Sekani videa, ted i vypinani Ntb

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

elisalic
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Sekani videa, ted i vypinani Ntb

Příspěvekod elisalic » 16 kvě 2011 22:26

Ahojky,

je to nejaky cas, kdy se mi zaclo sekat video (predtim dva roky zadny problem), ted mi obcas nejde video zkopirovatt jinam (to s tim mozna nesouvisi), no a od vcerejska se mi pri zaseknuti videa (ale nekdy i pri jinym ukonu) vypne obrazovka, objevi se - neco jako - zjistena chyba, windows se radsi vypne (je to tam jen chvilinku, protoo nevim presne, co se tam pise), no a pak naskoci - Reboot ans select proper boot device or insert boot media inselected boot device and press a key.... no ale jediny, co z toho pak jde, jee rucne vypnou notas. Pak ho zase zapnu, tam se mi objevi nejaky povidani s tim, ze mam dat F1 pro Resume. To dam a pak mi normal nabiha noutebook, jako kdybych ho normalne zapla. Nevite prosim prosim, co s tim je? vjinych tematech jsem odpoved nenasla. Moc moc dekuju :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Reklama
hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Sekani videa, ted i vypinani Ntb

Příspěvekod hc50 » 16 kvě 2011 22:39

někdy to může dělat hard disk ale také operační paměť nejlépe se to pozná když se hard disk z notasa vynda a pripoji pomocí redukce usb ide a sata do jiného pc a zkusí se videa přehrát a kopírovat zde.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 kvě 2011 22:40

Doporučuji udělat kontrolu disku s opravou případných chyb. Je dostatek místa na systémovém disku?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

elisalic
nováček
Stav:

Příspěvekod elisalic » 16 kvě 2011 22:43

A jak se kontrola dela, prosim? Na C mam skoro 5GB a na D skoro 15GB, to se mi zda hodne.Nebo je systemovy disc jeste neco jinyho? dekuju!!!

--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2011 22:54) ---

Jeste sem psala k prvnimu prispevku, ze pocitacum moc nerozumim (rozumim jen kouskovite necemu), takze bych to neumela. Nemohla by pomoct defragmentace? To sem nekde nasla... Ale sama nevim. Klidne si prikoupim RAM, ale predtim sem nemela problem, tak se bojim, ze si koupim RAM a ono to nepomuze. Sem studentka, takze koupit RAM jen tak je pro me velka investice :)

snoopici
nováček
Stav:

Příspěvekod snoopici » 17 kvě 2011 10:18

Defragmentace by teď mohla spíše uškodit... V biosu někdy bývá možnost otestovat pevný disk a operační paměť - tam bych asi začal. Pokud tam ta možnost nebude nebo jí nenajdeš (není tam vždy), zkus sehnat (nebo sama z webu stáhnout a vypálit) nějakou verzi Linuxu (třeba Ubuntu), nabootovat z něj a při spouštění, kdy budeš mít možnost výběru mezi spuštěním, instalací atp. i možnost testu operační paměti. Jako poslední možnost bych bral checkdisk, který je součástí windows, ale už se mi s ním stalo, že nadělal spíše více problémů než že by pomohl.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 kvě 2011 10:29

Jaký máš nainstalovaný OS - Windows XP, Vista, 7? Pokud WinXP - Tento počítač - Klik pravým tlačítkem myši na disk se systémem (pravděpodobně C) - Vlastnosti - Nástroje - Zkontrolovat - zatrhnout obě okénka - Spustiti. Kontrola se spustí po restartu počítače. Je třeba ji nechat dokončit.Doba kontroly závisí na velikosti kontrolovaného disku. Průběh kontroly je zobrazován na obrazovce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

snoopici
nováček
Stav:

Příspěvekod snoopici » 17 kvě 2011 10:49

Pic píše:Jaký máš nainstalovaný OS - Windows XP, Vista, 7? Pokud WinXP - Tento počítač - Klik pravým tlačítkem myši na disk se systémem (pravděpodobně C) - Vlastnosti - Nástroje - Zkontrolovat - zatrhnout obě okénka - Spustiti. Kontrola se spustí po restartu počítače. Je třeba ji nechat dokončit.Doba kontroly závisí na velikosti kontrolovaného disku. Průběh kontroly je zobrazován na obrazovce.

Jaké máš Pici zkušenosti s Checkdiskem - kontrolou disku? Jak jsem psal výše, stal se mi případ, kdy jsem spustil kontrolu na disku s vadnými sektory a celý systém šel do háje. Od té doby raději volím jiné postupy a tohle až na konci nebo se zálohovanými daty.

PS pro elisalic: pokud máš kam, záloha na jiný (fyzicky) disk by také nemusela být od věci...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 kvě 2011 11:07

Je jasné, že pokud je disk poškozen ve velkém rozsahu, že již nemůže nahradit poškozené sektory disku a poškozování dále pokračuje, že disk zkolabuje. Ačkoliv se stále opakuje zálohovat, zálohovat a zálohovat, tak stejně většina uživatelů nezálohuje, ani v případě různých experimentů s PC. S kolapsem HDD, kdy byla příčinou kontrola disku jsem se nesetkal. Skutečnou příčinou je zpravidla něco jiného. Uživatel může zvolit jiné kontrolní programy, ale ty také neumí žádné zázraky, pokud se disk fatálně poškozen. Průběžnou kontrolu disku, jež umožňuje systém, má většina uživatelů v BIOSu vypnutou a pokud nemá žádné problémy s PC většina uživatelů neprování ani pravidelnou údržbu PC, ani čištění od prachu, ani kontrolu registrů a úklid HDD a jeho kontrolu.
Počítač, stejně jako jiný stroj je třeba také kontrolovat a provádět pravidelnou údržbu, i když je poněkud jiná než u jiných strojů.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • sekání, trhání CS2...
    od Elbeckho » 06 úno 2025 20:40 » v Hry
    1
    3087
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:57
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2674
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4002
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem