Zdravím,
po několika letech jsem chtěl načíst vypálené CD s fotkami (které na tom CD prokazatelně byly, jednak mám totiž CD celou dobu označené, jednak je na zadní straně CD poznat, že na něm jsou vypálená data), ale CD se mi hlásí jako prázdné (zkoušel jsem na dvou počítačích). Potíž je v tom, že i ve Vlastnostech disku se mi hlásí 0 b využitých a ca. 702 MB prázdných a CD mi jako prázdné načtou i programy jako IsoBuster nebo CDCheck. CD není poškrábané (načítá se bez potíží) a bylo celou dobu bezpečně skladované, takže by ani nemělo být jinak poškozené, jen jsem ho tehdy vypaloval na jiném počítači (s nějakým starším OS než současnou Vistou) a už si nepamatuji, v jakém programu.
Lze ještě data z takového disku zachránit a jaká může být příčina? Budu vděčný za každý tip, předem díky.
Vypálené CD se hlásí jako prázdné, a to i v IsoBusteru
Re: Vypálené CD se hlásí jako prázdné, a to i v IsoBusteru
Jakou vypalovačkou to bylo pálené?
Blind Read
BadCopy Pro 3.75-pro obnovu dat z poškozených floppy disků, CD-ROM, CD-R, RW a digital media card.exe
CD-DVD Data Recovery 1.0.750-Tento program se snaží čtením sektoru po sektoru získat alespoň část nečitelných dat.exe
CDRoller 5.34-Nalezne, otestuje a obnoví vaše důležitá data na CD a DVD.zip
Dead Disk Doctor 1.23-Jestliže vlastníte poškozené médium a data na něm vám nejdou zkopírovat, zkuste tento program. Snaží se z poškozených médií dostat maximum.exe
Durable Copy 3.2.1.465-umožňující čtení dat z oblastí disků s poškozenými sektory. Máte-li tedy velký soubor, který chcete za každou cenu z poškozené oblasti zkopírovat, i když nebude zcela funkční.exe
IsoPuzzle 1.5 - je program, který vám může pomoci zachránit nečitelné médium.zip
MediaRECOVER 2.5.0.5 - Demo - k obnově nebo opravě dat uložených na různých paměťových médiích.zip
Test CD 1.1-Testování čitelnosti poškrábaných cédéček. Program zobrazuje průměrnou a aktuálni rychlost čtení.zip
Blind Read
BadCopy Pro 3.75-pro obnovu dat z poškozených floppy disků, CD-ROM, CD-R, RW a digital media card.exe
CD-DVD Data Recovery 1.0.750-Tento program se snaží čtením sektoru po sektoru získat alespoň část nečitelných dat.exe
CDRoller 5.34-Nalezne, otestuje a obnoví vaše důležitá data na CD a DVD.zip
Dead Disk Doctor 1.23-Jestliže vlastníte poškozené médium a data na něm vám nejdou zkopírovat, zkuste tento program. Snaží se z poškozených médií dostat maximum.exe
Durable Copy 3.2.1.465-umožňující čtení dat z oblastí disků s poškozenými sektory. Máte-li tedy velký soubor, který chcete za každou cenu z poškozené oblasti zkopírovat, i když nebude zcela funkční.exe
IsoPuzzle 1.5 - je program, který vám může pomoci zachránit nečitelné médium.zip
MediaRECOVER 2.5.0.5 - Demo - k obnově nebo opravě dat uložených na různých paměťových médiích.zip
Test CD 1.1-Testování čitelnosti poškrábaných cédéček. Program zobrazuje průměrnou a aktuálni rychlost čtení.zip
To už si bohužel nevzpomenu, už je to pár let a ten počítač už dávno nemám... Díky za tipy na programy, CDRoller jsem vlastně už taky zkoušel a taky mi to nic nenašlo, ale ostatní můžu ještě vyzkoušet a dám vědět.
Omlouvám se za prodlevu, ale byl jsem nějakou dobu pryč a taky chvíli trvalo, než jsem vyzkoušel všechny navrhnované programy. Bohužel jsem ani s jedním neuspěl - program opět buď disk úplně ignoroval, jako bych v mechanice nic nebylo, nebo hlásil, že je prázdný. Jako poslední jsem zkoušel důkladný scan v BadCopy, který mi ohlásil 100% špatných sektorů a 0 nalezených souborů (jenom mi to znovu hlásilo, že se zdá, jako by disk v mechanice nebyl), takže se zdá, že tudy cesta nevede... Jsem si ale jistý, že původně tam ty soubory byly.
Jestli vás napadne ještě nějaký jiný tip, budu moc rád. Předem díky!
Jestli vás napadne ještě nějaký jiný tip, budu moc rád. Předem díky!
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus Recuvu od Piriformu :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

zkusím a dám vědět, díky! 
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Dub 2011 01:40) ---
Tak ani Recuva disk nerozezná...

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Dub 2011 01:40) ---
Tak ani Recuva disk nerozezná...

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Potom už bych ho už leda zkusil v nějaký jiný mechanice s doufáním, že bude mít silnější laser 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Negriloval jsi to cd někde na sluníčku?
Orcus píše:Potom už bych ho už leda zkusil v nějaký jiný mechanice s doufáním, že bude mít silnější laser
Ok, pokusím se to otestovat někde jinde. Každopádně i tak díky!

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Kvě 2011 02:48) ---
Stene píše:Negriloval jsi to cd někde na sluníčku?
Kdepak, negriloval, bylo to zavřené doma ve skříni a v obalu...
Jiný OS je na stejném počítači? Neboli jaká je to mechanika a jaké je médium?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7953
-
od Renee