TOP sestava pro AMD do 15 000,-kč(Prosinec 2006)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

TOP sestava pro AMD do 15 000,-kč(Prosinec 2006)

Příspěvekod jarod72pm » 21 pro 2006 20:36

Sestava aktuální pro Prosinec 2006 od AMD s ohledem na poměr: cena/výkon
použité komponenty patří ve své třídě mezi nejlepší (nebo aspoň časem ověřené a kvalitní)
Tohle PC postačí jako základ pro hraní her či práci na PC doma.

AMD:

Základní deska: Biostar TForce550 sAM2,DDR2,SATA2,GLAN,PCIx,ATX -------> 2 020,-

Procesor :AMD sempron 64 3200+ BOX socket AM2 -------> 1 776,-

Ramm : DDR2 1024MB 800MHz Trans. -------> 2 910,-

Grafická karta : GeForce 7600GS 256MB 128bit. (jetway)PCI-Ex.,TVout -------> 2 896,-

Pevný disk : HDD WD 2000JS 200GB SATA2 300 7200rpm (8MB) -------> 1 913,-

Mechanika :Samsung SH-S183A -------> 900,-

Skříň+Zdroj : TT Mambo 350W -------> 1 600,-
(Zdroj ve skříni je nižší třída, ale v pohodě zvládne. )
Celková suma činní : 14 015,-s DPH
Takže vám zbyde i na myšku,klávesnici a repráčky.

ps:Sempron jsem vybral záměrně protože se dá dobře taktovat a tím ušetřit i pár tisíc korun
ale i netaktovaný má dobrý výkon!
Čerpal jsem hlavne z nabídky: TS bohemia,Alzasoft,Czechcomputer a jiné.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 pro 2006 20:50

Celkem by to ušlo,ale Sempron bych dal raději 3000+(má dvojnásobnou L2cache),nebo zrovna Athlon.Třeba tento http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=54526
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 21 pro 2006 23:56

proč 7600GS...X1650Pro..případně XT jasná volba..Sempron OK ale co ta deska Biostar?to je spíš znouzectnost..když taktovat tak DFI když netaktovat tak stačí Gigabyte
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 22 pro 2006 11:05

Weslo píše:proč 7600GS...X1650Pro..případně XT jasná volba..Sempron OK ale co ta deska Biostar?to je spíš znouzectnost..když taktovat tak DFI když netaktovat tak stačí Gigabyte

Vychazel jsem vstric vsem s ohledem na cenu(to je pripad i GK kdyz se da usetrit i korunka je to dobre a rozdil ve vykonu je zanedbatelny!!!)
A Zakladni desky od Biostar ted hodne leti u lidi co radi ladi vykon sveho PC(taktovani) protoze se zjistilo ze pouzite komponenty patri mezi nejkvalitnejsi a tyto desky co do kvality se vyrovnaji Asusu nebo Gigabyte tak proc nemit tu moznost za ty penize + serie TForce550 je velmi vydarena.

Navic v teto cenove kategorii klidne muzeme zaradit i desky od MSI,Asus,Gigabyte ,ale moje volba padla na Biostar. :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 22 pro 2006 12:39

ohledně toho ladění a taktování....

to je možné ale na DFI Biostar nemá a ani se o to nesnaží....přijde mi to jako herní sestava dost divně složené..nehledě na to že Biostar tady moc nejsou(prodává je tuším že jenom Abacus DXT a možná ještě najáký další malý prodejce)..pro hry je nejdůležitější grafika...tam bych nešetřil...naopak na procesoru se ušetřit dá..

osobně jsem měl biostar jednou a mírně mě vyděsila absence chladiče na chipsetu ..všechny ostatní desky se stejným chipsetem ho měly a protože vím že při používání intgr. graf. karty se ten chipset celkem hřeje tak mě to překvapilo stejně tak jako absence čipu na regulaci otáček ventilátorů..

edit:tak jsem na abacusu zkouknul tu desku co doporučuješ..a mám 2 veké výhrady...za a) to zprasené rozvržení napájecích konektorů za b)aktivní chlazení?proč...já a myslím že i většina ostatních máme rádi tiché PC..tenhle PC bude pěkně hlučný...a myslím že u desky za 2 litry to lze vyřešit jinak...třeba takhle
Obrázek
nebo ještě líp takhle
Obrázek
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

není problém

Příspěvekod jarod72pm » 23 pro 2006 12:58

Weslo píše:ohledně toho ladění a taktování....

to je možné ale na DFI Biostar nemá a ani se o to nesnaží....přijde mi to jako herní sestava dost divně složené..nehledě na to že Biostar tady moc nejsou(prodává je tuším že jenom Abacus DXT a možná ještě najáký další malý prodejce)..pro hry je nejdůležitější grafika...tam bych nešetřil...naopak na procesoru se ušetřit dá..

osobně jsem měl biostar jednou a mírně mě vyděsila absence chladiče na chipsetu ..všechny ostatní desky se stejným chipsetem ho měly a protože vím že při používání intgr. graf. karty se ten chipset celkem hřeje tak mě to překvapilo stejně tak jako absence čipu na regulaci otáček ventilátorů..

edit:tak jsem na abacusu zkouknul tu desku co doporučuješ..a mám 2 veké výhrady...za a) to zprasené rozvržení napájecích konektorů za b)aktivní chlazení?proč...já a myslím že i většina ostatních máme rádi tiché PC..tenhle PC bude pěkně hlučný...a myslím že u desky za 2 litry to lze vyřešit jinak...třeba takhle
Obrázek
nebo ještě líp takhle
Obrázek

Mno zdá se mi to jako divná diskuze o tom co je lepší a co horší.
Nechtěl jsem se dotknout tvého ega tady! to ne! ale :
a) to zprasené rozvržení napájecích konektorů - ješte žádnou desku nedegradovalo zkrz výkon a stabilitu !
b)aktivní chlazení? a proč ne? slyšels jsi snad tu desku při akci? (pro naprostou většinu lidí je aktivní chlazení
desky naprosto nepodstatná a zavádějící věc nijak je neruší při práci na PC(to jsou hlučnější chladiče na CPU,GRAFICE - nebo lze to ještě ztišit-pro kutily samo-že)
U nás se trhem a reakcí na eurotrh potažmo ČR věnuje i firma TS Bohemia (není malý prodejce!)která na své nabídce uvádí i recenzi na tuto desku(sice pro intel ale v podstatě je to jedno)

Teda není jeden rozumný argument který by tuto desku nějak degradoval!
ps: a to aktivní chlazení čipsetu je čistě marketingový tah který se přenáší i na krityky nebo testery PC.
Každý rozumný člověk přeci ví že upravit hlučnost,otáčky nebo teplotu je dnes běžná praxe.

STÁLE TRVÁM NA TOM ŽE VÝBĚR SESTAVY PATŘÍ MEZI TO NEJLEPŠÍ CO LZE DNES POŘÍDIT :wink:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: není problém

Příspěvekod Weslo » 23 pro 2006 15:14

jarod72pm píše:a) to zprasené rozvržení napájecích konektorů - ješte žádnou desku nedegradovalo zkrz výkon a stabilitu !
b)aktivní chlazení? a proč ne? slyšels jsi snad tu desku při akci? (pro naprostou většinu lidí je aktivní chlazení
desky naprosto nepodstatná a zavádějící věc nijak je neruší při práci na PC(to jsou hlučnější chladiče na CPU,GRAFICE - nebo lze to ještě ztišit-pro kutily samo-že)
Teda není jeden rozumný argument který by tuto desku nějak degradoval!
ps: a to aktivní chlazení čipsetu je čistě marketingový tah který se přenáší i na krityky nebo testery PC.
Každý rozumný člověk přeci ví že upravit hlučnost,otáčky nebo teplotu je dnes běžná praxe.

STÁLE TRVÁM NA TOM ŽE VÝBĚR SESTAVY PATŘÍ MEZI TO NEJLEPŠÍ CO LZE DNES POŘÍDIT :wink:

no já bych řekl že pokud se to bude v důsledku špatného chlazení přehřívat(kabely uprostřed desky zrovna neprospívají proudění vzduchu)tak to moc stabilní nebude....co se týče regulace..máš to vyzkoušené?lze to i manuálně?proč si myslíš že je pro většinu lidí nepodstatné chlazení?ono koukat se na film/poslouchat hudbu za řevu PC nic moc...pak bych ještě rád zmínil otázku ceny..na tsbohemia(což je z těch 3 obchodů ten nejlevnější) ji mají za 2021,- s dph....na http://www.obchod.cz mají mnou doporučenou gigabyte

Gigabyte GA-M55PLUS-S3G (sAM2, nF6100, G+PCI-Ex16, DDR2, L, S, F)
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00040718 1922,- s dph
nebo
Gigabyte GA-M55S-S3 (sAM2, nF550, PCI-Ex16, DDR2, 7.1ch, L, S, F)
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00044978 2117,- s dph

a já se tě zeptám...proč řešit složitě aktivní chlazení a organizaci kabelů ve skříni když si můžu vzít téměř za stejnou cenu produkt který už to má vyřešené?

PS:žádný flamewar..i ten tvůj pc bude ok....jenom si o tom rád povídám nic víc...
PPS:jak může být chlazení chipsetu marketingový tah? :lol: :lol: to je technický problém...a můžu ti říct že já třeba jsem do ztišení PC zainvestoval dost peněz na to abych věděl že příště už na to budu myslet při návrhu sestavy... :idea: ... např nejtišší aktivní chlazení(kterým bezesporu magneticky nadnášený větrák na DFI LANPARTY je je) stejně v tichu moc hlučnej...takže tam putoval pasiv...=prachy navíc...

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

dodatek

Příspěvekod jarod72pm » 23 pro 2006 18:48

Nechápu ten přístup.
Člověk se zde snaží něco prezentovat a o to tu jde.
Škoda jen že jsem si ten příspěvek nemohl hned zamknout - pak by se tu neřešili věci které sem vůbec nepaří!!!
Taky jsem mohl něco napsat na doporučené sestavy (autor Weslo) jenže respektuju pohled na věc a osobní přístup ( i když se mě na tom taky nemusí něco líbit!)
Bohužel se musím smířit s tím že monopol na rady ostatním tu mají jen vyvolení....

ps:jeden příklad za všechny: odsuzuje se tu case+zdroj Eurocase a přitom tohle mám na kompu který jede celý rok někdy naplno někdy ne a nezaznamenal jsem žádný problém -PC je 100% stabilní- ono stačí se totiž trošku zamyslet co mám v PC za komponenty a podle toho koupím zdroj(jedná se o výkon) jestli stačí 350 nebo 550W
a když nevím tak se zeptám - nic jednodužšího není přeci.
Proč? Protože ne každý si koupí zbytečně předimenzované věci ktere jsou kolikrát 3x dražší něž dostačující podobný produkt. Jo 10% frajírků machruje z čeho ma sestavený komp a 90% zakroutí hlavou a koupí opravdu to co jim poslouží stejně dobře ale hlavně za rozumnou cenu. V životě bych nedal za zdroj třeba 2500,- protože i ten může být zrovna špatný!(i když je ta šance menší) protože nejsou dokonalé věci a nejsme všichni milionáři.
A z praxe vím že ne vždy dražší věc musí být lepší! Myslete na to až budete na mě reagovat
:idea:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 pro 2006 07:19

njn tak sorry...ale za tím Eurocase si stojím.....já osobně už jich vyhodil asi 10 kusů .... to že to tobě jede je dobře...ale nemusí tak tomu být navždy..většině lidí to taky začalo zlobit až po nějáké době...navíc máš AthlonaXP a ten ještě jede na 5V větev která u EC úplně tragická není...bohužel moderní PC jedou komplet na 12V a tam nic moc...stačí si pročíst toto...

Eurocase ATX-550 JSP (hliníkové provedení)

Kód: Vybrat vše

Vnitřní provedení

Ke vnitřnostem zdroje se dá dostat odšroubováním čtyř šroubků. Při rozebírání nebylo třeba bojovat s kroutícím se plechem, skříňka je provedena opravdu pěkně. Ovšem vnitřnosti zdroje jsou pro mě velkým zklamáním. Zdroj nedisponuje dvěma +12V větvemi s odděleným snímáním proudu, ale je vybaven 24pinovým Main Power konektorem a to je v rozporu se specifikací ATX12V 2.0. Také mě udivila absence dodatečné stabilizace 3.3V větve, která má za úkol kompenzovat úbytek na kabeláži. Lze tedy předpokládat, že stabilita 3.3V větve bude špatná. Dále jsou vzhledem k výkonu zdroje  příliš malé chladiče tranzistorů a usměrňovacích diod. Kapacita filtračních kondenzátorů je vzhledem k výkonu dost malá. Zdroj je řízen obvodem SG6105 namísto klasického TL494, což velmi zjednodušuje konstrukci zdroje. Další výhradu mám k zapájení kabeláže, je to provedeno velice nekvalitně. Deska zdroje je uchycena pomocí pásků plechu navlečených v drážkách základního profilu, na čemž by nebylo nic tak špatného až na to, že plíšky jsou nakřivo a deska je důsledkem toho velmi prohnutá. Násilné prohnutí desky plošných spojů může mít za následek praskání vodivých cest, hlavně u pájecích bodů. Co mě ale opravdu udivilo, je překrytí dobré poloviny plochy ventilátoru plastovou fólií, nevím co výrobce vedlo k tak drastickému omezení průtoku vzduchu zdrojem. Všechny nedostatky (a že jich není málo) jsou zachyceny na fotografiích.

celý článek tady...
http://www.svethardware.cz/art_doc-8AE4 ... F0603.html

EuroCase ATX-550 JSP

Kód: Vybrat vše

Kabeláž

Zdroj disponuje 24pinovým Main Power konektorem, který je řešen tak, aby se dal použít i v základních deskách s 20pin Main Power konektorem. Délka kabelového svazku k Main Power konektoru je 30cm, což není mnoho a ve větších skříních budou nejspíše problémy s dosahem kabelu. Kabeláž Main Power konektoru je jako jediná potažená flexem. Zdroj disponuje pouze jedním Serial ATA konektorem, což je na dnešní dobu příliš málo a navíc se výrobce neobtěžoval zavést do konektoru +3.3V. Opravdu netuším, jak se mohou pevné disky zachovat k takovému porušení specifikace.

Stejně špatné je to i s délkou jeho kabelu, která činí asi 35cm. Dále zdroj disponuje šesti Peripheral power konektory rozdělenými na dva svazky o délce 50cm. Na jejich koncích je po jednom FDD konektoru. Dále nabízí pouze jediný jednoduchý konektor +12V Power . Je poněkud zvláštní, že je počet konektorů tak malý vzhledem k udávanému výkonu zdroje. U této výkonové kategorie bych čekal alespoň zdvojený +12V Power konektor a alespoň jeden PCIe napájecí konektor.
Vnitřní provedení

Prakticky ihned po otevření zdroje jsem se vyděsil doslova k smrti, výrobce na úkor bezpečnosti šetřil na dvou matičkách M4 a jedné vějířové podložce. Znalejší jistě vytušili, že jde o způsob připojení ochranného zelenožlutého vodiče, jenž je přichycen pod jeden ze šroubků držících desku zdroje bez jakýchkoliv podložek. Výše uvedené ve mně vzbuzuje pochybnosti, že zdroj prošel zkouškami EZÚ. Jak jsem zjistil, tak u nás může vydat prohlášení o shodě sám výrobce/dovozce a pochybení se řeší teprve tehdy, až takové zařízení někoho přizabije. K vnitřnostem zdroje se nebudu dále vyjadřovat, platí v podstatě totéž co u verze v hliníkové skříňce. Tento zdroj se výborně hodí jako vánoční dárek úhlavnímu nepříteli a nebo tchýni.

http://www.svethardware.cz/art_doc-D841 ... 20A06.html

- až si to tady pročteš tak klidně řekni modovi aby celou diskuzi smazal a zamknul téma....tady nikdo nemá patent na rozum
:lol: :lol:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 pro 2006 07:25

omylem duplicita please smazat
Naposledy upravil(a) Weslo dne 24 pro 2006 09:56, celkem upraveno 1 x.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 24 pro 2006 09:19

Chtěl bych jenom reagovat na zdroje se značkou Eurocase.Asi tak 80% běžných uživatelů má doma počítačovou sestavu právě se zdroji této značky,nebo KME,Quick case apod.Většina lidí si totiž kupuje sestavy nižší a střední třídy a téměř žádný z prodejců tam nedá zdroj dražší než 500,-kč.A tyhle počítače fungují i několik let.Kdo na to má a chce opravdu výkonnou a kvalitní sestavu,tak ať si zaplatí.Řeči typu na zdroji a základní desce se nešetří mají určitě své opodstatnění,ale to by pak počítače stály 30tisíc a ne 15. Osobně si myslím že na běžný domácí počítač tyhle zdroje stačí,i když jsou hlučnější a méně stabilní.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 pro 2006 10:09

Marfy:já to nechápu...proč když to stojí skoro stejně do toho nedat něco kvalitnějšího...
příklad:
taková ta nejprodávanější case
EuroCase ML5412 černo/stříbrná - Middletower 400W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32495
stojí 1571,-
oproti tomu
Coolermaster Elite 330 (middle, bez zdroje, USB, black)
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00065801 1003,-

Fortron 350W FSP350-60THN-P (ATX2, PFC, 12cm fan, SATA)
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00020673 889,-

300,- navíc a je to úplně jiná liga....takže nevím jestli se spíš nevyplatí vsadit na jistotu..koneckonců počet topiců zde ohledně zdrojů naho*no je celkem velký..no ale dost OT a flame...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2710
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • PC sestava