to bylo před necelým rokem, co jsem tam nakupoval a o změnách jsem neslyšel.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 24 dub 2011 21:17

Jo ok,takže na ebay.de by to mělo být bez žádných poplatků navíc?Co se týče cla a DPH.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 dub 2011 21:31

Myslím, že tady po EU CLO neplatíš( :idea: ). Já jsem nakupoval na ebay.de a posílal jsem si to do Německa, takže nejsem si jist
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 dub 2011 14:03

Daň nevím, ale clo určitě neplatíš. V EU je volný pohyb osob, zboží a kapitálu. Je to, jako bys to kupoval v Česku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”