Zdravim,
půjde složit PC do 15tisíc včetně monitoru na střih HD videa?
PC na střih HD videa do +-15k včetně monitoru
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
PC na střih HD videa do +-15k včetně monitoru
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC na střih HD videa do +-15k včetně monitoru
V tom případě investuj hlavně do CPU. GK může být minimální na tom tak nesejde. V nouzi i integrovaná GK. Stačí. SSD by byl nejlepší, ale to se do 15 asi nevlezeš v každém případě více než jeden HDD.
V čem to budeš stříhat? Teď vidím včetně monitoru?
Najdi si jinou zábavu 
Zde bez monitoru, šetřil jsem kde se dalo. Máš tam dva slušné 1TB disky. Méně kapacitní jsem tam nedával z důvodu nízké ceny 1TB. Podle konkrétnějších požadavků se to dá upravit.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RD010W5C02
Kdyby se vešla do ceny 5670 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BV4YYVKJ bylo by to nejlepší. Pro plynulé přehrávání, ale ta integrovaná by to měla zvládnout. Když to zvládá moje HD3200 a to mluvím o AVCHD videu ...
V čem to budeš stříhat? Teď vidím včetně monitoru?

Zde bez monitoru, šetřil jsem kde se dalo. Máš tam dva slušné 1TB disky. Méně kapacitní jsem tam nedával z důvodu nízké ceny 1TB. Podle konkrétnějších požadavků se to dá upravit.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RD010W5C02
Kdyby se vešla do ceny 5670 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BV4YYVKJ bylo by to nejlepší. Pro plynulé přehrávání, ale ta integrovaná by to měla zvládnout. Když to zvládá moje HD3200 a to mluvím o AVCHD videu ...
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
klidně tam můžeš hodit nějakou bednu k ničemu, ale aby nedrnčela 
jo to HD budu chtít přehrát bez jakýhokoliv záseku, tvoje sestava je za 11k bez monitoru takže do 15k se vejde snad v poho
stačí 1TB disk úplně v klidu, časem se třeba dokoupí 2TB záložní
budou to spíš menší videa si myslim, 1TB by mohl stačit, kdyžtak se koupí systémovej SSD třeba 64GB a pak ten druhej se bude měnit podle místa
to už je jedno
jo dej mi tam nějakou dobrou grafiku, tu si vemu já do kompu a do novýho hodim ze svýho kompu 4770 ta zvládá HD celkem dobře

jo to HD budu chtít přehrát bez jakýhokoliv záseku, tvoje sestava je za 11k bez monitoru takže do 15k se vejde snad v poho

stačí 1TB disk úplně v klidu, časem se třeba dokoupí 2TB záložní
budou to spíš menší videa si myslim, 1TB by mohl stačit, kdyžtak se koupí systémovej SSD třeba 64GB a pak ten druhej se bude měnit podle místa

jo dej mi tam nějakou dobrou grafiku, tu si vemu já do kompu a do novýho hodim ze svýho kompu 4770 ta zvládá HD celkem dobře

iPhone XS
iPhone XS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ty disky potřebuješ dva (jakékoliv velikosti) už v základu.
Čemu říkáš dobrá grafika? Ta 4770 bude stačit, ale jakou chceš do svého PC nyní nevím. 5770?
Já nevěděl, že chceš prohazovat komponenty se současným PC. To poněkud mění situaci. A chceš mít dva PC? Jaké klipy budeš stříhat? Z jaké kamerky?
Čemu říkáš dobrá grafika? Ta 4770 bude stačit, ale jakou chceš do svého PC nyní nevím. 5770?
Já nevěděl, že chceš prohazovat komponenty se současným PC. To poněkud mění situaci. A chceš mít dva PC? Jaké klipy budeš stříhat? Z jaké kamerky?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ne, to byla jen sranda 
grafiku tam dej nějakou aby to stíhalo full HD na monitoru aspoň 22", ten bych chtěl abys taky nvrhnul, nebo nějaký výhodný k tý sestavě
kamera je nějaká Sony, nahrává full HD a výstupní složka se jmenuje AVCHD, to nevim přesně co je, ale koncovka toho videa je .MTS

grafiku tam dej nějakou aby to stíhalo full HD na monitoru aspoň 22", ten bych chtěl abys taky nvrhnul, nebo nějaký výhodný k tý sestavě
kamera je nějaká Sony, nahrává full HD a výstupní složka se jmenuje AVCHD, to nevim přesně co je, ale koncovka toho videa je .MTS
iPhone XS
iPhone XS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A v čem stříháš. Nechceš využít Marfyho akce v sekci bazar? To by bylo dobré, jinak stačí 5670 úplně v pohodě.
A musí to být druhé PC? Co tak upgradovat současnou sestavu?
A musí to být druhé PC? Co tak upgradovat současnou sestavu?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nové PC, můj stávající komp je můj a tohle bude pro dalšího člověka :-)
asi Sony Vegas, nebo něco lepšího znáš?
ta grafika je celkem silná na prohlížení HD videa nemyslíš? to by pak chtělo i silnější zdroj, možná jinou desku jestli jsi vybíral podle integrovaný grafiy tak by šla třeba levnější :-)
jo a k čemu potřebuješ ty 2 disky? když to hodíš do RAIDu STRIP tak když shoří jeden disk tak máš data stejně v pr.. a navíc opotřebovanej i druhej disk
asi Sony Vegas, nebo něco lepšího znáš?
ta grafika je celkem silná na prohlížení HD videa nemyslíš? to by pak chtělo i silnější zdroj, možná jinou desku jestli jsi vybíral podle integrovaný grafiy tak by šla třeba levnější :-)
jo a k čemu potřebuješ ty 2 disky? když to hodíš do RAIDu STRIP tak když shoří jeden disk tak máš data stejně v pr.. a navíc opotřebovanej i druhej disk
iPhone XS
iPhone XS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
5670 je dost silná, 400W zdroj to vezme (bronze, změním) a deska samozřejmě jiná.
Z jednoho disku načítáš a na druhý zapisuješ. I tak je to málo. Hodil by se další pro dočasné soubory a to už nemluvím o běžícím systému. Dva jsou pro tyto činnosti minimum.
Sony Vegas je drahý, ne každý jej dostane zdarma jako já a asi i zbytečný. Pinnacle, Corel nebo PD9 postačí, ale to záleží jaký typ člověka to je a co konkrétně dělá. Jestli svoje dětičky tak PD9. A nebo Nero, ale do toho už kecat nebudu, v jednom vlákně jsem tomu věnoval dost času a je to zbytečný. Všichni chtějí všechno zadarmo a pokud možno aby se všechno udělalo samo, kecaj, že to a to je blbé a ....
Včetně monitoru o 1400,- více: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... O50113MU01
Buď více má a nebo budem někde šetřit.
Z jednoho disku načítáš a na druhý zapisuješ. I tak je to málo. Hodil by se další pro dočasné soubory a to už nemluvím o běžícím systému. Dva jsou pro tyto činnosti minimum.
Sony Vegas je drahý, ne každý jej dostane zdarma jako já a asi i zbytečný. Pinnacle, Corel nebo PD9 postačí, ale to záleží jaký typ člověka to je a co konkrétně dělá. Jestli svoje dětičky tak PD9. A nebo Nero, ale do toho už kecat nebudu, v jednom vlákně jsem tomu věnoval dost času a je to zbytečný. Všichni chtějí všechno zadarmo a pokud možno aby se všechno udělalo samo, kecaj, že to a to je blbé a ....
Včetně monitoru o 1400,- více: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... O50113MU01
Buď více má a nebo budem někde šetřit.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebo bych to postavil na Intelu.Jejich čtřjádra jsou přece výkonější než Phenomy a obzvláště u rendrování videa je to znát.Takže takhle :
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... AI0113RT01
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... AI0113RT01
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Nechci do toho nijak rýpat, ale není 400W zdroj málo? Dal bych alespoň 450. 

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na 5670 je dostačující.
Ta Marfyho verze bude lepší. Není tam sice CUDA, ale CPU je lepší (a jak jsem psal nejdůležitější) a hlavně je to v limitu. Možná ten chladič, protože při několikahodinovém renderingu by mu hluk vadil.
Ta Marfyho verze bude lepší. Není tam sice CUDA, ale CPU je lepší (a jak jsem psal nejdůležitější) a hlavně je to v limitu. Možná ten chladič, protože při několikahodinovém renderingu by mu hluk vadil.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Acer je dobra znacka monitoru?
ta 5670 je mozna zbytecna ne? staci neco na prohlizeni hd videa
cuda je u nvidie to sprazeni cpu a gpu? ja tam nvidii nevidel tak nevim..
chladič je pak ta nejlevnejsi zalezitost
bedna se veme z bazaru a par korun je zas volnych, treba na Gelida, ten by to dal i s OC ne?
dva disky nejsou treba, staci jeden ne? stejne ten rendering bude spomalovat cpu ne?
melo by to byt strihani zaberu z akci, ty videa pak budou placeny tak aby to za neco stalo
kdyz uz jsem u videii... neznate nejakej format s dobrym pomerem kvalita/velikost? aspon dvd rozliseni
ta 5670 je mozna zbytecna ne? staci neco na prohlizeni hd videa
cuda je u nvidie to sprazeni cpu a gpu? ja tam nvidii nevidel tak nevim..
chladič je pak ta nejlevnejsi zalezitost

dva disky nejsou treba, staci jeden ne? stejne ten rendering bude spomalovat cpu ne?
melo by to byt strihani zaberu z akci, ty videa pak budou placeny tak aby to za neco stalo
kdyz uz jsem u videii... neznate nejakej format s dobrym pomerem kvalita/velikost? aspon dvd rozliseni
iPhone XS
iPhone XS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi