Je to trojan? Jak se ho zbavit? Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je to trojan? Jak se ho zbavit?
ještě mám problém s odstraněním toho Combofixu. stáhla jsem ten T-cleaner, ale asi to proběhlo nějak divně, protože to ten Combofix neodinstalovalo. Když jsem chtěla ten T-cleaner stáhnout z toho vašeho odkazu, tak mi NOD hlásil, že je to trojský kůň, tak jsem to stáhla odjinud a tam to nic nehlásilo. Tak nevím, jestli se to stáhlo správně. Každopádně Combofix není odintalován. Prosím, co mám dělat?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš to tam jasně napsáno.....
ComboFix se odinstaluje takto:
Start-Spustit a zadej ComboFix /Uninstall
vyčisti systém CCleanerem
a použij i T-Cleaner
smaže vše po Combu,MWAVu atd.-stáhneš>spustíš
pozn. před stažením T-Cleaneru a po dobu čištění deaktivuj AVG , Avast,Avira či Microsoft Security Essentials následně T-Cleaner smaž a zapni si AVG , Avast, Avira či Microsoft Security Essentials
ComboFix se odinstaluje takto:
Start-Spustit a zadej ComboFix /Uninstall
vyčisti systém CCleanerem
a použij i T-Cleaner
smaže vše po Combu,MWAVu atd.-stáhneš>spustíš
pozn. před stažením T-Cleaneru a po dobu čištění deaktivuj AVG , Avast,Avira či Microsoft Security Essentials následně T-Cleaner smaž a zapni si AVG , Avast, Avira či Microsoft Security Essentials
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, ale nějak jsem si nevšimla toho s tím uninstall, ale už jsem to všechno udělala, jak jste napsal.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V pořádku. V HJT fixni (zaškrtni políčka před těmito položkami a dej Fix checked):
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file)
po spuštění nabíhají zbytečné programy. Stáhni, spusť a u vybraných programů dej disable StartUpLite
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file)
po spuštění nabíhají zbytečné programy. Stáhni, spusť a u vybraných programů dej disable StartUpLite
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Políčka jsem označila a zadala fix checked, napsalo to, že to vymaže ty položky, ale pak už se neobjevila žádná hláška, která by potvrdila úspěšné smazání. Tak snad je to dobře. Teď už můžu klidně spát?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nejsou problémy, tak ano
Příště laskavě neinstaluj jedno přes druhé, ale buď se sem obrať a nebo si ponechej Malwarebytes Antimalware a jednou za čas zaktualizuj databázi a proveď rychlý sken 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Moc za všechno děkuju. 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není zač
Pokud je to vše, poprosím o klik na zelenou fajku vpravo nahoře na znamení vyřešeno

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”