Co si myslíte o lightscribe
-
- Pohlaví:
Re: Co si myslíte o lightscribe
Ty máš ale tu výhodu že asi kupuješ nesmrtelný disky - potom ano. 

A satelitní přijímač Dreambox, NAS s podporou DLNA, TV s net, Wifi router na pokrytí celého domu, připojení na Internet a stahovaní různých formátů CD a DVD image obrazů, Hamachi sít. Opravdu netušim proč bych dneska měl ještě skladovat nějaký nespolehlivý placičky. V mém okoulí během roku tak 80% lidí přešlo na externí disky. A když kámoš přinese třeba 1TB disk plný filmů tak je to otázka několika minut. Zkus přinést kámošovi 1TB dat na DVD a budeš tam ještě večer s tou krabicí. A jinak doporučuji Hamachi.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
I když ti selže z těch 222DVD třeba 30, tak je to pořád menší rána, než "pouze" jeden disk...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Myskar myslí, že na tom co říkáš něco pravdy bude....a "V mém okoulí..." mě fakt dostalo

Osobně těch skutečně důležitých dat mám tak 10% a ty pro jistotu zálohuji jak na 2discích v NASu, v notebooku, tak ještě 2x SATA discích, který mám v sejfu. To už je slušná záloha.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Potom ano. Ale už to není 1TB disk za 1200, ale mnohonásobně dražší řešení. 4 zlaté archivní DVD po 40Kč jsou v tomto mnohem lepší, když i sám uznáš, že těch důležitých dat tolik není
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejsem mod, ale už se to tady přesunulo k úplně jinému tématu. Abychom za chvíli nemluvili o MC kazetách
Taky jsem zastánce dat na HDD, samozřejmě na více. Nejde o větší spolehlivost (záleží na štěstí), ale na možnosti okamžitého použití bez hledání. Někdy je ale (v mém případě) spousta (několik TB) dat, které už důležité nejsou, ale co kdyby někdy byly potřeba a ty je vhodné dát na DVD.

Taky jsem zastánce dat na HDD, samozřejmě na více. Nejde o větší spolehlivost (záleží na štěstí), ale na možnosti okamžitého použití bez hledání. Někdy je ale (v mém případě) spousta (několik TB) dat, které už důležité nejsou, ale co kdyby někdy byly potřeba a ty je vhodné dát na DVD.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Pohlaví:
Otázka uchování dat by byla äsi na delší diskuzi. Tady asi bude otázka co jsou to vlastně důležitá data - to je jistě osobní, ale vůbec nemám představu co bych uchovával v množství 1TB. Ale v tomto případě nejspíš disk, někde spolehlivě uložený.
Tak před 5 lety jsem si zalohoval na 3DVD (3 kopie) důležité rodinné fotky. 1DVD jsem měl ve stojánku a dvě jsem dal do skříně do tmy , vypáleno nízkou rychlostí vůbec nebyly používány jen jsem je hned pro jistotu otestoval a co myslíte po 2 letech. Běžně nečitelné a nakonec obnova přes speciální SW (tak měsíc jsem na tom strávil) jen pár fotek. Tenkrát jsem se nasral a přešel jsem na disky a zatim spokojenost tuky tuk... Jinak pokud máte citlivá data třeba do 100GB tak není zas tak drahý sehnat třeba 4 stejných GB disku za pár babek a máte spolehlivou zálohu. Filmy a hudba nato se*u stačí mít uloženej či vytisklej seznam a mohu tahAT znovu.
Já osobně lightscribe dlouhodobě používám, vypadá to líp než fixou.
Kdysi jsem zkoušel potisk na inkoustovce, ale když na to pak kápnete vodu, škoda slov. Lighscribe vydrží a vypadá docela profi.
Cena ca. 10 korun za kus není nikterak závratná, obzvlášť když nepálím tak často.
Zcela na okraj
Kdysi jsem zkoušel potisk na inkoustovce, ale když na to pak kápnete vodu, škoda slov. Lighscribe vydrží a vypadá docela profi.
Cena ca. 10 korun za kus není nikterak závratná, obzvlášť když nepálím tak často.
Zcela na okraj
Nádherný pleonsamus, miluji pleonasmy. MC je zkratka slov „Magnetofon cassete“, tedys napsal „Abychom za chvíli nemluvili o magnetofonových kazetách kazetách“.samotarrk píše:Abychom za chvíli nemluvili o MC kazetách![]()
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:Otázka uchování dat by byla äsi na delší diskuzi. Tady asi bude otázka co jsou to vlastně důležitá data - to je jistě osobní, ale vůbec nemám představu co bych uchovával v množství 1TB. Ale v tomto případě nejspíš disk, někde spolehlivě uložený.
V množství TB? Nahrávky z AVCHD kamery ze kterých je už vytvořen film a DVD/AVCHD popř. BluRay a samotné klipy nejsou již aktuálně potřeba - je však lepší je zachovat.
Myloš:
No jó

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Ty taky nejsi určený ke zmoknutí, ale můžeš zmoknout, takže to nepovažuji za relevantní argument. Ještě nikdy ti na žádné CD/DVD naukápla ani kapka? A i kdyby ne, myslíš, že se to nikomu nemůže stát?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”