Navrhuji open source os kompatibilni s Windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Navrhuji open source os kompatibilni s Windows

Příspěvekod hc50 » 17 kvě 2011 22:46

Už by to měl někdo udělat. ReactOs to má být, ale už 7 let ho nedokážou dokončit aby byl funkční. Často se tu zamikají rady na nelegální Windows XP, ale já třeba mám jedno stařičké PC Compaq Desk Pro s procesorem Athlon XP 1000, kde jsem si i koupil legální, ale měly jen Vistu a tu to sotva táhne a je to nepoužitelný i na psaní textů kdy stisknu písmenko a čekám 2 vteřiny než naskočí na obrazovku Linux nepřipadá v úvahu je hrozně ztrátový co se týče 3D a já to staré pc mám na hry jako nfs underground nebo the sims. Tudíž mi nic jiného nezbyde než si vypálit iso či naučit se anglicky zavolat do ms a podplatit je či jim sprostě vynadat aby mi prodaly XPéčka nebo Windows 98 na kterým už nejede ani youtube každopádně do nového pc už nedám ani korunu protože si plánuju po nějakým čase až se mi nastřádají money koupit si Apple Macintosh Mini je to tedy 17tisíc korun ale tvorbu hudby zvládá bezvadně a videí také a stačí k tomu integrovaná zvukovka neboď Core Audio ani nevý co je to latence a co je to ASIO. Jinak Linuxe jsem zkoušel s emulátorem wine a bohužel přesto že zvukovka m-audio pod Ubuntu úžasně funguje nemá žádnou podporu pro Wiňácké aplikace běžící pod Linuxem a když jsem se u prodejce ptal zda mi udělají počítač kompletně kompatibilní s linuxem grafiku zvukovku i s nahrávání výstupu s midi kopírkou tv kartou abych mohl nahrávat z televize z rádia jako dříve na VHS tak ani něvěděli jak linux vůbec funguje

Reklama
Suril
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Navrhuji open source os kompatibilni s Windows

Příspěvekod Suril » 17 kvě 2011 23:16

Z názvu tématu jsem si říkal, že zas nějaký začínající programátor chce napsat vlastní OS, nakonec se z toho vyklubalo popsání situace současné a lehké nastínění plánů do budoucna co se tvého strojového parku týče....
Dobře, pěkné....
Ale proč? Uniká mi pointa toho celého... Možná jsem jenom natvrdlý, ale fakt mi to nedává smysl
I believe in winners and loosers and in freedom to fail

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hc50 » 17 kvě 2011 23:28

každopádně pokud sem vleze nějakej programátor může se inspirovat o legalizaci starých plechovek dříve vznikal Freedos hroznej hnůj co nesahal MS DOSu 6.22 nikam ale jak se o něm všude na fórech začalo klábosit v tu ránu je z něj dobrá distribuce jenž vdechne život starým 486kám. ReactOs je zatím hnůj ale jeho zdrojáky jsou myslím k mání tudíž kdo by tu dokázal programovat může se na něm vyřádit. Jinak to co není dodělané neběží na nových deskách umí jen pata jen fat32 nedávejte ho na disk s něčím jiným a nejdou v něm funkce copy a paste tudíž kdyby šly tak stačí tam nakopírovat pár dllek a už by na tom něco šlo. Jinak viděl jsem stránky kde na ReactOsu jdou dobrý programy i hry o tom si myslím že někdo už měl v prackách zdrojáky a udělal si z toho lepší Windows než má MS, jenže nepředal dál či mu to nedali do vyhledávání. Ačkoliv pokud si takový open source upravím jsem povinej ho předat dál včetně zdrojáků takže pokud je tu nějakej programátor či skupina student inženýr či něco takového jistě asi o tomto systému ani nevíte a už je v alfa fázi vývoje několik let a bohužel já ani nemám šanci kápnout na kamaráda či něco takového co by programoval ale ani na takové projekty se nesmí zapomenout vždiť Linux je také náhražka původně drahého Unixu. Linux taky začínal jako příkazový řádek dosu. nakonec si i ovladače a podporu udělal jenže vývoj HW jde rapidně kupředu a vývojáři nestíhají. Však ReactOs se snaží vyrobit si vlastní Windows tudíž s ovladači by problém nebyl.

http://www.reactos.org/en/index.html

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 17 kvě 2011 23:38

Na světě je řada výborných programátorů a Ti si uvědomují proč se vyhnout tvorbě OS.

1) porazit Microsoft je otázka XX let
2) vyrobit je hezké, ale prodat daleko těžší
3) obávám se, že tak schopný programátor se tady nevyskytuje a asi (z nedostatku času) ani nebude. Co by tady hledal?

Úplně zbytečné téma a názory ... no dobře ... každý máme nějaký.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 kvě 2011 23:54

Spíš si to představuje jak Hurvínek válku. Tvé "tam se šoupne pár dll" a "ovladače nejsou problém" svědčí o tvé neinformovanosti.
Je rozdíl v ovladači mezi vistou a sedmičkama, byť jsou velmi podobné. Oni dělají úplně svůj OS, takže těžko budou moct použít už vytvořené ovladače... Najednou jsi na tom s ovladači hůř než Linux
Stejně tak tvůj vyzdvihovaný OS neumí vůbec základní funkce. Co je základnějšího než kopírování souborů? Tam nemůžeš tím pádem ani nic jednoduše instalovat, když nejde kopírování.
Linux nikdy na příkazové řádce DOSu nezačínal. Linux je Linux a DOS je DOS. Ano ovládání může být v konzoli, ale ne v DOSové

A završím to penězmi. Proč asi MS zaměstnává tisíce lidí? Aby to vůbec k něčemu bylo! Ty si myslíš, že jeden člověk ti ve volném čase (v budoucnu z toho neuvidí ani korunu takže musí chodit do práce) udělá OS na stejné úrovni jako je Windows? To je ta největší kravina, co jsem za poslední dobu slyšel
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 18 kvě 2011 00:05

Aneb proč kupovat BMW když si automechanik může lepší auto postavit sám. Samozřejmě s tím, že všechny (většinu) součástek vyrobí :lol:

K penězům. Kdyby nějaký programátor udělal terno a vytvořil byť jen kostru dokonalejšího OS tak bude pro něj mnohem lepší to Microsoftu prodat. Takže pokud trváš na tom, že máš pravdu, kontaktuj je a bude z tebe rázem milionář ... možná víc.

Toto cos napsal je ovšem úplný nesmysl
hc50 píše:udělal si z toho lepší Windows než má MS
obávám se, že Windows nikdo jiný než Microsoft neudělá.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 18 kvě 2011 00:11, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod hc50 » 18 kvě 2011 00:10

Na linuxu je zajímavá jedna dobrá věc pokud si koupím lacinou šunku zvukovku za 100 korun od CMI8738, lacinou grafiku od nvidie neznačkový skener kopírku tiskárnu od číňanů tak mi to vždycky jde stejně tak jako midi-usb převodník za 450 korun, ale běda jak si koupím M-Audio Creative skener HP či grafiku za 5000 korun tak si klidně můžu trhnout nohou to samé platí pro TV kartu, nejlepší plány měl BeBits dělal BeOs kterej zanikl jako Commodore Amiga. Jenže BeBits jeden čas zkoušel vyrobit svůj vlastní HW BeBox, měl to být počítač na X86, kde samozřejmě chipset jako je usb ide fdd grafika zvuk tv karta a takové ty komponenty si chtěl dělat sám pro svůj systém, ačkoliv to samé už dělá Apple mnoho let. Zpět k linuxu už tedy vím pokud si chci postavit pc na svobodném systému a chci pod ním provozovat profi aplikace na Windows s neznačkovím hw to jde jako jsou již podpory pro některé značky HP Photosmart, stará zvukovka Creative Live emu10k M-Audio ale externí od NVidia skoro všechny karty od ATI většina ale měl jsem potíže, na druhé straně pokud by to jelo sladěně s linuxem i těma aplikacema pro windows tak to je velice levná investice. Jinak Linux má podporu pro hromadu hardwaru, ale já pokaždé když nějakej koupím tak mi pod linuxem nejde a když si nějakej vytipuju tak ho nikde nemají

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2011 01:02) ---

jinak win xp byl dobrý system kromě prvního roku existence kdy ho skolil vir Blaster, myslím že to byla pomsta nějaké konkurence že Windows XP byl stabilní system a mohl tak konkurovat Unixům Linuxům či přímo Applu OSX. Spoustu let jsem ho používal zezačátku měl závažné chyby cédéčka vypaloval nečitelně ale jenom on sám v Neru už to šlo vypálit jak se sluší a patří. Jenže pak spousta vývojářu si chtělo usnadnit práci v .Netu ve Visualech atd, pak se do xpéček pořád muselo něco doinstalovávat jenže xpéčko se dlouho něměnilo tudíž během 3 let na něj byly veškeré ovladače a podpora odevšaď. Jenže pro dnešní hw sw atd je bohužel nepoužitelný, jenže na tvorbu hudby používám programy reaper a Sonar pro jejich nízkou cenu a zároveň nenáročnost, která je zlem pro jejich vývojáře, kteří nepoužívají dotnet ani Visual Studio 2005 a jejich produkty hlavně co se týče Reaperu od Cockos nevyžadují vůbec nic jen pro nízkou latenci nějaké to ASIO či Kernel Streaming ale i s MME lze po nastavení docílit nižší latence a direct sound může být ale není podmínkou ani directx 8. Program mi běží na Win98 XP i 7. Tudíž Microsot za nic nemůže jen programátoři si chtějí usnadnit vývoj, ale dobře vým že když jsem udělal hru pexeso v Game Makeru, Flashi nebo .Netu že byla náročná na knihovny a ani nemohla být portable, pak jsem ji našel od opravdového programátora, který ji dokázal udělat ve Visual Basicu 6.0 a ta chodí jak na Pentiu 1 tak i na dvoujádru a hraju ji dodnes hrál jsem ji na Windows 95 a teď ji hraji na Windows 7 a žádné padaní neni a i hudební soft Reaper je jediný, který mi nikdy za celou mou existenci neprovedl nepaltnou operaci či nedošlo k chybě. Používám ho i na totálně zničeném PC kde procesor žhaví jako kamna a to pc běží pořád mám ho jako nouzovku, jinak mám nové a nikdy mi Reaper ani Sonar nespadl

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”