Chtěl jsi žebříček výrobců. Tady ho máš.
1) Enermax
2) Seasonic
3) Corsair
4) Fortron
Výňatek z recenze Fortron Black Power 500W:
Hlučnost:
Produkovaný hluk
Horší to bylo s produkovaným hlukem. I při nízkém zatížení ventilátor točil nad 1000 ot./min a při vyšším zatížení (např. 200W) se roztočil na hranici 1300 ot./min. Fajnšmekrům se to rozhodně líbit nebude. Regulace ventilátoru je nastavena na poměrně vysokou hodnotu a zdroj je mírně slyšet i v uzavřené PC skříni. Při velkém zatížení, např. nad 350W začne ventilátor pronikavě rezonovat a pokud vlastníte nekvalitní PC skříň, tak se vibrace mohou velice snadno přenášet dále.
Konečný verdikt:
Celkový závěrečný verdikt
Myslím si, ze společnost FSP prodává dobrý a relativně kvalitní zdroj za slušné peníze. Zdroj se dá pořídit za cca 1400 Kč. Doufejme, že nepříliš kvalitní kondenzátory značky Teapo nebudou hlavní příčinou poruchy. Je to můj osobní názor, ale v poslední době bych se jim raději vyhnul, i když je můžete vidět ve většině spotřební elektroniky.
Trochu co mě zarazilo tak, že výrobce použil olovnatou pájku, když propaguje směrnici RoHS a to poměrně velkými písmeny přímo na krabičce zdroje. Jsem si na 98% jistý, že se jedná o olovnatou pájku a vše tomu také nasvědčuje (lesklost povrchu, nízká zrnitost, kvalitní roztečení, hladký povrch). Samozřejmě, že pro koncové uživatele to je jenom dobře. Zdroj bude mít určitě nižší poruchovost (nebude vznikat tolik studených spojů v průběhu doby používání).
Zdroj: http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrin ... u?start=12
Doporučte výkonný a tichý zdroj pro moji sestavu Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Doporučte výkonný a tichý zdroj pro moji sestavu
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
K tomu corsairu TX650, mam ho a mohu rici ze moc tichy zrovna neni...
asi bych bral toho seasonica..
asi bych bral toho seasonica..

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
fuha, tak tuto to vyzera dost jasne
..dakujem za rebricek, pomohlo mi to vytvorit si aku taku predstavu :) ..uz by ma len zaujmalo, ked mi ho vsetci odporucate, v com je ten Seasonic taky skvely? V com je lepsi od ostatnych uvedenych zdrojov?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Kvě 2011 01:49) ---
pocujte, este ma napadla ina varianta. Vy mi odporucate SEASONIC S12II-620 Bronze, ale co napriklad SEASONIC M12II-620 Bronze? Ako, precital som si popisi na alze, a nenasiel som jediny rozdiel
. Len 10 € (300Sk) v cene. Ten M12 je drahsi. Preco?

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Kvě 2011 01:49) ---
pocujte, este ma napadla ina varianta. Vy mi odporucate SEASONIC S12II-620 Bronze, ale co napriklad SEASONIC M12II-620 Bronze? Ako, precital som si popisi na alze, a nenasiel som jediny rozdiel

► Zobrazit spoiler
na to ti odpovím docela snadno. Před týdnem jsem koupil SEASONIC S12II-620 Bronze. Zdroj je to opravdu velmi kvalitní i tichý,ale měl jsem si připlatit 150 kaček za verzi označenou M, což značí, že má kabelový management. prostě odpojitelné šňůry.
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=10D140
Těch káblů je tam docela dost a v menší skříni je to docela problém uklidit. Takže sám za sebe bych raděj volil Seasonic M12II-620 620W Bronze
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=10D140
Těch káblů je tam docela dost a v menší skříni je to docela problém uklidit. Takže sám za sebe bych raděj volil Seasonic M12II-620 620W Bronze
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Když si s tím člověk pohraje dá se to uklidit celkem bez problémů...
Edit: na druhou stranu je pravda že je tam těch kabelů dost...
Edit: na druhou stranu je pravda že je tam těch kabelů dost...
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Mám M a nemůžu si vynachválit, ani při zatížení o zdroji nevím a ten managment je pecka.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
CrasherKill: tak by to mělo vypadat, poradil sis dobře, ale ten chomáč v šachtě...xixi
V lepších bednách, které mají místo a průchody za desku se to dá docela dobře schovat i tam. Mě osobně by těch 150kaček stálo za to...no už se zadařilo takto a měnit už nejdu.
V lepších bednách, které mají místo a průchody za desku se to dá docela dobře schovat i tam. Mě osobně by těch 150kaček stálo za to...no už se zadařilo takto a měnit už nejdu.
dakujem za obrazky a odpovede :) ..uz mam v tom jasno, beriem SEASONIC M12II-620 Bronze. Uz len dve otazky:
1. Zdroj ma poskytovat o 20% viac vykonu, ako cela zostava spotrebuje pri maximalnej zatazi. Cize 20%-tna rezerva. Splna to SEASONIC M12II-620 Bronze?
2. Tych kablov je tam fakt sakramensky vela. Ja som laik. Robil som: pastovanie CPU, instalacia GK do PCI-e slotu, vymena RAM, cistenie chladica na CPU..a to je asi tak vsetko, cize skusenosti vela nemam,a tie co mam, su naozaj len zakladne. Budem vediet ten zdroj zapojit? Nejde ani tak o zdroj samotny, ale skor o vsetky tie kable, proste ci budem vediet, kam ktory zapojit, je tam milion roznych koncoviek a milion konektorov v samotnom PC. Neviem, ako zistim, co a kam zapojit, kedze niektore konektory zostanu aj tak prazdne, napriklad na doske (aspon teraz to tak mam). Zvladnem to ako laik?
1. Zdroj ma poskytovat o 20% viac vykonu, ako cela zostava spotrebuje pri maximalnej zatazi. Cize 20%-tna rezerva. Splna to SEASONIC M12II-620 Bronze?
2. Tych kablov je tam fakt sakramensky vela. Ja som laik. Robil som: pastovanie CPU, instalacia GK do PCI-e slotu, vymena RAM, cistenie chladica na CPU..a to je asi tak vsetko, cize skusenosti vela nemam,a tie co mam, su naozaj len zakladne. Budem vediet ten zdroj zapojit? Nejde ani tak o zdroj samotny, ale skor o vsetky tie kable, proste ci budem vediet, kam ktory zapojit, je tam milion roznych koncoviek a milion konektorov v samotnom PC. Neviem, ako zistim, co a kam zapojit, kedze niektore konektory zostanu aj tak prazdne, napriklad na doske (aspon teraz to tak mam). Zvladnem to ako laik?
► Zobrazit spoiler
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Není to nic složitého. Které kabely odpojíš, ty i zapojíš. S tím managementem je to jednodušší, protože si nacvakneš jen tolik kabelů, kolik použiješ. Napevno je ve zdroji jen základní široký pro napájení desky 24pin, kabel k CPU 4pin/8pin. Zbytek si volíš.
A také nevěřím tomu, že si sestava vezme 500W. Max 300-350W. Já mám na GTX460 a Core i5-2400 max 260W-280W v plné zátěži.
A také nevěřím tomu, že si sestava vezme 500W. Max 300-350W. Já mám na GTX460 a Core i5-2400 max 260W-280W v plné zátěži.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
No problem je v tom, ze ked odpojim stary zdroj, tak dokym nahodim novy, tak aj pozabudam, kde ma ktory kabel ist. Da sa to zapojit nejak zle? Ze by hrozilo sposobenie nejakej zavady, odpalenie niecoho, alebo cosi podobne?
► Zobrazit spoiler
Špatně to snad ani zapojit nejde.Není se čeho bát.Každý konektor je specifický a nejde tam napasovat jinej,co tam nemá být.
no dufam..cize zapaja sa:
doska
grafika
procesor (kde presne, priamo do neho asi nie, takze niekde do dosky?)
hdd
mechanika
este volaco?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Kvě 2011 16:57) ---
alebo este lepsie, existuje nejaka schema, podla ktorej to zapojim?
doska
grafika
procesor (kde presne, priamo do neho asi nie, takze niekde do dosky?)
hdd
mechanika
este volaco?

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Kvě 2011 16:57) ---
alebo este lepsie, existuje nejaka schema, podla ktorej to zapojim?
► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC na hry a blender - tichý, kolem 20.000
od Pavdi07 » 24 led 2025 10:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 3149
-