Včera sem stavěl novej PC jen pro zábavu. Chyběl mi kabel na propojení desky a síťový karty - WOL - Wake on Lan, jelikož většinou když mi nějákej kabel, prodlužovák chybí a potřebuji ho, tak si ho jednoduše vyrobím, ale včera sem si při testovaní nedal bacha a spojily se mi dva kablíky . Ozval se menší výbuch
Oprava nefunkčního zdroje
-
silky
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Oprava nefunkčního zdroje
Zdravím odborníci.
Včera sem stavěl novej PC jen pro zábavu. Chyběl mi kabel na propojení desky a síťový karty - WOL - Wake on Lan, jelikož většinou když mi nějákej kabel, prodlužovák chybí a potřebuji ho, tak si ho jednoduše vyrobím, ale včera sem si při testovaní nedal bacha a spojily se mi dva kablíky . Ozval se menší výbuch
ze zdroje a trošku bílého dýmu. Ihned sem otestoval desku na jiným zdroji a funguje v poho. Dnes ráno sem poškozený zdroj rozebral ( RedStar 350W) , u pojistky sem si nebyl 100% jistej jestli není vykouřená, tak sem jí odpájel a připájel jinou, bohužel ani po této operaci zdroj nenaběhl. Po připojení napájecího kabelu jde slyšet, že proud do zdroje jde (bylo slyšet i předtím). I když zdrojů mam dost, tento patří mezi moje oblíbený (testovací), protože na jeho tuningu sem strávil nějákou dobu. Vím , že je těžký určit takhle co by to asi mohlo být, jde mi spíš o nějáký nápad kde nebo co by to mohlo být. Když sem desku prohlížel zespoda tak sem na nic neobvyklého nenarazil. Díky :)
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN
-
guest
- Pohlaví:

Re: Oprava nefunkčního zdroje
To je otázka pro věštce, protože mohlo odejít cokoliv. Docela mne udivuje že nejsi schopen určit vadnou pojistku a pouštíš se do opravy zdroje.
Pokud by se nejednalo o nějakou banální závadu, pak bych opravu zdroje bez schéma a slušného měřicího zařízení /nejlépe osciloskupu/ považoval za hazard.
Pokud by se nejednalo o nějakou banální závadu, pak bych opravu zdroje bez schéma a slušného měřicího zařízení /nejlépe osciloskupu/ považoval za hazard.
-
d1amond
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:

- Stav:
1) RedStar je slupka a můžeš být rád, že to skončilo u zdroje
2) Opravovat si sám poškozený zdroj = šoupat si s rakvičkou, pokud nevíš co děláš (evidentně nevíš)
Molo by se stát, že to nebude jen bílej kouř, ale pěknej plamínek.
2) Opravovat si sám poškozený zdroj = šoupat si s rakvičkou, pokud nevíš co děláš (evidentně nevíš)
Molo by se stát, že to nebude jen bílej kouř, ale pěknej plamínek.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
silky
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
1) se zdroji RedStar jsem spokojenej, měl jsem 4 zdroje, dokonce jeden mi stále teď běhá v PC a už ho mám 2 a půl roku.
2) zajímalo by mě, podle čeho soudíš , že nevím co dělám?? Jen díky tomu, že jsem si nebyl jistej tím, jestli je pojistka v háji nebo ne?
Na druhou stranu vím, na co mam a co ne, s čím mam a nemam zkušenost, kdybych nikdy zdroj neměl otevřenej, tak bych se do toho nepouštěl
2) zajímalo by mě, podle čeho soudíš , že nevím co dělám?? Jen díky tomu, že jsem si nebyl jistej tím, jestli je pojistka v háji nebo ne?
Na druhou stranu vím, na co mam a co ne, s čím mam a nemam zkušenost, kdybych nikdy zdroj neměl otevřenej, tak bych se do toho nepouštěl
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN
-
d1amond
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:

- Stav:
Dělěj jak myslíš. Jen jsem chtěl upozornit na možná úskalí.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
guest
- Pohlaví:

Nečil se, ale mít otevřenej zdroj a umět ho opravit jsou dvě různé věci. Zodpovědně ti řeknu, že opravovat PC zdroj s měřákem z Tesca za dvě stovky je nereálné /i když samozřejmě záleží na typu závady/ a pokud se to povede, pak měl pachatel hodně štěstí.
Každopádně to chce shéma a umět se v něm orientovat, doby kdy se opravovalo podle oka, co je kde očouzené jsou dávno pryč.
Každopádně to chce shéma a umět se v něm orientovat, doby kdy se opravovalo podle oka, co je kde očouzené jsou dávno pryč.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
silky
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Tak už jsem přišel na to, kde je problém.. Vypadá to , že to ten kondík nepřežil, zítra ho zkusím odpájet a nahradit ho jiným (pokud nějákej najdu) 50V, 47uF.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:

- Stav:
Pokud si můžu zkusit zavěštit: zkrat mezi dvěma dráty velmi pravděpodobně nebude přímou příčinou nepřežití kondíku. Domnívám se, že odchod kondíku je až druhotný projev rozsáhlejší závady v elektronice, způsobené zkratem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
silky
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
TO : mmmartin
Ano, máš pravdu, kondík sem odpájel, hodil sem tam novej a nic.
Ano, máš pravdu, kondík sem odpájel, hodil sem tam novej a nic.
- Matus86
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
koľko stoji noví par stovák ak ho nevieš
sam opraviť kúp novy
Asus M5A78L/USB3 AMD Phenom x4 965e 3,40GHz 4GB ram DDR3 1600MHz VGA Nvidia 8800gt HDD Seagate Baracuda 320GB zdroj Be quiet 530W-580w max 80 Plus
Zostava 2
MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87: Intel Core i7-4790 RAM 20.GB DDR3 VGA nemam SSD 120GB+2TB HDD Zdroj OCZ 650W 80+
Zostava 2
MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87: Intel Core i7-4790 RAM 20.GB DDR3 VGA nemam SSD 120GB+2TB HDD Zdroj OCZ 650W 80+
-
silky
- Level 3

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
není potřeba nový, mam ještě 2 kousky náhradní 
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3635
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1887
-
od peta501
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 11
- 6167
-
od Turion
01 dub 2025 16:10
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2108
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
- 3
- 3706
-
od windroid2