Je to legální? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Ondrafigory
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Je to legální?

Příspěvekod Ondrafigory » 26 dub 2011 11:01

Ahoj všichni. Chtěl bych se jen čistě teoreticky zeptat, co si o tom myslíte vy.

Když si stáhnu ISO např. Windows XP Professional z internetu, ale mám zakoupený product key (štítek na počítačové skříni) a aktivuji Windows tímto keyem, je to legální, nebo ne? Já osobně si myslím, že ano. Z internetu jsem si stáhl pouze instalační médium, ale provozovat jej budu pod legálně zakoupeným keyem.

Co si o tom myslíte vy? Předem dík ;)

Reklama
Werty.cz
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Je to legální?

Příspěvekod Werty.cz » 26 dub 2011 11:05

Používat budeš svůj legální key, problém v tom nevidím.. Svým způsobem když sis koupil legální key, koupil jsis i legální windows, o to jde především
AMD Phenom II X3 Triple-Core N830 2,1 GHz 1,5 MB L2 Cache, 4 GB DDR3 1066 MHz, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB, 15,6" TFT LCD s LED 1366 x 768 (HD), 500 GB 7200 RPM, Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 26 dub 2011 11:13

Pokud bych už stahoval winy z netu, tak bych je rozhodně stahoval z legálnách zdrojů. Pokud bys ho stáhnul z nějakýho warez fóra, tak je dost možný, že bude nějak upravený a tudíž nelegální. Navíc se musíš trefit do správné verze - krabicové či OEM.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

FERROM
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod FERROM » 26 dub 2011 11:36

Ja bych treba potreboval OEM verzi WIN XP PRO na PC Compaq EVO D310
Product Key tam nalepenej mam. Zkousel jsem nekolik stazenych verzi XP a v zadnem neslo key zadat.

kde se stahuje z tech legalnich zdroju?

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 26 dub 2011 12:00

Slyšel jsem, že by to mělo jít stáhnout na webu Microsoftu. Ale sám jsem to nikdy nedělal. Je ale možný, že ty potřebuješ Windows určený přímo na tvůj notebook. Takže to může být složitější - musel by si to vyřešit s podporou od Compaqu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 dub 2011 12:06

Je to celkem složitá problematika, tohle licencování. Ve stručnosti ale:
1) Licence musí sedět, tzn. pokud mám Windows XP Home OEM CZ, musím mít i CD Windows XP Home OEM CZ.
To se ale nepovede stáhnout - většinou se crackují retailové verze, takže nebude sedět instalace s tím, co je na štítku a aktivace nepůjde.
2) Není OEM jako OEM, tzn. pokud mám PC Compaq (laptop Acer, HP, atd.) vlastním k užívání OEM licence (corporate) těchto výrobců, nikoliv standardní OEM od Microsfotu. Tzn. opět nelze instalovat jiné verze.
3) CD Windows XP OEM lze objednat buďto u zmíněných výrobců PC a nebo od Microsoftu (takové ty zlaté s hologramem)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

GarGy
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod GarGy » 26 dub 2011 12:20

já mám třeba Sony Vaio a tam je vyhrazenej kus disku , kde je čistá instalace Windowsu . Pomocí speciálního programu můžu OS uvést do původního stavu .

FERROM
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod FERROM » 26 dub 2011 12:39

Na mem NTB ACER to tam taky vc. moznosti vytvoreni tri inst. DVD s Windows
Nejhorsi ale je, ze pri instalaci Windows treba z tech DVD se automaticky instaluje spousta softwaru o ktere nemam zajem coz cely proces zpomali. Dalsi prace po instalaci Windows je onen software odinstalovat.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 dub 2011 12:50

A proč myslíš, že ten notebook stál i s OS jen o cca 1500 víc, když klasická OEM v obchjodě bez balastu stojí 2200? Protože to ty reklamní softy zaplatí. Takže buď chceš ušetřit a vždycky si dáš práci s odinstalací nebo si připlatíš a neřešíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Ajdam
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ajdam » 26 dub 2011 13:04

LEGÁLNÍ ? Newim ale podle mně to tak v pořádku není jestli to bude sedět .Ale do slova ,,DOWLOAND" není moc legální :twisted: :twisted:
Ltb: BAN z důvodu opakovaného OT a SPAMu, dále z důvodu krádeže loga PC-HELP a obsahu fóra.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 26 dub 2011 13:07

Co je na neologismu "dowloand" nelegálního? Proč vlastně teda vytváříš nelegální slova?

Pokud jsi měl na mysli download, tak ten taky nelegální není. Proč by měl? To bude potom nelegální slovíčko stáhnout a sám si už nikdy legálně nestáhneš kalhoty? :lol:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Ajdam
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ajdam » 26 dub 2011 14:10

:lol: :lol: :lol: Takže stáhnout BLACK OPS NA PC je legální

//A kdo se tu bavil o COD? Tys řekl, že slovo dowloand je nelegální, což je samozřejmě kravina. Žbeky
Ltb: BAN z důvodu opakovaného OT a SPAMu, dále z důvodu krádeže loga PC-HELP a obsahu fóra.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”