Mám takový problém když použiju Ubuntu 10 tak mi sice najde zvukovku m-audio ale WineHQ jí nevidí to samé na grafice jede 3d v linuxu ale ve WineHQ ne tudíž vlastně nemohu použít žádný Win Software a já je ke své činosti potřebuju
Zvukovka M-Audio Audiophile 2496 a Grafika Geforce 9500 GT
WineHQ v Ubuntu 10 nevidí moji zvukovou kartu.*
WineHQ v Ubuntu 10 nevidí moji zvukovou kartu.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 12 kvě 2011 01:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Ubuntu 10“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Ubuntu 10“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Ubuntu 10“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Ubuntu 10“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: Ubuntu 10
Dělalo by ti problém, přejít na nejnovější verzi Ubuntu, a to 11.04? .. (první číslo je rok a druhé měsíc), předpokládám že máš 10.10? .. Po přechodu bych doporučoval odinstalovat WineHQ a nainstalovat prostý Wine. Je podstaně spolehlivější.
Po vykonání těchto sugescí, by vše mělo být tak, jak si představuješ.
Pokud jsi však "zarytý" Ubuntu 10ťák, tak se zkus juknout do konfigurace WineHQ -> karta zvuk a pohrát si s tím :) .. to je ale na déle.
Po vykonání těchto sugescí, by vše mělo být tak, jak si představuješ.
Pokud jsi však "zarytý" Ubuntu 10ťák, tak se zkus juknout do konfigurace WineHQ -> karta zvuk a pohrát si s tím :) .. to je ale na déle.
MP3:Helax 93,7
<TeXaN> jakej ma maximalni dosah BT? v idealnich podminkach
<TeXaN> resp projde mi skrz zed a jeste 15m na zahradu?
<Unimatrix325> pokud BT znamena bitevni tank, pak ano
Tahám ji z netu ale zajímá mě zda by šel dát na usb hdd či na druhý hdd v pc, aniž by rejpal do toho s Windowsem7 už tak se mi sedm sesypával a často jsem musel reinstalovat tudíž už mám potíže i s aktivací. Také mně zajímá zda 11ka Ubuntu mi pojede na tomhle Procák Core Duo 2,40 GHz 2GB ram GR. Geforce řada GT ZV. M-Audio Audiophile deska Gigabite s dual biosem koupená v únoru. Hard starší 2 roky ale zachovalý 500 GB. Také mně zajímá zda je nějaké add on cd pro tento linux neboď mám pomalý net a zda je nějaký software umožňující nahrávat z videograberu do kterého mám připojený satelit. Jeden je WinFast V100 a druhý je AverTV Super či zda je pro Linux Ubuntu i aTube catcher.
hc50 píše:Tahám ji z netu ale zajímá mě zda by šel dát na usb hdd či na druhý hdd v pc, aniž by rejpal do toho s Windowsem7 už tak se mi sedm sesypával a často jsem musel reinstalovat tudíž už mám potíže i s aktivací. Také mně zajímá zda 11ka Ubuntu mi pojede na tomhle Procák Core Duo 2,40 GHz 2GB ram GR. Geforce řada GT ZV. M-Audio Audiophile deska Gigabite s dual biosem koupená v únoru. Hard starší 2 roky ale zachovalý 500 GB. Také mně zajímá zda je nějaké add on cd pro tento linux neboď mám pomalý net a zda je nějaký software umožňující nahrávat z videograberu do kterého mám připojený satelit. Jeden je WinFast V100 a druhý je AverTV Super či zda je pro Linux Ubuntu i aTube catcher.
Ubuntu jakožto jedna z distribucí linuxu by neměla rejpat do microsoftových položek, jestliže jsi tomuto systému (ubuntu) vymezil jiný úložný prostor než windows. Myslím tím, že jsi Ubuntu nainstaloval buďto na část disku (kde zbytek tvoří windows7) nebo na celý disk, spolu s w7, čímž by teoreticky mohlo docházet ke komplikacím.
11ka Ubuntu ti pojede i na 386ce :) .. jde o to, ji umět nastavit. V tvém případě složení PC, bych ti po instalaci Ubuntu 11.04 doporučoval neinstalovat grafický prográmek Compiz, který si mnoho linuxáků oblíbilo a na přihlašovací obrazovce na dolní liště zvolit Ubuntu Classic (No effects) ze seznamu, který vidíš na obrázku.

Na videograbbery pak už použij software Wine. Nezapomeň však po stáhnutí *.exe souborů jim dát oprávnění spouštění souboru jako programu ve vlastnostech souboru.
to ubuntu půjde úplně na jiný disk pro 7mičky mám novej 350 GB a s ním nebudu ani experimentovat přecijenom Windows občas bývá potřeba. Linux si spíše volím že mně nikdo nebude hlídat po internetu zda mám system legálně když ho legálně mám jen občas vyměním nějakej ten díl. Já bych i dal svobodným aplikacím více volnosti aby mohly podporovat například v hudební branži dxi efekty vsti dx vst a asio například mám skvělý prográmek na automatický hudební doprovod, ale jede jen přes asio nebo nativní midi což by v linuxu šlo neboď tam bývá timidity synth.
V linuxu je hodně vychytávek, protože je zdarma a hodně lidí v něm experimentuje (i úspěšně) s programováním :)
Re: WineHQ v Ubuntu 10 nevidí moji zvukovou kartu.*
ted mi to jde ale nejde mi ve Wine alsa výstup a já alsu potřebuju kvůli midi portu a nízké latency pod oss nenajdu vůbec nic
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Kvě 2011 10:56) ---
já si tam nainstaloval OpenSound a také to nehraje teď už mi nejde ani alsa a opensound hlásí chybu i při přehrávání v linuxu. Když jsem měl linux Ubuntu 9 Jaunty tak tam byl OSS a normálně mi M-Audio fungovalo jak zvukovka s midi tak externí midi a fungovalo to i pod winehq ale stejně pod linuxem asi hudbu tvořit nemohu není tam podpora ASIO a WinAplikace ji vyžadují já tedy odinstaloval oss a alsa jde tak jak předtím ale wine vydí z alsy jen vstup výstup nevydí a jediné co vidí celé je midi
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Kvě 2011 10:56) ---
já si tam nainstaloval OpenSound a také to nehraje teď už mi nejde ani alsa a opensound hlásí chybu i při přehrávání v linuxu. Když jsem měl linux Ubuntu 9 Jaunty tak tam byl OSS a normálně mi M-Audio fungovalo jak zvukovka s midi tak externí midi a fungovalo to i pod winehq ale stejně pod linuxem asi hudbu tvořit nemohu není tam podpora ASIO a WinAplikace ji vyžadují já tedy odinstaloval oss a alsa jde tak jak předtím ale wine vydí z alsy jen vstup výstup nevydí a jediné co vidí celé je midi
zkus pohledat v Centru softwaru pro Ubuntu nějaký náhradní program, který by běžel rovnou z Linuxu .. určitě tam něco bude
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nebyl by pro tebe, dle všeho muzikanta, lepší Musix?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2451
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
22 dub 2025 06:27