Ubuntu z USB

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

HooX
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ubuntu z USB

Příspěvekod HooX » 01 kvě 2011 20:35

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že Windows na mém stolním PC vypadají tak, jako kdyby se měly každou vteřinu sesypat, rozhodl jsem se hodit si nějáký OS na flashku. Nejdříve jsem zkusil Slax, který šel bez problému, ale pořád mi padal.
Proto jsem dneska vyzkoušel Ubuntu (10.10 Maverick Meerkat) a pomocí programu LinuxLive USB Creator jsem ho hodil na flashku. Problém je v tom, že potom, co se Ubuntu z USB nabootuje (což trvá asi 4 minuty) mi vyhodí dvě možnosti - buď Ubuntu nainstalovat na HDD nebo jen "vyzkoušet". Nechci ani jedno, chci aby se z USB hned načetlo plnohodnotné Ubuntu, abych nemusel nic vybírat a prostě mohl rovnou pracovat. A aby se veškeré soubory související s Ubuntu ukládaly na flashku. Tak tomu bylo u Slaxu, ten se prostě načetl a běžel.

Jak bych to měl udělat? Kamarád říkal, že nainstaloval Ubuntu rovnou na flashku, přes instalační CD. To mi ale nefunguje, protože mi dá na výběr jen z pevných disků.

Chápu, že asi budu muset instalovat jinou, složitější cestou. Jak na to? :)
Díky

Reklama
lajk
nováček
Stav:

Re: Ubuntu z USB

Příspěvekod lajk » 01 kvě 2011 20:38

Ahoj,k tomu co chceš slouží právě možnost vyzkoušet :-) ,bez instalace a rovnou spustíš Linux z USB.

HooX
nováček
Stav:

Příspěvekod HooX » 01 kvě 2011 20:39

Nojo, jenže já nechci pokaždý klikat na "vyzkoušet"

lajk
nováček
Stav:

Příspěvekod lajk » 01 kvě 2011 20:41

V tom případě si myslím že to nepůjde jinak.Bud instalace na pevný disk (pak se ti bude spouštět rovnou)a nebo budeš muset klikat na vyzkoušet.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 01 kvě 2011 20:44

Potřebuješ něco, co umí persistance mod. Třeba LiLi http://www.linuxliveusb.com/en/download
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

HooX
nováček
Stav:

Příspěvekod HooX » 01 kvě 2011 20:52

Žbeky: Přesně ten jsem použil, LiLi je zkrácenina. Persistance jsem nastavil na 2000 GB, a žádný jiný nastavení, který by mi mohlo pomoct, si nepamatuju. Musej se tam měnit nějáký tagy nebo tak něco? :P

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 01 kvě 2011 20:55

Teda ty máš dělo flashku - 2000GB :lol:

Žádné tagy jsem nedával. JAk se mi na 10.10 objevil dole ten človíček, tak jsem zmáčkl jakoukoliv klávesu, vybral místo vyzkoušet právě persistance a jelo to. Ovšem s problémy (nefungovala klávesnice na logon obrazovce)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

HooX
nováček
Stav:

Příspěvekod HooX » 01 kvě 2011 20:59

Nojo, nejsem troškař :D Jsem si říkal, co kdyby bylo potřeba zálohovat pár počítačů :D. Ne, sranda, samozřejmě jsem myslel 2000 MB. Vím co myslíš, do toho menu jsem se dostal taky. To persistance vyzkouším. A to jsi potom musel zadávat vždycky takhle? Jinak díky moc, nenapadlo mě že je tohle menu důležitý.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 01 kvě 2011 21:02

Myslím že jo, už to je nějaký měsíc zpátky... Jinak se myslím automaticky právě spustí liveCD bez persistance

HooX
nováček
Stav:

Příspěvekod HooX » 01 kvě 2011 21:06

Tak to je ale blbý, protože takhle je to fakt zdlouhavý.. Díky, vrátim se ke Slaxu :)

Mousty
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mousty » 26 říj 2011 20:47

Unetbootin je to co hledáš.

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”