Kritika sestavy za 15 tisíc
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Kritika sestavy za 15 tisíc
Já bych nečekal. Ta cena nebude taková, aby se ti vlezla do sestavy za 15 tisíc a kupovat nejméně výkonný model, se nevyplácí. Vezmi to nej co je dnes.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
nikde není napsáno,jaká cena bude,nebo nebude. může to být milé překvapení jak výkonem,tak cenou, nebo taky velkej propadák...kdoví.
jak jsem psal, jestli spěcháš ber co je ted,pokud 2 měsíce nehrají roli,klidně počkej a rozhoduj se potom...
jak jsem psal, jestli spěcháš ber co je ted,pokud 2 měsíce nehrají roli,klidně počkej a rozhoduj se potom...
Tak nespěchám, tenhle PC mi zlobí poslední dobou, ale zatím se to dá, takže to asi vydržím. Třeba budu mít překvapení k vysvědčení.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
PC co je v podpisu tě zlobí? Jak?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
No vůbec si to nedává nové hry, třeba BFBC2 u kterýho je každý FPS nutný, mi i na low jede v průměru sotva 20-25, systém čistý, procesor pořád 100%, přeinstaloval jsem i na 7 (nezměnil jsem podpis), zkoušel jsem takt na 3Ghz i původní, ještě jsem přemýšlel koupit C2Q než tenhle PC uplně umře, ale co pak udělám s tímhle C2D, to se mi pak zase někde bude válet.. Sice je všechno takový svižný (až na renderování a náročnější hry) ale dvoujádra už jsou dneska za zenitem. Bohužel.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tak E4600 není nebyl nijak extra procesor. Každopádně Tě dnes brzdí grafika, od které lepší FPS nemůžeš čekat.
Je to jedno s druhým. Koupíš jinou GK, bude Tě brzdit CPU, koupíš Quad a zjistíš (jako uř se tu stalo), že ten efekt taky není to cos čekal od 4jádra Quad.
Je to jedno s druhým. Koupíš jinou GK, bude Tě brzdit CPU, koupíš Quad a zjistíš (jako uř se tu stalo), že ten efekt taky není to cos čekal od 4jádra Quad.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No nevím, spíše bych trochu zauvažoval nad quad CPU do 775 a novou grafikou. Vyjde tě to levněji a zbydou peníze i na jiné věci. ale to je na delší diskuzi. Samozřejmě bych v tomto případě vzal ten nej.
Například tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30981S1JNO je výkonější než můj AMD, nevím tedy v čem by uživatel zjistil, že to není ono. d1amond to snad objasní.
Například tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30981S1JNO je výkonější než můj AMD, nevím tedy v čem by uživatel zjistil, že to není ono. d1amond to snad objasní.
Zase mám desku s DDR2 800Mhz, to pak zase budou brzdit ramky, ne? Kdybych měl koupit tenhle CPU za 6,5 tisíce a GK za 4, jsem skoro na 11 tisících, a není pak lepší koupit za to celý PC?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak potom takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YE0114MY01
Upravená Tvá původní sestava. Stejně do můžeš zapracovat do žbekyho sestavy, ale bez 560. Rozhodnout se zda lepší GK a nebo CPU.
Ta X6 která je v košících je nejslabší a podle mě není lepší než vysoce taktovaná X4 ať už AMD a nebo Intel. CPU sc.1155 jsou úplně někde jinde. Obzvláště tento.
Upravená Tvá původní sestava. Stejně do můžeš zapracovat do žbekyho sestavy, ale bez 560. Rozhodnout se zda lepší GK a nebo CPU.
Ta X6 která je v košících je nejslabší a podle mě není lepší než vysoce taktovaná X4 ať už AMD a nebo Intel. CPU sc.1155 jsou úplně někde jinde. Obzvláště tento.
Kdybych tedy bral tu i5, měl bych s ní brát i ten chladič? To je zase skoro 700 Kč dolu. Vím že čím nižší teploty, tím lepší, ale četl jsem, že box chladiče u Sandy Bridge jsou dobré, je to pravda?
P.S. Nechtěl jsem ti to nijak vyvracet, já bych to taky asi viděl na ten C2Q a jinou GK, ale zase tenhle PC by mohla mít sestra, a stařičký PC se Sempronem 1.6Ghz, 512MB RAM a ATI 9600 Series bychom mohli vzít na chatu, takže by mohl tenhle můj pořád být jako funkční celek, a ne komponenty mimo
Doufám že to pochopíš, nevím jak bych to lépe řekl
P.S. Nechtěl jsem ti to nijak vyvracet, já bych to taky asi viděl na ten C2Q a jinou GK, ale zase tenhle PC by mohla mít sestra, a stařičký PC se Sempronem 1.6Ghz, 512MB RAM a ATI 9600 Series bychom mohli vzít na chatu, takže by mohl tenhle můj pořád být jako funkční celek, a ne komponenty mimo

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo v pohodě. Budeš PC skládat sám a nebo to necháš sestavit v Alfě? Co se týká chladiče, nutný určitě není jen mnohem lepší.
Jde o úsporu. Pokud umíš Pc postavit (nasadit chladič) je lepší vzít box a jiný chladič až ho budeš potřebovat, chtít. Pokud to neumíš nech to udělat hned v Alfě, protože potom tě jakýkoliv chladič vyjde navíc. Cena + montáž a asi nemůžeš počítat cenu na internetu.
Jde o úsporu. Pokud umíš Pc postavit (nasadit chladič) je lepší vzít box a jiný chladič až ho budeš potřebovat, chtít. Pokud to neumíš nech to udělat hned v Alfě, protože potom tě jakýkoliv chladič vyjde navíc. Cena + montáž a asi nemůžeš počítat cenu na internetu.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud trefíš dobrý kousek, vystačíš u i5 s boxem. Nepočítám AVCHD video 8 hodin denně jako samotarrk
, tam pak dostane chlazení kotel.

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 10187
-
od Seismosaurus