Zdravím všechny, mám problém s SSD : Vlastním tento SSD - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88301 a jedu na windows 7 Ultima x64.
Dodám před popsáním výše uvedeného problému pár slov, aby nedošlo k zbytečným dohadům : Nedávno bylo pc čestvě reinstalováno, takže žádné soubory v koši ani zálohy na SSD nemám !!!
Při kontrole kapaci na Počítač/disk(C)/vlastnosti jsem zjistil, že mám zabráno 22 GB na SSD, prověřil jsem tedy celý obsah SSD a windowsovský prohlížeč mi napsal, že všechny soubory mají 11 GB, tak se táži čím by to mohlo býti, protože jsem omezenem už takto velmi malou kapacitou, děkuji moc .:AlEDiS:.
SSD ukazuje zabraných 22 GB, ale data mají jen 11 GB.* Vyřešeno
SSD ukazuje zabraných 22 GB, ale data mají jen 11 GB.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 02 kvě 2011 21:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „problem s kapacitou na SSD“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „problem s kapacitou na SSD“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problem s kapacitou na SSD
Body obnovy? Stránkovací soubor? 120 GB je až až
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Pro mě 120 je hodně málo, ale k problému : v SSD se moc nevyznám, ale předpokládám, že bod obnovy snad nedělá automaticky windows po reinstallu, takže bych se zameřil spíše na stránkovací soubor, o kterém skoro nic nevím, takže vás prosím, aby jste mi to trochu popsal děkuji.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na nastavení a přidělené kapacitě. Bod obnovy se může vytvářet při každé instalaci programu, apod. Stránkovací soubor by měl být 1,5x skutečné velikosti RAM. Samozřejmě, že když máš třeba 8 GB, tak nebude mít 12, že ano. Přiměřeně. Velikost přidělenou bodům obnovy zjistíš, když klikneš pravým na Tento počítač a dáš Vlastnosti. Na záložce Obnova systému můžeš nastavit na které jednotce budou uloženy ty body a kolik mají maximálně zabírat. Stránkovací soubor nevím jak je u W7, ale u XP je to klik pravým na Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Výkon - Nastavení - Upřesnit - Virtuální pamět - Změnit
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
120GB je dost. Má se to použít na systém, programy a nic jiného. Vše ostatní na HDD.
Bude lepší když doplníš screeny tvůj příspěvek není moc k pochopení. Ve windows je spusta skrytých složek, víš?
Bude lepší když doplníš screeny tvůj příspěvek není moc k pochopení. Ve windows je spusta skrytých složek, víš?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Také počítej s tím, že disk nemá nikdy plnou kapacitu, protože si rezervuje nějakou část pro vadné buňky.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš zapnuté zobrazení skrytých a systémových souborů?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky tu vstupuje do hry "vadný" přepočet jednotek. Výrobce počítá, že 120Giga je 120 000Mb, ale v reálu je to 117,19giga, jelikož giga není 1000 Mb, jak se nás výrobci snaží přesvědčit, ale 1024Mb. Navíc něco sebere i formátování.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Re: SSD ukazuje zabraných 22 GB, ale data mají jen 11 GB.*
Spead_dead: Ale tam máš malej rozdíl při takovéto velikosti. Jemu jde v podstatě o to, že data zabírají o 100% více, než skutečně mají. Tedkon jsem něco četl o velikosti alokační jednotky, že když je to moc velký a dávaj se tam malý soubory, tak to pak zabere hodně místa... možná je to blbost, ale nesouvisí to s tím třeba?
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
Re: SSD ukazuje zabraných 22 GB, ale data mají jen 11 GB.*
Tak samozřejmě že jsou automaticky zapnuty body obnovy 

Re: SSD ukazuje zabraných 22 GB, ale data mají jen 11 GB.* Vyřešeno
Zdravím , kontroloval bod obnovy, který byl vypnut a stránkovací soubor, který zabírá 8 GB.Když od pravé velikosti SSD 107 GB, jak psal někdo, že výrobce počítá GB jako 1000 mb, odečtu obsah SS disku (40 GB) - včetně skrytých souboru a stránkovacího souboru tak mi vyjde 67 GB volného místa, ale v položce tento pocítač mám momentálně pouze 61,6 GB, takže tomu nerozumím co je s 5ti GB.Také si myslím, že alokační jednotky jsou pouze u HDD, protože SSD fungují na flashové paměti, která se dá plně využít.Jinak děkuji za zajímavé rady zváště memphistovi. 
EDIT:/
Tak jsem to uz vyresil sam , ale neco malo jste mi pomohli , ikdyz jste mi ted neodpovedeli , ale to je uz jedno ....

EDIT:/
Tak jsem to uz vyresil sam , ale neco malo jste mi pomohli , ikdyz jste mi ted neodpovedeli , ale to je uz jedno ....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 21590
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 12:23