Zdravím...
Mám problém s nastavení wifi. Koupil jsem si toto: http://www.multisat.cz/multisat-lasser/ ... ter-4x-LAN
Chtěl jsem si nastavit u sebe v pokoji wifi, abych mohl jít s noťasem do postele nebo abych mohl být na wifi s mobilem. Zkoušel jsem to přes různá nastavení zařízení (192.168.1.254) a furt nic. Nevím kde dělám chybu nebo jestli to nejde nastavit. Popíšu vám zapojení od antény ke mě...
Z antény na střeše vedou dva kabely. Jeden vede do POE adapteru a druhý do switche. Z POE adapteru vede kabel do tohoto( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34033). Ten visílá wifi v pokoji u segry a. Ze switche vede kabel rovnou ke mě a taky do stolního počítače. Když jsem u mě na noťasu, strčím kabel do LAN a užívám netu. Když ale strčím kabel do té věci kterou jsem si koupil, něco nastavím, tak mi sice udělá nějakou wifi, jde vidět, ale když se na ni chci připojit, tak to nejde. Jako jde se k ní připojit, ale nejde sledovat stránky. Jo a ještě něco, ze switche jde kabel do toho ovislinku. Když zapojím kabel do vede ke mě přes tu moji věc, jako kdyby fungovala jako switch, tak net jde. Ale já chci z té moji věci, abych na ni mohl být přes kabel u stolu na PC a zároveň být na posteli a užívat si wifi na mobilu. Třeba. Nevím jestli mě chápete co po vás chci. Jsem z toho úplně zmatený a na nervy. Nejraději bych s tím praštil. Pokud někdo víte co s tím, prosím poraďte. Děkuji. Ještě přikládám schéma zapojení, aby se v tom někdo líp vyznal : http://www.uloz.to/8864523/schema-png
Nejde mi nastavit WIFI Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde mi nastavit WIFI
To spojení mezi POE a Ovislinkem je na schématu správně? BTW dávej opbrázky přímo sem na fórum, je to pohodlnější pro obě strany.
Jakou IP dostaneš, když jsi na ten switch připojený napřímo (jako jsi byl do teď)?
Jakou IP dostaneš, když jsi na ten switch připojený napřímo (jako jsi byl do teď)?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Dobře, příště se polepším. Ano z POE jde kabel přímo do ovislinku. A IP adresu nemám nastavenou natvrdo. v nastvení sítí mám získat Ip adresu z DHCP automatiky. Ale když zadám do int. prohlížeče nějakou stránku na zjištění IP tak mi to vyhodí toto: 213.195.211.121 Nevím jestli chceš vědět přímo toto.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Příjde mi divné, že to do toho ovise jde 2*. Jednou přes poe a jednou přes switch a opět z antény. To by se muselo zakruhovat 
Toto právě počítač přímo nedostane, protože bude za natem. Zjisti si to přes "ipconfig" v příkazové řádce

Toto právě počítač přímo nedostane, protože bude za natem. Zjisti si to přes "ipconfig" v příkazové řádce
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Nevím, takhle už to máme nějaký čas a v pohodě to funguje...Nevím.
V příkazovém řádku mi to našlo toto: Adresa IPv4 - 192.168.1.12, maska podsítě 255.255.255.0, výchozí brána 192.168.1.1
V příkazovém řádku mi to našlo toto: Adresa IPv4 - 192.168.1.12, maska podsítě 255.255.255.0, výchozí brána 192.168.1.1
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Super.
Teď se připoj na to WAčko - to nech zatím odpojené od čehokoliv dalšího - co jsi koupil a podle návodu přenastav do bridge (vlevo v menu je operational mode), dál si nastav wi-fi (tu už asi máš) a ještě v LAN dej u DHCP client místo server. Nastavení ulož a nech ho se restartovat. Nakonec jej připoj do sítě.
Teď se připoj na to WAčko - to nech zatím odpojené od čehokoliv dalšího - co jsi koupil a podle návodu přenastav do bridge (vlevo v menu je operational mode), dál si nastav wi-fi (tu už asi máš) a ještě v LAN dej u DHCP client místo server. Nastavení ulož a nech ho se restartovat. Nakonec jej připoj do sítě.
Re: Nejde mi nastavit WIFI Vyřešeno
Jo, super, už mi to jede. To je fajn. Ale jeden malý problém...:-/ Zas nefunguje internet na stolním pc. Nemusí se tam třeba nastavit nějaké sdílení nebo něco?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Kvě 2011 18:22) ---
Ale ne, stačilo se tam přepnout na domácí síť. Vše jede jak jsem si to představoval. Moc moc děkuji. Ani to nebylo zas tak složité, teda pro mě samotného jo, ale s takovým perfektním návodem ne :-) Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Kvě 2011 18:22) ---
Ale ne, stačilo se tam přepnout na domácí síť. Vše jede jak jsem si to představoval. Moc moc děkuji. Ani to nebylo zas tak složité, teda pro mě samotného jo, ale s takovým perfektním návodem ne :-) Děkuji
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není zač. Téma označím za vyřešené
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11771
-
od Mapa111
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 12:12
-
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4290
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2025 10:26
-
-
- 7
- 5423
-
od peta501