Diskové oddíly (Ubuntu)

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

Wikipedia
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Diskové oddíly (Ubuntu)

Příspěvekod Wikipedia » 03 kvě 2011 10:18

Zdravím,

můžete mi poradit nějaký vhodný postup/program pro srávu disků ,hlavně diskových oddílů v Ubuntu ? Na Win. jsem používal Acronis Disk Director Home.Ten se mě bohužel nedaří spustit přes Wine (s Linuxem pracuju druhým dnem ,takže pomalu na mě ....Díky) , zkoušel jsem KDE Partition Manager 1.0.3 , ovšem mě hlásí (jako jediný program) ,že nemám dostatečná práva pro prácí s programem.Takže když bude někdo ochotný mi vysvětlit co s tím (KDE Partition Managerem ,popřípadě jiný program) tak budu rád.

Díky.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Diskové oddíly (Ubuntu)

Příspěvekod guest » 03 kvě 2011 10:22

Wikipedia
nováček
Stav:

Příspěvekod Wikipedia » 03 kvě 2011 11:14

Díky, zkusím.

linuxwebsite21
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod linuxwebsite21 » 03 kvě 2011 20:37

Pravděpodobně to chce zkusit přes "root". Do Ubuntu lze aplikovat Rescue Remix. GParted ani není tak samostatným programem jako spíše mini live distribucí s vlastním GNOME prostředím.

Wikipedia
nováček
Stav:

Příspěvekod Wikipedia » 04 kvě 2011 23:41

Tak "část problému" je vyřešena , ale ze zvyku na prostředí v programu Acronis Disk Director jsem byl zvyklej na jednoduchou možnost rozdělení na primární oddíly apod.....a označení oddílu jako aktivní/neaktivní , jestli někdo máte zkušenost jak si například v onom GParted toto nastavit tak mi to prosím polopaticky vysvětlete , chtěl jsem si nabootovat XP z USB ,ale právě z důvodu absence nějakého aktivního oddílu je instalace vždy přerušena(instaloval jsem i klasiky z CD disky).V prvé řadě než jsem formátoval disky a měnil oddíly tak mi instalace už "mírně" zastaralých XP oznámíla že nenalezla žádný pevný disk.Když se mi s vaší pomocí podaří vyřešit tenti problém tak budu spokojenej.
Každopádně díky za odpovědi.

linuxwebsite21
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod linuxwebsite21 » 05 kvě 2011 09:43

Ohledně GParted je něco zde. Možná zde naleznete to co potřebujete. Jedná se o oficiální překlad příručky k GParted.

Wikipedia
nováček
Stav:

Příspěvekod Wikipedia » 05 kvě 2011 10:53

Podívám se na to , díky.

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”