USB jednotka nenalezena

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

wistahelp
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

USB jednotka nenalezena

Příspěvekod wistahelp » 19 pro 2006 17:59

Zdravcim. Jsem u pribuznych. Maji normalni comp /ne notebook/. Maji dva vstupy USB vzadu, ty funguji, tam je tiskarna a modem. A dva maji vepredu. A tam kdyz zasunu USB flashku, tak se vubec nic nedeje. Vubec si ji nenacte. Kdyz jsem vypojil tiskarnu a zasunul USB flasku tam misto tiskarny, tak flashku pocitac normalne najde jako dalsi disk. Predni vstupy nefunguji. Nevite, jak je priradit? Nebo co s tim? Diky.
HP COMPAQ 6720s/ C2D T2410/ 15.4" WXGA BV/ 2GB/ 160GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ VIS HB

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 pro 2006 18:06

Pravděpodobně nejsou do předu připojeny, nebo špatně. Máš manuál k desce?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod alias75 » 19 pro 2006 18:09

U známého stačilo propijit je kabelama ve střevech.A pak restart .Mohlo by to být i v Biosu .Někdo říkal že mu přední nešli protože měl povoleno pouze 1 nikoli 2.0 USB.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 20 pro 2006 17:21

Musel by si dovnitř a propojit kabely. Jenže jestli maji vzádu jen 2 porty, tak tam rozdělovač asi nebude. Ty dva budou totiž přímo na MB. S rozdělovačem to býva většinou 4+2 porty. 4 vzádu a dva vpředu, ale mohu se mýlit.
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 pro 2006 10:26

Ve své praxi jsem se skutečně setkal s případy, že i nové počítače měli USB porty zapojené pouze vzadu a vepředu byli pouze na ozdobu. Pak ti pomůže jenom servisní zásah na jejich propojení se základní deskou.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 pro 2006 11:07

U některých desek se dá jumprovat, zda mají být tyto porty napájené, či nikoliv. Mohl by to být i tento případ.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 pro 2006 17:13

U některých desek je ještě jeden problém s připojením USB na předním panelu. Našel jsem to na netu, ale už si bohužel nepamatuji pramen. Ověřil jsem si to na vlastním PC a funguje to. Problém je následující:
Na základní desce je konektor o devíti pinech pro připojení dvou USB konektorů.
Pin č. l +5V Pin č.2 +5V
Pin č.3 USB1- Pin č.4 USB2-
Pin č.5 USB1+ Pin č.6 USB2+
Pin č.7 GND Pin č.8 GND
Pin č.9 neosazen Pin č.10 USB OC
Právě pokud je pin č.10 v manuálu k desce označen USB OC, je po připojení na předním panelu nefunkční. Řečení je nepřipojovat konektor z předního panelu na tento pin, prostě přerušit připojení.
Autor upozorňuje, že tyto úpravy jsou na vlastní nebezpečí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

wistahelp
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod wistahelp » 21 pro 2006 21:02

To all: Dik moc za rady. Ale sahat do toho urcite nebudu. Takovej machr zase nejsem. Takze to v nejblizsi dobe povezu do ty prodejny - je to jeste v zaruce - to jsem zvedavej, co mi na to reknou. Kdyz to totiz pribuznym prodavali, jeste je na tyhle dva predni vstupy upozornovali, ze tam muzou zasunout flashku nebo zapojit fotak a kopirovat fotky do PC:-) Se jim tak trochu nezadarilo.-) Dik vsem jeste 1x
HP COMPAQ 6720s/ C2D T2410/ 15.4" WXGA BV/ 2GB/ 160GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ VIS HB

Zpět na “Problémy s hardwarem”