Zdravím,
po zakoupení nové grafické karty mám krapet problém. V náročnějších hrách se mi objevují artefakty a celkově je grafická stránka hry nekvalitní, ať už divné textury atd. Na linku přikládám příklad z GTA 4, kdy hlavně na nádržích a Nikovi je vidět, jaký je to problém (http://imageshack.us/photo/my-images/804/gtal.jpg/). Jedna z dalších náročnějších her mi momentálně nejde vzhledem k tomu, že je rozmazaný a obraz je takřka kompletně celý bílý a jakoby strukturovaný, hra za tím je jen ztěžka rozpoznatelná.
Moje sestava podle Everestu je následující:
Zákl. deska: Gigabyte GA-X38-DS5
Procesor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
Paměť: A-DATA Extreme DDR2 4 GB
Karta: Gainward GeForce GTX 560 Ti (1024 MB)
Zdroj: Corsair VX 550 W
Operační systém: XP HOME
Grafické zobrazení na mém 22" monitoru v rozlišení 1680 x 1050 jinak pracuje naprosto správně, jak u FullHD filmů, tak slabších her.. Před touto kartou jsem měl ASUS GeForce 8800 GTX a vše pracovalo, jak mělo než ta karta po 3 letech neodešla. :) Teploty jsou v pořádku, na kartě se pohybuje kolem 42°, procesor rovněž v klidu. Jak říkám, vše jinak pracuje výborně, počítač může jet několik dní zapnutý a na ničem se to neprojeví, jen (nejspíš) při těchto náročných hrách se objevují tyto problémy. Několikrát jsem přeinstaloval ovladače, včetně DirectX, ale ničemu to nepomohlo. Proto se ptám, nevěděl by někdo, jak pomoci či nemá podobné zkušenosti?
Děkuji za odpověď, Godlike
Problém s grafikou?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Problém s grafikou?
Naposledy upravil(a) Godlike139 dne 24 kvě 2011 09:39, celkem upraveno 3 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s grafikou?
Hry jsou předpokládám koupené ....
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, jsou. Názvy jsem ale tedy "odkonkretizoval".
Navíc ještě dodám, že u GTA 4 se mi jednou stalo, že hra vypadala tak, jak má. Zkusil jsem vypnout Expert Tool od karty, který ukazuje teplotu atd., hra pak vypadala v pořádku. S vypnutým Expert Toolem ale byly podruhé problémy znovu zpět.
Navíc ještě dodám, že u GTA 4 se mi jednou stalo, že hra vypadala tak, jak má. Zkusil jsem vypnout Expert Tool od karty, který ukazuje teplotu atd., hra pak vypadala v pořádku. S vypnutým Expert Toolem ale byly podruhé problémy znovu zpět.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Drivery máš aktuální? Napájení zapojené?
Stáhni a pust 3D Mark 11 a otestuj.
Dále můžeš zkusit AvP benchmark. Pokud by se i tak objevily artefakty v grafice, reklamuj jí. Může být vadný GPU - nebylo by to porvé.
Stáhni a pust 3D Mark 11 a otestuj.
Dále můžeš zkusit AvP benchmark. Pokud by se i tak objevily artefakty v grafice, reklamuj jí. Může být vadný GPU - nebylo by to porvé.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Drivery jsou aktuální přímo ze stránek Nvidie, zkusím tedy tvou radu s 3D Markem a AvP. Snad nebude zapotřebí reklamace...
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co máš za zdroj? Není poddimenzovaný?
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zdroj mám uvedený nahoře, je to Corsair VX 550 W, poddimenzovaný bohužel nevím, co přesně znamená, zas tolik těmto věcem nerozumím, proto píši sem. Nevím, o kolik moc víc žere tahle karta, ale jak říkám, s 8800 GTX vše jelo v pořádku.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdroj je jak kvalitní, tak i dodtatečne výkonný (není podimenzovaný = slabý), tak tím to nejspíš nebude.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1551
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 srp 2024 07:13