Při hraní Unreal Tournament se mě poslední dobou odepne a připne nějaký USB zařízení. Nevím jaké, jelikož hraju ve fullscreenu a bublina se neobjeví. Ozve se jen klasické zvukové odepnutí a připnutí HW. Tato neviditelná bublina má za následek totální rozhození senzitivity myši, takže hra je pak nehratelná. Lze odněkud, např z nějakýho logu zjistit, co je to za zařízení?
P.S. Doufám, že jsem vybral správnou rubriku. Ono je to na pomezí HW a SW.
Při hraní se mě odpíná a připíná nějaké USB zařízení Vyřešeno
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Při hraní se mě odpíná a připíná nějaké USB zařízení
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Při hraní se mě odpíná a připíná nějaké USB zařízení
Může být způsobeno nízkým napětím na USB portu, nebo nalomeným káblíkem myši.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ani jedna příčina se mě nezdá, ale půjčím si v práci myš (vymoh jsem si stejnou, co mám doma) a vyzkouším. Celkem by mě překvapilo, kdybych měl nalomený kabel. Prakticky stejnou myš (MX510) jsem používal cca 4 roky a intenzivně jsem s ní hrál. Postupem doby jsem si znečistil čidlo tak, že nešla vyčistit - ucpal jsem mikroskopický otvory, co myš používá na snímání. Tak jsem si pořídil tuto (MX518) a už skoro nehraju. Proto by mě to udivilo, ale vyloučit to nemůžu. Přetížený USB porty mě taky moc taky nepříjdou. Mám tam myš, tiskárnu a webkameru a interní čtečku na karty. Předtím jsem míval navíc 2x hub, 3 externí HDD, externí čtečku na karty, druhou webkameru atd. A žádný problém.
Edit: Tak to bude nejspíš ten přelámaný drát v myši. 4 roky intenzivního hraní a nic a teď 2 roky a je nalomený. nechápu.
Edit: Tak to bude nejspíš ten přelámaný drát v myši. 4 roky intenzivního hraní a nic a teď 2 roky a je nalomený. nechápu.

Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Už ani ty dráty nejsou co bývaly...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak. Dneska je bohužel vše děláný na 2 roky a ani o fous dýl 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dle mých zkušeností spíš na dva měsíce,Je to náhoda,ale zrovna tento měsíc jsem musel vyměnit kablík USB k externí čtečce karet/tři týdny používáno/ a USB káblík k foťáku /cca čtyři měsíce,ale minimálně používáno.Koupil jsem dvojnásobně silný-uvidíme.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Napadla mě spásná myšlenka, jak se vyhnout kupování nový myši. Někde mám ještě tu starou. A kabel by mohl být stejný. Mezi MX518 a MX510 není podle mě v kabelu až zas tak velký rozdíl. A ta stará zlobila jen díky ucpanýmu snímači bordelem. Ale najít ji, pokud ji někde mám, bude po těch dvou letech docela problém. Ale nejsem si vědom, že bych ji vyhazoval.
-
- Pohlaví:
A je nějaký problém zjistit zda to jsou skutečně přelámané dráty v myši?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Při odpojeným kabelu a proměření jednotlivých žil multimetrem a následným prohmatáním kabelu jsem žádný přerušení nenaměřil. Zkusil jsem prohmatat i kabel zapojený do PC? zda se myš připojí a odpojí a nic. Ale když pustím UT99, tak se to vesele odpojuje. Možná to nakonec nebude kabelem. Jenž pokud to není jím, tak čím.
Edit:
Zkusil jsem jinou akční hru, pro změnu UT2004 a tam mě to dělá taky. Ale nemá to takový fatální účinky, jako v UT99. V UT2004 se mě senzitivita myši nemění. Pouze na zlomek sekundy, než se zas myš připojí, tak nereaguje.
Edit2: Tak to přece asi jen bude kabel. odpíná se to už i ve Winech. Zkusím ho znovu přeměřit.
Edit:
Zkusil jsem jinou akční hru, pro změnu UT2004 a tam mě to dělá taky. Ale nemá to takový fatální účinky, jako v UT99. V UT2004 se mě senzitivita myši nemění. Pouze na zlomek sekundy, než se zas myš připojí, tak nereaguje.
Edit2: Tak to přece asi jen bude kabel. odpíná se to už i ve Winech. Zkusím ho znovu přeměřit.
pocuj, ja som mal podobny, skoro rovnaky problem s mx518, v hre BC2 ..pricinu som nezistil, ale po vymene za G500 ide vsetko ako ma
► Zobrazit spoiler
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Při hraní se mě odpíná a připíná nějaké USB zařízení Vyřešeno
Tak jsem to asi už vyřešil. Udělal jsem to, že jsem kabel zastrčil trochu hlouběji do myši, aby původní přechod na kabelu myš/kabel byl uvnitř. Tím jsem zabránil kanelu v místě předpokládaného nalomení v pohybu. Zatím to vypadá, že to pomohlo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5706
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:02
-
-
iOS 18 - icloud lock i pro koponenty v zarizeni
od petr22 » 17 zář 2024 08:38 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3158
-
od petr22
17 zář 2024 21:21
-
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3265
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
-
- 17
- 11355
-
od liborek